שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שחר
    09/03/2009

אני עובד מס' שנים באותו מקום עבודה. סובל מאסתמה קלה שנובעת מאלרגיה לקרדית אבק הבית..במקום העבודה שלי אין חלונות והמיזוג הינו דרך מערכת מיזוג מרכזית. מערכת המיזוג אינה עובדת תמיד והעובדים ובמיוחד אני (שאני אסמתי) מרגישים לעיתים חנק, כאבי ראש, וחוסר חמצן. בשנתיים האחרונות האסתמה שלי החמירה (עד כדי אשפוז בביה"ח). לציין כי עד לפני שנתיים היו במקום העובדה שטיחים והעובדים היו מעשנים חופשי (במשרד לא היו פינות עישון וכל בקשותי מההנהלה להפסקת העישון עלו בתהו ובניגוד לחוק). רק כשפניתי להנהלה (באיום) לאחר שהאסתמה החמירה, מנכל החברה דאג להוצאת השטיחים והפסקת העישון. מאז הוצאת השטיחים והפסקת העישון האסתמה שלי מאוזנת (כמעט ולא היו לי התקפים). בחודשיים האחרונים, היו מס' עבודות שיפוץ במקום העבודה, כל האבק ששרר במקום עבודתי מהשיפוץ וריח הצבע שנדף מכל עבר (שכאמור אין חלונות) החמיר את מצבי ואושפזתי שוב בביה"ח. פניתי למקום העבודה ובקשתי לבדוק אפשרות שהשיפוצים יבוצעו שלא בשעות עבודה (בשעות ערב, או בסופי שבוע) מאחר ואיני יכול לנשום את הריחות (מנכל החברה יודע שרק השתחררתי זה עתה מביה"ח בשל החמרת אסתמה). המנכל ציין שאין לו שליטה על כך והציע שאקח חופשה ללא תשלום.. הפסדתי מס' רב של ימי מחלה בגין החמרת האסתמה ואיני חושב שזה פייר שאקח חופשה על חשבוני. רופא משפחה הפנה אותי לרופא תעסוקתי. שאלותי הם: א. האם המעביד יכול לחייב אותי לקחת ימי חופשה על חשבוני (לפי מה שידוע לי מעביד יכול להוציא לחופשה יזומה ללא הסכמה מראש בהודעה מראש של 14 ימים לפני ) מה קורה במקרה כשלי? ב. במידה ורופא תעסוקתי יחליט לגבי תנאי עבודתי, והמעביד לא יסכים אני מבין שניתן לפטר אותי,השאלה שלי היא במידה ו"אתחרט" ולא ארצה שהרופא יערב את מקום עבודתי (אני עובד במקום פרטי), האם זה נתון לשיקולי או שמא הרופא יהיה מחוייב לדבר עם המעסיק שלי? (המעסיק לא יודע שאני פונה לרופא תעסוקתי, הרופא שנשלחתי אליו הוא מטעם קופח) ג. אני סבור שהחמרת האסתמה שלי בשנים האחרונות קשורה למקום עבודתי (אין לי ספק שעישון במשרד ושטיחים הינם "אויב" מס אחד של האתסמה) .ולראיה שהתקפי האסתמה שלי מאז הפסקת עישון והוצא' שטיחים הופחתו. נוסף על כך האסתמה הוחמרה שנית בעת עבודות השיפוץ שהיו בחודשיים האחרונים. האם רופא תעסוקתי יכול לעזור לי "להוכיח" בדרך כלשהי את הקשר הנסיבתי בין המקום עבודה להחמרת המחלה? או שעליי לפנות לעו"ד/ביטוח לאומי, מה בעצם הפרצודרה על מנת לנסות לקשור זאת למה שנקרא "אסתמה תעסוקתית"? ד. אשמח לקבל פירוט על אופי פעולות של הרופא התעסוקתי. מהם הדרכים בהם הוא פועל, מה הסמכויות שלו ועד כמה הוא יכול להשפיע על המעביד שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אסטמה.

ד``ר טמיר גפן
    09/03/2009

הי1
    נתחיל מסוף . מצרף כתובת של פסק דין תקדימי בעניין עישון פסיבי ופגיעה בעבודה. מונתי בתור מומחה מטעם בית דין לעבודה ונתתי חוות דעת.
    התיק ע"ש קרמר אריה נגד ביטוח לאומי. ניתן לחפס בגוגל. כמו כן לאחרונה נתתי עוד שתי חוות דעות בתחום. ייתכן וגם במקרה שלך ניתן לדבר בפגיעה בעבודה. ו
    לגבי חופשה ללא תשלום - השאלה הנה משפטית ולא רפואית לכן רצוי לקבל יעוץ אצל עו"ד בתחום דיני העבודה.
    לגבי התערבות של רופא תעסוקתי. במידה ורופא בודק ואתה חתום על ויתור סודיות רפואית ולהערכת רופא יש מקום להתערבותו הרופא מחויב לערב את המעסיק בכידי לשמור על בריאותך. הפן הכלכלי הנו הבט משני.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו