התפתחות מחלה על רקע פגיעה במעמד עוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות מחלה על רקע פגיעה במעמד עוב
    נועה
    21/04/2009

שלום
    לאחר 20 שנות עבודה וחילופי מנהלים הועברתי לתפקיד אחר תוך פגיעה משמעותית במעמדי . מעבר זה נעשה "מהיום להיום" תוך פגיעה במוניטין שלי לעיני כלל עובדי המערכת כמו גם פגיעה ברמת העשיה והמעמד במסגרת תפקידי.
    על רקע זה בריאותי הדרדרה, אני נזקקת לטיפולים פסיכולוגיים , סובלת מתעוקת חזה ונזקקת מידי יום לבדיקות ובירורים רפואיים.
    שאלתי: אם מצבי הבריאותי יחמיר כך שלא אוכל להגיע לעבודה באופן סדיר או אאלץ להפסיק עבודתי האם אהיה זכאית למשכורת עד הפרישה?
    האם המעסיק רשאי לפטר אותי על רקע זה?
    תודה, נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלטת מעסיק

ד``ר טמיר גפן
    21/04/2009

הי!
    המעסיק יכול לפתר אותך בלי שום קשר לשום דבר בגין קיצוצים או אי התאמה לתפקיד וכו'.
    בעניין העברה לתפקיד אחר תוך פגיעה משמעותית במעמדי הנה יש לפנות לעו"ד שעוסק בתחום דיני עבודה. הרי לא מדובר בבעיה רפואית ומדובר בהרעת תנאים.
    לגבי טיפולים פסיכולוגיים הרי צריך להוכיח קשר סיבתי בין מצב הנפשי שלך לבין הרעה בתנאי העבודה.
    תעוקת חזה זה סימן של מחלת לב איסכמית. הרעת תנאי העבודה לא נחשבת לגורם סיכון למחלת לב איסכמית. אירוע לבבי חריף על רקע ריב בעבודה או אירוע חריג אחר נחשב כתאונת עבודה במידה ואין גורמי סיכון אחרים אך אני מבין שלא מדובר במצב שכזה.
    משכורת עד לפרישה תקבלי במידה ויש לזכותך מספיק ימי המחלה או יש לך קרן פנסיה שתשלם לך במידה ואת תאבדי את כשירותך לעבודה.
    בהצלחה ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו