שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יעקוב
    18/01/2009

שלום רב, אני סובל מבלט דיסק L4-L5 עם לחץ על הרגל. אני עובד במשרד ולא מתאמץ . בדרך כלל לא מרגיש בכאבים והפרעות בעבודה ובכלל. אבל יש ימים אפילו חודשיים שמרגיש כאבים חזקים בגב תחתון ולחץ על כול אורך הרגל מצד חיצוני עד כף הרגל והאצבעות. שאלתי: 1.ממה זה בא הכאבים והלחץ על הרגל. מאיפה זה בא אם אני לא מתאמץ. 2.איזה תנועות או דברים יכולים להגביר לי את הכאב בגב ויגבירו את הלחץ על הרגל. כלומר, ממה כדאי לי להימנע? אולי אני עושה משהו לא נכון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר טמיר גפן
    18/01/2009

שלום רב!
    בלט דיסק L4-L5 גורם ללחץ על העצבים ולא על הרגל. כאשר לחץ גובר אתה חש כאבים. הלחץ יכול להחמיר מתנועה חדה או כל דבר אחר בלי שום קשר לעבודה. הטיפול הפחתת לחץ או הימענות מפעילויות שיכולים לגרום לכך כגון תנועות חדות, להוריד עומס על החוליות במידה וסובל מעודף משקל - להוריד משקל. ישיבה על כיסא מתאים כל שעה בעבודה לעשות תרגילי מטיחה של הגב. לחזק שרירי גב. לשפר גמישות וכו'. כמו כן תרגילי גב כמו פלדנקרייז ועוד.
    במידה ודבר לא עוזר לפנות למומחה לגב בשאלת טיפול התערבותי ע"י הזרקה אפידורלית, צריבת דיסק וכו' יש מגבן רחב של טיפולים כיום.

בהצלחה ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו