מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעת אורטופדמאיר23/06/2009
לפורום שלום . רופאה תעסוקתית שלחה אותי לקבל חוות דעת מאורטופד על כושר העבודה שלי עקב בעיית גב ובנוסף חוות דעת מקרדיולג עקב צינתור טיפולי שעברתי לפני חודש וחצי. אני בן 61 שנה ועובד בבנק. האורטפד המליץ להוציא אותי לפנסיה לדעתו השילוב של שתי הבעיות עם ישיבה ממושכת עלולה להזיק לי. שאלתי האם הרפואה התעסוקתית צריכה לקבל את חוות הדעת ולהמליץ על יצאתי לפנסיה רפואית או לא לקבלה. מה דעתכם לאור נסיונכם. בברכה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד``ר מרק-אלן לוי23/06/2009שלום
רופא אורתופד הינו מומחה במקצוע ובדרך כלל מקבלים את חוות דעתו בעיקר אם יש סיכוי לנזק עתידי עם המשך התעסוקה . להוציא אותך ל גמלת נכות הינו עיניין של הוועדה הרפואית של קרן הפנסיה שתקבל המלצות גם של הרופא התעסוקתי גם של האורתופד והקרדיולוג , ותחליט באופן עצמאי. יתכן שבתוך הוועדה תשב אורתופד .
הרופא התעסוקתי רק ימליץ לשקול להוציא אותך לגמלת נכות הוא לא זה שיחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנסיה רפואית
ד``ר טמיר גפן23/06/2009שלום רב!
תפקידותו של האורטופד לתת המלצות אורטופדיות ולא מעבר.
כפי שרופא תעסוקתי לא ממליץ לאורטופד לגבי שיטה טיפולית ניתוח או כל טיפול אחר כך אורטופד לרוב לא נכנס לתחום המלצות לפרישה ועוד כאשר מדובר בשילוב של בעיה נוספת שהנה קרדיאלית.
רופא תעסוקתי ישקול את כל השיקולים והמלצות של מומחים בתחומים שונים ותפקידו לשקול ולהחליט האים יש מקום להמליץ על פרישה מעבודה מסיבה רפואית.
ההמלצה צריחה להיות שקולה ומנומקת.
בהצלחה!
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)