שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שירה
    23/11/2008

שלום רב, בשירותי הצבאי תקעו אותי בתוך מכונאית מטוסים בחיל האוויר. כעת כשהשתחררתי לפני חודשיים יש לי בעיות עור שונות בידיים, אדמומיות ובעיקר יובש חמור. רציתי דעת האם יש לי עילה לתבוע את הצבא על כך שגרם לי מחלת מקצוע, או שעדיף לוותר? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תביעה

ד``ר מרק-אלן לוי
    23/11/2008

מכונאים חשופים בעור עם גריז וממיסים שונים שישנם במנוע של המטוסים וכמו כן עם הסבונים לניקוי הידיים בתום העבודה.כל אלו יכולים לגרום לדלקת עור ממגע המוכרת כמחלת מקצוע . השאלה היא הבעיות הללו התחילו עם שיחרורך ? או היו כבר לפני. אם התופעת התחילה רק לאחר השיחרור יהיה קשה לקשור בין עיסוקך בצבא והופעה מחלת עור שחולפת בדרך כלל עם תום החשיפה. אך ברפואה לא הכל שחור ולבן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טמיר גפן
    23/11/2008

הי!
    בעיה זו מוכרת במוכונאים גם במכונאי מטוסים וגם של רכבים. אני עדיין משמש בתור רופא תעסוקתי של חל האוויר במילואים והיו מקרים שפסלתי חיילים למקצוע. במידה ותופעות הללו הופיעו לאחר תחילת שירות צבאי בתור מכונאית יש מקום להכיר במצבך כמחלת מקצוע - כמובן ובדיקת עור ותבחיני עור מדברות בדרמטיטיס ממגע לחומרים שנמצאים בשמנים, גריז וחומרים איתם עבדת. בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו