מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשת המלצה טרום ועדה רפואיתענת15/10/2008
אני עובדת הוראה 30 שנה. מזה שנתיים עובדת חצי משרה ע"ח חופש מחלה. יותר מכך משרד החינוך לא יאשר למרות עוד מאות ימי מחלה צבורים וישלח אותי לוועדה רפואית. אני סובלת מ כאבי גב ורגליים-2 פריצות דיסק א.א.ג –בצקות במיתרי הקול וצרידות –המלצה לחצי משרה. עיניים- גלוקומה,יובש וצניחת עפעפיים תת פעילות בלוטת התריס-לא מיוצב לאחרונה קשרית שגדלה-בטיפול כף הרגל-נקבע תור לניתוח PLANTAR FASCIITIS. כשאגיע לועדה אגיש מכתב הרפואי של הרופא המקצועי בכל מחלה. האם יש לך המלצות נוספות לעמידה בפני הועדה כדי למקסם את חוות הדעת וקביעת אחוזי הנכות שלהם? האם יש צורך באיש מקצוע כלשהו שיעמוד יחד איתי בועדה? בתודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וועדה רפואית
ד``ר מרק-אלן לוי16/10/2008שלום
אין צורך ביועץ אך לא ברור לי מה סיבת הוועדה אם כבר אושר לך חצי משרה . את רוצה לצאת לגמלת נכות? לפי הממצאים המוצגים בסיכום שלך ומבלי שפרטת את עיסוקך המדויק נראה כי יש סיכוי טוב לצאת לגמלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה רפואית
ענת16/10/2008תודה על תשובתך. אני עובדת כגננת חצי משרה בהמלצת הרופא התעסוקתי. זו השנה השניה שאני מחדשת את אישור הרופא התעסוקתי-שנותן אישור למשך שנה. סביר להניח שמשרד החינוך לא יתן לי להמשיך בהסדר זה ואז יזמן אותי לועדה רפואית. כדי לממש את יתרת ימי המחלה שלי אני צריכה שהם יפסקו אחוז נכות גבוה. כמה לדעתך על סמך המחלות שציינתי יכולים לפסוק לי בוועדה? תודה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה
ד``ר מרק-אלן לוי16/10/2008במדינה כמו במגזר פרטי אין קשר בין אחוזי ניכות וניצול ימי חופש מחלה . במגזר פרטי עלך לנצל את כל ימי מחלה כדי לזכות בנכות במדינה זה לא קשור. אם רופא תעסוקתי יחשוב שאת בלתי כשירה לעבודתך והוועדה תקבל את הקביעה את יכולה לקחת מחלה עד תום הימים (מוסיף בוותק ואז בפנסיה) או לממש חלק מן הימים בכסף. לגבי אחוי נכות המגיעות לך בלי בדיקה אין תשובה רלוונטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדות רפואיות
ד``ר טמיר גפן16/10/2008שלום רב!
יש לך מספיק בעיות רפואיות. ועדת משרד הבריאות תבדוק את מצבך הרפואי ותתן את המצצותיה לגבי פרישה וגם לקבי אחוזי נכות. כמו כן יש לך ותק של 30 שנה אך לא ברור בת כמה את. לגיל יש משמעות כמובן.
לגבי אחוזי נכות בועדה יושבים מספר רופאים ובהתאם לבעיות ומגבלות יקבע אחוזי נכותך.
בכדי למקסם אחוזי נכות נעזרים בחוות דעת רפואית בה רופא מפרת את בעיות הרפואיות של העובד וגם נותן הערכה של אחוזי נכות ומגבלות התפקודיות.
לפעמים נעזרים בעו"ד כאשר מופעים בועדה ולעיתים רחוקות אף ברופאים מטעמם עם כי עסק זה די יקר.
מכל מקום שהיה לך בהצלחה!!!
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר טמיר גפן וד"ר מרק אלן לוי-תודה
ענת16/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)