מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לרופא תעסוקתי. :)אור11/08/2009
שלום :)
האם פניה לרופא תעסוקתי היא דרך קופת החולים? חיפשתי באתר מכבי, וישנו רק מתמחה אחד ברפואה תעסוקתית - באשדוד. האם זה הגיוני?
ולטעם השאלה - אני בן 24, עובד 3 שנים רצוף משמרות לילה כפולות, אך לפני מספר חודשים החלו להופיע סימנים רציניים של שחיקה, כלומר, אני מצליח לישון רק במשך 3 לאחר משמרת לילה בניגוד ל-7-8 בעבר, אני חולה הרבה ועייף כרונית, אך אין לי אף אישור "על הנייר" לכך (מבחינת בדיקות רפואיות.). האם רופא תעסוקתי יכול לעזור במצב כזה? שכן במקום העבודה לא מוכנים להעביר אותי לעבודת למשמרות יום "סתם כך".
אני מודע לכך שזה כל מקרה לגופו, אך שאלתי האם רופא תעסוקתי יכול כלל לתת "אישור" למקום עבודה, והאם מקום העבודה מחויב לכך?
תודה רבה - אור. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי לומר
אור11/08/2009שאני מצליח לישון רק במשך 3 שעות לאחר משמרת לילה בניגוד ל-7-8 שעות בעבר, ולא מצליח לישון לפני משמרת, כך שלפעמים לאחר משמרת אני ער 24 שעות וישן רק 3 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמרות לילה
ד``ר טמיר גפן11/08/2009הי!
לא הבנתי האים אתה עובד כל יום בלילה? מה המקצוע שאתה עובד?
יש אלה שעובדים בתכנות דלק רק לילות או בחלוקת עיתונים ועיסוקים שונים אחרים. במידה ויש לך הפרעות שינה הרי ניתו לבדוק זאת בעזרת בדיקה במעבדת שינה. ובהתאם לממצאים רופא תעסוקתי יכול לתת המלצות כמובן בהתאם לאפשריויות הקיימות במקום העבודה.
במידה ורופה ממליץ מדובר בסה"כ בהמלצה ומקום עבודה לא מחויבלכך אך בדרך כלל המעסיקים כן מתחשבים בהמלצות הרופא.
יש אפשרות של פיטורין גם כן וזאת במידה ואין למעסיק אפשרות למלאה את המלצותיו של רופא תעסוקתי.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר גפן :)
אור12/08/2009הצלחתי לרדת למינימום האפשרי, שזה שתי משמרות בשבוע - שתיהן לילה.
עבודתי היא בנתב"ג.
לגבי הפרעות השינה, ביום יום אין לי הפרעות שינה, אני פשוט לא מצליח לישון בשעות היום לאחר משמרת לילה, על אף היות החדר ללא רעש ואור. אני משער שזה בגלל הבלבול בשעון הביולוגי של הגוף, שמתרגל לישון בלילה, ואז צריך לישון ביום פעמיים בשבוע.
בכל מקרה, תודה על תשובתך, הבנתי כי זה לא מחייב את המעסיק.
אור. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)