קרינת רנטגן מעל המותר לעובדת קרינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינת רנטגן מעל המותר לעובדת קרינה
    יעל
    19/02/2009

שלום רב, אני טרנאית רנטגן שעובדת ביחידת אנגיוגרפיה תחת שיקוף שעות ארוכות בקריאות אחרונות קיבלתי ערכים גבוהים של קרינה. עם מי אוכל להתייעץ בנוגע לכמות הקרינה שקיבלתי וכן בנושא זכותי להכנס להריון ולהיות בהפסקה מהקרינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות קרינה

ד``ר מרק-אלן לוי
    19/02/2009

שלום
    מתפקידי בבית חולים אני בודק מידי שנה טכנאים רונטגן.
    ראשון יש ממונה בטיחות קרינה במחלקה שלך ואיתו יש להתייעץ
    שתיים. קרינה גבוהה אינה מנה יש מנת קרינה מותרת לשנה לטכנאי רונטגן שהיא 5 ראמ.
    שלוש. עקרונית גם את אמורה להיבדק מידי שנה (חוק הפיקוח על העבודה). והרופא הבודק אמור לדעת איזה מנה קבלת.
    ארבע.גם בהריון מותר להיחשף לקרינה הכמות המותרת לכל ההריון הינה של 1 ראמ .
    חמש . בדרך כלל מניסיוני טכנאים אינם חשופים לקרינה גדולה אלה יותר רופאים ואחיות (במיוחד באנגיו).
    אני מקווה שעניתי לחלק מהשאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדי קרינה

ד``ר טמיר גפן
    19/02/2009

הי!
    מהשאלה ניתן ללמוד שאת עובדת במוסד רפואי. תבדקי מי האחראי על בטיחות קרינה במוסד זה. יש תקנות קרינה ובמידה וישנה חריגה בקרינה ממונה בטיחות קרינה ורופא תעסוקתי חוקרים את המקרה ועד לבירור מרחיקים עובד מעבודה עם קרינה.
    גם לגבי נשים בהיריון יש התייחסות בתקנות קרינה.
    תפני לממונה בטיחות קרינה במוסד שאת עובדת בו.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה בהריון

נטלי דדי
    22/10/2009

היי, אני עובדת בבית חולים זיו בצפת, אני כרגע בהריון, יש לי שתי שאלות: 1., כאשר אני נמצאת בחדר רנטגן אחד ובחדר הסמוך עושים שיקוף, האם הקיר שבין החדרים חוסם את הקרינה?
    2. האם בחדר רנטגן שלא מתבצע בו צילום ברגע מסויים יש דליפה של קרינה מהמכשיר, למרות שבזה הרגע לא מצלמים והמכשיר לא בשימוש? או האם הקרינה מהצילום שעשו לפני כמה דקות בחדר נשארת בחדר?
    אני טכנאית רנטגן ואני מודאגת מהדברים הללו. אשמח אם תענה לשאלתי תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה

ד``ר מרק-אלן לוי
    25/10/2009

אני מאוד מאוכזב ממך כי לא למדת טוב.
    עקרונית הקירות בין חדר לחדר מכילים עופרת ואין קרינה מחדר לחדר (במקום מסודר)
    כאשר מכשיר לא מופעל אין כל דליפה של קרינה (שמיוצרת ע"י חשמל) וכמו כן אין קרינה נשארת מבדיקה דודמת (זו לא קרינה רדיואקטיבית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו