מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדן כושר עבודהשמעון06/05/2009
האם אני יכול לקבל אובדן כושר עבודה, ומה עלי לעשות?
אני חולה באי ספיקת כליות, ועומד לפני השתלה בקרוב.
עדין לא עושה דיאליזה. הקרטנין שלי הוא 6.
בנוסף יש גאוט, ומיגרנות.
בעברי הרחוק עברתי פציעה בראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי06/05/2009שלום
עם אי ספיקה כיליתית כפי שאתה מתאר אתה יכול לקבל נכות מביטוח לאומי (אני לא בטוח כי אני לא זוכר בדיוק אך נראה לי 100%) זה יהיה זמני עד ההשתלה. היות ודיאליזה בדרך כלל שולל אפשרות להשתלה כנראה שזו הסיבה שאתה לא עושה.
לגבי כושר עבודה , תלוי איזה עבודה אתה עושה מה הסיכון בו והדרישות. תפקיד ניהולי או עבודה משרדית לא בהכרח פסולים גם דיאליזה לא תמיד משמעותה אי כושר עבודה או לפחות לא מלא , הכל תלוי במצבך הכללי ובטיב העבודה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדן כושר עבודה
ד``ר טמיר גפן06/05/2009שלום רב!
קיבלתה תשובה מלאה מד"ר לוי.
בהצלחה בהשתלת כליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי בדיוק במצב שלך לפני כ 3 שנים
דורית31/08/2009אתה מוגדר באי ספיקה כליתית סופנית
אין קשר בין היכולת לעבור השתלה לבין ביצוע טיפולי דיאליזה !
אם האוריאה שלך מעל 100 ( וככל הניראה שזה המצב שלך ) אתה כבר ב 100% נכות רפואית
אם עבדת במשרה הדורשת עבודה "עם הראש" ריכוז תכנון מדוקדק וכו.. יש לך בעיה לתפקד כעט ולצערי גם לאחר שתעבור השתלה יש סיכוי גבוה שתסבול מאינסומניה בדרגה זו או אחרת וזאת בגלל התרופות נגד דחה שתקבל ( בעיקר בגלל פרוגרף ופרדניזון ) תחוש עיפות במהלך היום ולא תוכל לעסוק בעבודה שדורשת ריכוז , דיוק ותכנון . ( סורי , זו המציאות )
לעומת זאת אם אתה עוסק בעבודות כפיים , לא צפויה לך בעיה רצינית ותוכל לשוב למעגל העבודה
אני כותבת לך את זה מנסיון אישי ובעיקר מהכרות עם אישית עם המון מושתלי כליה . כדאי לך להכנס לפורום העמותה לחולי כליה ומושתלים , שם תוכל להחליף דעות ולקבל תשובות מבעלי נסיון אישי
וכדי שלא יהיו אי הבנות : - למרות הכל עדיפה השתלה על פני דיאליזה !
מאחלת לך השתלה מוצלחת ומהירה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)