מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוירופתיה - במערכת העצבים ההיקפיתשוליבק21/03/2009
אני מורה בבית ספר יסודי - אני 20 שנה עובדת החסרתי רק בחופשות לידה או שהייתי חולה אני מאוד אוהבת את מה שאני עושה. אני סובלת ממחלת הסוכרת סוג 2 מטופלת באינסולין 4 פעמים ביום מזריקה כבר 10 שנים. בשנתיים האחרונות חלה הדרדרות ואני לא מאוזנת יש לי קושי בלאזן את עצמי , אני בלחץ בעבודה לא אוכלת בצורה מסודרת... כמו כן בבדיקת EMG גילו שיש לי ניורופתיה - ברגלים ובידיים. אין צורך להסביר ולתאר את הכאבים שאני חשה .תחושות של הירדמות האיבר ו"אי הרגשתו" לכאורה, תחושות "שריפה" בעור, דקירות והרגשת נימול תחושות של קור וחום. הרופא המטפל נתן לי כדורים אולם יש להם תופעות לוואי כמו: סחרחורת, עייפות, בחילות.. אני סובלת כבר 3 שנים מבעיה בשורש כף היד - התעלה הקרפלית האורתופד המליץ לי על ניתוח ואני עדיין שוקלת אם לבצע או שכבר נוצרה בעיה של הנוירופתיה ואי אפשר לנתח. כאשר אני כותבת על הלוח מאוד קשה לי. ניסיתי לפתור את הבעיה ע"י מחשב נייד וברקו אני מקלידה את כל המשימות ומקרינה על מסך לתלמידים, אולם גם ההקלדה במחשב מעייפת וכואבת. האם לאור מצבי אוכל לפנות לרופא תעסוקתי רק כדי להוריד שעות ? מה עליי לעשות??????????? תודה מראש על תשובתכם. שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופטיה
ד``ר טמיר גפן21/03/2009הי!
מחלה זו מוכרת בקרב חולי סוכרת.
ישנם סוגי נוירופטיה שונות. אצלך ישנה גם נוירופטיה סוכרתית וגם תסמונת תעלה קרפלית שנובעת מלחץ שנוצר על עצב מדיאלי בשורש כף יד.
תסמונת תעלה קרפלית אפשר לנתח ולרוב במידה ומצב לא בלתי הפיך פותרים את הבעיה. בדרך כלל הנימול והרדמויות יותר בשעות לילה. טיפול ניתוחי יכול לשפר גם את תפקוד ביתי הרי גם בבית יש מחב מיטבח וכו'.
לגבי רגליים ישנם מספר תכשירים שניתן לקבל דרך נוירולוג או דרך מרפאת כאב. כמובן חשוב לאזן את הסוכרת. במידה וחוסר איזון נגרם מלחץ עבודה ניתן לפנות לרופא תעסוקתי אשר איבחן דרכים להפחתת עומס. יתכן שגם הפחתת שעות העבודה יכול לעזור לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופתיה ו תסמונת קרפלית
ד``ר מרק-אלן לוי22/03/2009שלום
שתי הבעיות ידועות אצל חולים סכרתיים.
אפשר לקבל הקלות אם כי יש לקחת בחשבון כי זה על חשבון חופש מחלה (ויש לך הרבה) . וזה יידרוש אישור בנציבות שירות המדינה, כלומר תעברי לפני וועדה רפואית (לא בעיה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)