רופא תעסוקתי ואובדן כושר עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רופא תעסוקתי ואובדן כושר עבודה
    ענת
    28/05/2009

כחודשיים לאחר לידת ילדי השלישי החלה לי בעיה של כאבים ,נימול והירדמויות של אצבעות יד ימין דבר שגורם לנפילה של דברים מהידיים ולמגבלות משמעותיות בתפקוד היומיומי שלי..
    בבדיקת EMG שהופניתי אליה ע"י אורטופד כף יד נתגלה לחץ בינוני על עצב המדיאנוס ובעקבות כך הומלץ לי על טיפול ניתוחי במידה והטיפול בסד תומך לא יעזור . בפעם הראשונה שביקרתי אצל רופא תעסוקתי קבע שאני בלתי כשירה לחודש כאשר בזמן הזה אנסה לבצע שימוש בסד תומך .
    בפעם השניייה שביקרתי את הרופא התעסוקתי לא חל שום שיפור במצב אך משום שיש לי ילדים קטנים בבית וכמו כן פחד רב מניתוחים ציינתי בפניו שברצוני לנסות טיפול בתוספי מזון ( שהומלץ לי עליו ) ושמבחינתי ניתוח הינו מנוס אחרון . בעקבות כך קבע הרופא התעסוקתי אי כושר עבודה לחודש נוסף . ( חשוב לציין שלפני שביקרתי אצל רופא תעסוקתי קיבלתי ימי מחלה מרופא משפחה ) .
    בזמן שעוד הייתי באי כושר עבודה עזבתי את מקום עבודתי ואני עדין מנסה טיפול אלטרנטיבי ( נכון להיום אין הקלה מבחינת הרדמויות של האצבעות אך יש הקלה במקצת בכאבים שהיו לי ביד ) . השאלה שלי במידה ואני כרגע לא עובדת האם רופא תעסוקתי יכול להמליץ על המשך ההאי כושר לצורך המשך הטיפול האלטרנטיבי שמשפיע במקצת וזאת לטובת חברת הביטוח שמבטחת על אובדן כושר עבודה ( בברור מול חברת הביטוח הפולסה עדין תקפה...)ובמידה וכן האם עליי לגשת לרופא תעסוקתי מטעם קופ"ח או באופן פרטי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אי כושר עבודה

ד``ר מרק-אלן לוי
    28/05/2009

שלום מכיוון שאת לא עובדת את לא זכאית לרופא תעסוקתי בקופות. לכן עליין לפנות באופן פרטי. יחד עם זאת את צריכה לתבוע את הביטוח שלך והם יישלחו אותך לרופאים מטעמם שיחליטו. החוות דעת הפרטי יעזור במידה ויש חילוקי דיעות. אגב אנו לא יודעים מה עיסוקך ובתור מה את מבוטחת.
    בהצלחה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה תעסוקתית ואובדן כושר-המשך

ענת
    28/05/2009

עיסוקי כרוך בעבודה רבה על מחשב . חשוב לציין שחברת הביטוח אישרה את האי כושר עד אותו תאריך שנתן לי הרופא תעסוקתי של קופ"ח אך מכיוון שהפסקתי לעבוד הפסקתי גם ללכת לרופא תעסוקתי ובמקביל אני ממשיכה טיפול אלטרנטיבי . השאלה היא במידה ואני הולכת לרופא תעסוקתי פרטי האם יוכל להמשיך את האי כושר עקב המשכתי טיפול אלטרנטיבי ?
    שאלה נוספת היא האם יש החזר מקופ"ח על ביקור אצל רופא תעסוקתי פרטי ( על ייעוץ כי מגיעים 3 ייעוצים חינם במשך השנה ) וכמה כרוכה העלות ? במידה וכן האם אתה ד"ר עובד עם איזשהי קופ"ח בנוגע להחזרים (על ייעוץ )?
    אשמח לתשובתך בעניין
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    30/05/2009

שלום רב!
    נתחיל מהמחלה.
    1. חשוב לדעת האים הפגיעה ביד דומיננטית או לא ביד דומיננטית.
    2. חשוב לדעת סוג של הביטוח. אים מדובר בביטוח מקצועי או ביטוח לכל עיסוק מתאים אחר. לכן חשוב לדעת מה המקצוע. אני בתור רופא עובד לא מעט עם המחשב אך עבודה על המחשב זאת לא המקצוע שלי.
    3. בדרך כלל רוב פוליסות ביטוח לאובדן כושר עבודה נכנסות לתוקף לאחר 3 חודשים מתחילת המקרה המחלה. לפי כך את לא עובדת יותר מ - 3 חודשים כמינימום.
    4. במידה והפוליסה הנה מקצועית לעיסוק בלבד מדובר בפוליסה טובה. במידה ומדובר בעיסוק סביר אחר ואין גם בפוליסה את אובדן כושר עבודה חלקי של 25%-50% מדובר בפוליסה השיגרתית ובמידה והמקצוע שלך לא מצדיק את אי כושר מלא ומוחלט חברת ביטוח יכולה לבדוק את אי כושר שלך מטעמה או תבקש אישורים מרופא תעסוקתי.
    לגבי תשלום ויעוץ של הרופא העלות תלויה ברופא והעלות הנה שונה מרופא לרופא. לגבי השתתפות של הקופות תבדקה אצלך בקופת חולים כי ככול שדווחו לי המטופלים שלי חלקם כן קיבלו וחלקם לא. נראה לי דבר תלוי במחוז ובטוב לב של הפקידים.
    מכול מקום בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

ענת
    30/05/2009

הבעיה היא ביד הדומיננטית . לגבי הפוליסה -למיטב ידעתי מדובר בפוליסה שמדברת על כל עיסוק סביר .
    השאלה שלי היא במידה וחברת הביטוח אישרה כבר את המקרה (אמורה לשלם לי על חודש בלבד )האם כדאי ללכת לרופא תעסוקתי פרטי כדי לנסות להמשיך את האובדן כושר עבודה וזאת בכדי כמובן להמשיך לטפל בעצמי בדרך שאינה ניתוח ?
    אשמח להמלצתך ותודה על התשובה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול

ד``ר מרק-אלן לוי
    31/05/2009

הנושא של הכדאיות זה עניין של השקפה. אם הפוליסה שלך לכל עיסוק , קשה להאמין שאת לא כשירה לכל עבודה. הביטוח הכירה חודש זה לא אומר שיכירו חודשיים או שנה. שוב עלייך לפנות לייעוץ פרטי ורק אז אפשר לאומר האם יש מקום להוציא מכתב של אי כושר או לא .אבל בינתיים אם הרופא משפחה שלך חושב כך שהוא יוציא לך אישורי מחלה.
    לסיום זכותך להיות מטופלת בדרך שבחרת ברגע שקבלת מידע על כל האפשרויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשניכם על התשובות !

ענת
    31/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו