כאבים ביד - האם מחלת מקצוע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ביד - האם מחלת מקצוע?
    בילי
    24/07/2008

שלום רב,אני עובדת בחברה שמפתחת ומייצרת חומרי הדברה אורגניים,אני אמונה על החלק הביולוגי,שכולל ריסוסים על גבי צמחים עם מרסס יד פרימיטיבי(כמו לניקוי חלונות,ע"י לחיצות)עשיתי עבודה זו עד לפני כ-4 חודשים (כעת היד הימנית שלי מנוטרלת)במשך 6 שנים כל יום מספר פעמים גדול. כאמור מזה 4 חודשים יש לי כאבים נוראיים ביד,כולל נימול ,כל תנועה מכאיבה לי נורא. פניתי לאורטופד ואני בבדיקות.האם ישקשר בין מצבי לאופי עבודתי? כעת אני עובדת עם יד שמאל שהיא היד החלשה שלי. תודה מראש בילי (האם אפשר לשלוח לי תשובה למייל?תודה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמונת קרפלית

ד``ר מרק-אלן לוי
    24/07/2008

שלום
    עבודה הדורשת מאמצים חוזרים בנהפעלת אצבעות או עבודה עם מכשירים רוטטים יכולה לגרום לתסמונת תעלה קרפלית בפרק כף יד (לחץ על עצב היד) ולגרום לכאבים והרדמות של האצבעות (בדרך כלל אצבע 2-3-4-). הבדיקה שיש לבצע לאבחון נקראת EMG . אפשר לקשור את התסמונת לתנאי עבודה ולתבוע את ביטוח הלאומי. הטיפול בסופו של דבר (תלוי בחומרה) הינו כירורגי. אם יש קשר עם עבודתך זה יקרה גם ביד שמאל בסופו של דבר.
    דבר נוסף בייצור של חומרי הדברה יש חובה לבצע בדיקות רפואיות שגרתיות ותקופתיות במידה והחומרים מכילים אורגנו-פוספטים או קרבמאטים . יש לדאוג לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד

ד``ר טמיר גפן
    24/07/2008

שלום רב!
    לפי הסיפור ולפי שההצגה שלך ייתכן שכן מדובר בקשר בין כאבי יד שלך ובין העבודה.
    עם זאת חסרים נתונים רבים כולל מחלות רקע שלך גיל, והחשוב ביותר האבחנה של האורטופד. לא ברור עדיין מה האבחנה ומי מה את סובלת.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד- הרחבה

בילי
    28/07/2008

שלום רב להלן עוד פרטים כפי שנתבקשתי: אני בת 43 , בריאה בדרך כלל(אין מחלות כרוניות וכאלה) במשך 6 השנים שאני עובדת במקום העבודה הנוכחי שלי היייתי כבר 3-4 פעמים אצל אורטופד עם תלונות על כאבים ביד,רק שכעת זה בעוצמות שקשה לתאר, הייתי אצל אורטופד מספר פעמים והופנתי על ידו לבדיקת EMG ,בבדיקה לא נמצאו סימנים ל- CTS .חזרתי לאורטופד הנ"ל והוא בדק לי שוב את היד, והוא לא היה שלם עם תשובות ה-EMG לכן הוא הפנה אותי לבית חולים העמק בעפולה למומחה לכף יד ,שם בדקו אותי 2 מומחים לכף יד והרופא שהפנה אותי,הם רשמו טינל חיובי,פלן חיובי,טינל חיובי מעל PRONATOR TERES, טווח תנועות שורש כף יד מלאות ,אך מלוות בכאב. והפנו אותי לבדיקת EMG UPPER LIMB . כמו כן קיבלתי זריקת CELESTON +LIDOCAINE לתעלה הקרפלית, עד עתה איני מרגישה הבדל. אני ממתינה כעת לתור שקבעתי לבדיקה, ולאחר מכן אני מתכוונת ללכת באופן פרטי לד"ר רינות, כדי לזרז תהליכים מכיוון שהכאב בלתי נסבל,אני מציינת שכל התקופה הזו אני עובדת. אנא יעצו לי האם ללכת לרופאה תעסוקתית ומה עליי לעשות בכלל,כואב לי מאוד... תודה מראש בילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר טמיר גפן

בילי
    29/07/2008

שלום רב להלן עוד פרטים כפי שנתבקשתי: אני בת 43 , בריאה בדרך כלל(אין מחלות כרוניות וכאלה) במשך 6 השנים שאני עובדת במקום העבודה הנוכחי שלי היייתי כבר 3-4 פעמים אצל אורטופד עם תלונות על כאבים ביד,רק שכעת זה בעוצמות שקשה לתאר, הייתי אצל אורטופד מספר פעמים והופנתי על ידו לבדיקת EMG ,בבדיקה לא נמצאו סימנים ל- CTS .חזרתי לאורטופד הנ"ל והוא בדק לי שוב את היד, והוא לא היה שלם עם תשובות ה-EMG לכן הוא הפנה אותי לבית חולים העמק בעפולה למומחה לכף יד ,שם בדקו אותי 2 מומחים לכף יד והרופא שהפנה אותי,הם רשמו טינל חיובי,פלן חיובי,טינל חיובי מעל PRONATOR TERES, טווח תנועות שורש כף יד מלאות ,אך מלוות בכאב. והפנו אותי לבדיקת EMG UPPER LIMB . כמו כן קיבלתי זריקת CELESTON +LIDOCAINE לתעלה הקרפלית, עד עתה איני מרגישה הבדל. אני ממתינה כעת לתור שקבעתי לבדיקה, ולאחר מכן אני מתכוונת ללכת באופן פרטי לד"ר רינות, כדי לזרז תהליכים מכיוון שהכאב בלתי נסבל,אני מציינת שכל התקופה הזו אני עובדת. אנא יעצו לי האם ללכת לרופאה תעסוקתית ומה עליי לעשות בכלל,כואב לי מאוד... תודה מראש בילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו