מה קורה אם עברו 90 ימי מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קורה אם עברו 90 ימי מחלה
    דנה
    09/03/2009

שלום רב, אני אחרי תאונת דרכים " צליפת השוט" . אחרי דין ודברים אושר לי לעשות סיטי לעמוד שידרה צוארי בשל כאבים מתמשכים בצואר. אני שוחחתי עם רופא תעסוקה והוא טען שאין לו ממצא אוטופדי ולכן אני יכולה לחזור לעבודה. טענתי בפניו שקשה לי לחזור לשמונה שעות ואני זזקוקה לחזור בהדרגה. רופא מחוזי אישר לי לעשות סיטי, אך יקח מס ימים מהבדיקה ועד לתוצאות ועד לחזרה לרופא תעסוקה. מה דין הימים שאחרי 90 הימים מי יכול לתת לי המשך מחלה בעבורם. לציין שהעיכוב נבע בגלל איטיות תגובה של רופא המחוזי של הקופה. האם רופא תעסוקה יכול לאשר רטרואקטיבית ימי מחלה? או להמליץ? מה הדין במצבי? את ימי המחלה אני מקבלת מהעבודה על חשבון ימי המחלה הצבורים שלי. תודה על תשובתכם דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ימי מחלה

ד``ר טמיר גפן
    10/03/2009

הי!
    במידה ומדובר בתאונת עבודה כל רופא יכול לתת עד 91 יום מחלה ובהתאם לממצאים הרפואיים. מעבר ל - 91 יום לא נותנים ימי חופשת תאונה ומפנים לביטוח לאומי. ועדת ביטוח לאומי קובעת את המשך מחלה. רופא תעסוקתי יכול לקבוע רק כשירות לעבודה במקום עבודה ספציפי.
    בקופות שונות הנחיות שונות ולפי הנכתב במכתבך קרוב לוודאי מדובר בקופת חולים לאומית. בדרך כלל רופא תעסוקץי לא נותן אישורים רטרואקטיבית
    הממצאים בבדיקת CT לא תמיד משקפים את הממצאים בבדיקה קלינית ולרוב הרופאים מסתמכים בממצא הקליני. בדיקת CT בסה"כ בדיקת עזר.
    כאשר מטופל מופנה לרופא תעסוקתי בשאלת כשירות עבודה רופא קובע את כשירותו ומקור המימון של חופשת מחלה פחות מעניין אותו. הכלל החשוב לא להזיק למטופל.לא משנה כלל האים מדובר בימי מחלה שנצברו או הקרן פנסיה או חברת ביטוח משלמת עבור תקופת אי כושר של המטופל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו