מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיצור שעות עבודהאפי11/10/2008
שלום רב , אני חולה במחלת ריאות חסימתית . יש לי קשיי נשימה במאמץ קל יחסית . בכדי לבדוק אם ניתן לבצע שיקום נשימתי נשלחתי לביצוע בדיקת לב ריאות במאמץ להלן תוצאות הבדיקה :| סיבולת מאמץ ירודה במידה בינונית עד קשה לפי vo2 max =45%מהצפוי שהם 10.6 מ"ל ק"ג דקה . סיבת הפסקת מאמץ לחץ דם גבוה ואי יכולת להמשיך . התגובה הקרדיווסקולרית לא ניתן לקבוע במדויק סף אנארובי נראה כסף בגבול הנמוך של הנורמה הדופק המירבי שהושג היו 128 דקה =75% מהחזוי הדופק החמצניהמירבי היה 61% מהחזוי . לחץ דם גבוה במנוחה ובמאמץ אף היגיע 253 130 אקג במאמץ ללא הפרעות קצב או שינויים אסכימיים . תגובה נשימתית הרזרבה הנשימתית תקינה כ-59 . חילופי גזים האקיוולנטים הנשימתיים גבוהים מאד וכמעט ולא יורדים במאמץ . אוורור יתר קל במנוחה ובמאמץ סטורציה תקינה . דיון וסיכום כושר המאמץ ירוד במידה בינונית עד קשה המגבלה היא קרדיווסקולרית ההפרעות בחילופי הגזים מרמזים לקיומה של מחלת כלי דם ריאתיים כגורם מגביל. גורמים נוספים יתר לחץ דם ומשקל . לפני הבדיקה לקחתי3 שאיפות של וונטלין .ללא ידיעת הרופא גילו לאחרונה לחץ דם ריאתי 55 ואיבדתי לאחרונה הכרה . מבקש לדעת בבקשה אם ניתן לקבל הסבר האם בעייתי היא לבבית או ריאתית או שניהם ?. האם על סמך בדיקה תוצאות בדיקה זו ניתן לקצר שעות עבודה לצמיתות ?. בעבר עבדתי עבודה משולבת קצת פיזי וקצת משרד כיום בעיקר משרד עלי לציין שאני עובד כבר 6 שנים בחצי משרה .ובכל חצי שנה אני מקבל אישור נוסף . בתודה מראש אפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור שעות עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי12/10/2008לגבי הסברים על טיב מחלתך תעגכש לרופא שלך עם כי כנראה התחלת עם הריאותוהמשחת עם הלב .
לגבי שעות מקוצרות בעבודה משרדית כאשר אתה עובד רק חצי משרה? לא נראה לי כי יש הצדקה לכך.גם שזה פוגע בהשתכרות שלך (אגב לא מסרת לנו מה אתה עובד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור שעות העבודה.
ד``ר טמיר גפן12/10/2008אפי שלום רב!
אתה מוסר תמונה חלקית בלבד ועל יד בדיקה בודדת לא ניתן לקבוע דבר.
לגבי תוצאות הבדיקות יש לדבר עם מומחים בתחום ולבקש הסברים. לא ניתן על סמך בדיקה בודדת לקבוע אבחנה. באופן כללי ניתן ללמוד שישנה בעיה ריאתית מסויימת שגורמת ללחץ ריאתי מוגבר וכתוצאה מכך גם לקוצר נשימה במאמץ קל.
אני מבין שאתה עובד יום עבודה מקוצר בהמלצת רופא תעסוקתי. בדרך כלל לא נותנים המלצות לצמיתות כבעיות רפואיות לרוב ניתנות לפיתרון ויכולות להיות הפיכות.
בהצלחה בבירור הרפואי ובטיפול. י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
אפי13/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)