לאחר מחלה קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר מחלה קשה
    ריקי
    19/04/2009

שלום ד"ר

אני שנה וקצת לאחר סיום טיפולים כימותרפיים (סרטן רחם). לפני כ- 5 חודשים ביטוח לאומי קבע לי 28% נכות לצמיתות זאת לאחר שחזרתי לעבודה לחצי משרה..

מאז המחלה אני סובלת בעיות בתיפקוד כפות היידים. אני לאחר ניתוח בקע בצלקת הניתוח, פריצת דיסק, עייפות וחולשה.

עד היום הייתי מקבלת מחברת הביטוח אובדן כושר עבודה.
    חב' הביטוח מתישה אותי עד מאוד הם דורשים כל חודש מחדש אישורים רפואיים חדשיים.

האם מומלץ לפנות לרופא תעסוקתי? מה הסיכויים שרופא תעסוקתי יקבע כי אני יכולה לעבוד משרה מלאה?

יום טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר מחלה קשה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    19/04/2009

הי!
    נתחיל מגיל ומסוג העיסוק לא כתבת מילה לגבי שני נתונים חשובים. הרי יש הבדל בין עובדת יצור במפעל ועובדת בעבודה משרדית.
    לא ברור האים עברת גם טיפול ניתוחי?
    לא ברור עבור אלו סעיפים נקבע לך רק 28% נכות. כמו כן לא ברור לגבי חברת ביטוח. במידה ואת עובדת הרי את כבר לא נמצאת בעובדן כושר עבודה.
    לגבי רופא תעסוקתי - רופא יקב בחשבון כל הנתונים שציינתי לעיל כולל בעיות בכפות ידיים (לא ברור מה הבעיה כלא פורט במכתבך) ועל פי הנתונים אלו בהתחשבות בסוג עבודתך יקבע את כשירותך לעבודה.
    על פי הנכתב במכתבך לא ניתן לקבוע שום דבר.
    בהצלחה ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

ריקי
    21/04/2009

שלום,

תודה על התיחסותך,

אני בת 37 עברתי ניתוח כריתה מלאה של כל המערכת הנשית.
    אני עובדת בעבודה משרדית. ישנה בעיה בכפות הידים של נפחות וקושי בתפקוד מאחר ויש לי נוקשות בכפות הידיים נימול וקושי במאמץ לדוגמא: אחיזה בחפצים, שידוך בשדכן הרמה של דברים.

נכות נקבעה על (ניתוח, כפות ידיים, פריצת דיסק, שבר....)

מה לדעתך יכול לקבוע רופא תעסוקתי? והאם אני או מקום העבודה מחויב לקחת את המלצתו.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    21/04/2009

מבחינת אחוזי נכות את זכאית לאחוזי נכות גבוהים יותר ולא 28% כפי שנקבע לך.
    במידה ורופא תעסוקתי מתרש מחומרת מגבלות יכול לקבוע אי כושר מלא וזמני לתקופה של מספר חודשים בהתאם לחומרת הממצאים.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר עבודה וביטוח

ד``ר מרק-אלן לוי
    20/04/2009

שלום כתוספת לתשובתו של דר גפן , לא משנה מה יכתוב רופא תעסוקתי חברת הביטוח בדרך כלל שולחת לרופא מטעמה שקובע מה כושר העבודה בהתאם לפוליסת ביטוח שלך. וזה מה שיקבע האם תהיה זכאית או לא לפיצוי. במידה ומתעוררים חילוקי דעות יש אז התחלה של מסכת עינויים בתי משפט......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו