אובדן כושר עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדן כושר עבודה
    שמעון
    06/05/2009

האם אני יכול לקבל אובדן כושר עבודה, ומה עלי לעשות?
    אני חולה באי ספיקת כליות, ועומד לפני השתלה בקרוב.
    עדין לא עושה דיאליזה. הקרטנין שלי הוא 6.
    בנוסף יש גאוט, ומיגרנות.
    בעברי הרחוק עברתי פציעה בראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

ד``ר מרק-אלן לוי
    06/05/2009

שלום
    עם אי ספיקה כיליתית כפי שאתה מתאר אתה יכול לקבל נכות מביטוח לאומי (אני לא בטוח כי אני לא זוכר בדיוק אך נראה לי 100%) זה יהיה זמני עד ההשתלה. היות ודיאליזה בדרך כלל שולל אפשרות להשתלה כנראה שזו הסיבה שאתה לא עושה.
    לגבי כושר עבודה , תלוי איזה עבודה אתה עושה מה הסיכון בו והדרישות. תפקיד ניהולי או עבודה משרדית לא בהכרח פסולים גם דיאליזה לא תמיד משמעותה אי כושר עבודה או לפחות לא מלא , הכל תלוי במצבך הכללי ובטיב העבודה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    06/05/2009

שלום רב!
    קיבלתה תשובה מלאה מד"ר לוי.
    בהצלחה בהשתלת כליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי בדיוק במצב שלך לפני כ 3 שנים

דורית
    31/08/2009

אתה מוגדר באי ספיקה כליתית סופנית
    אין קשר בין היכולת לעבור השתלה לבין ביצוע טיפולי דיאליזה !
    אם האוריאה שלך מעל 100 ( וככל הניראה שזה המצב שלך ) אתה כבר ב 100% נכות רפואית
    אם עבדת במשרה הדורשת עבודה "עם הראש" ריכוז תכנון מדוקדק וכו.. יש לך בעיה לתפקד כעט ולצערי גם לאחר שתעבור השתלה יש סיכוי גבוה שתסבול מאינסומניה בדרגה זו או אחרת וזאת בגלל התרופות נגד דחה שתקבל ( בעיקר בגלל פרוגרף ופרדניזון ) תחוש עיפות במהלך היום ולא תוכל לעסוק בעבודה שדורשת ריכוז , דיוק ותכנון . ( סורי , זו המציאות )
    לעומת זאת אם אתה עוסק בעבודות כפיים , לא צפויה לך בעיה רצינית ותוכל לשוב למעגל העבודה
    אני כותבת לך את זה מנסיון אישי ובעיקר מהכרות עם אישית עם המון מושתלי כליה . כדאי לך להכנס לפורום העמותה לחולי כליה ומושתלים , שם תוכל להחליף דעות ולקבל תשובות מבעלי נסיון אישי
    וכדי שלא יהיו אי הבנות : - למרות הכל עדיפה השתלה על פני דיאליזה !

מאחלת לך השתלה מוצלחת ומהירה

דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו