אילוץ לפרישה בגין אי כשירות לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אילוץ לפרישה בגין אי כשירות לעבודה
    רחל
    22/09/2009

אני אשה עובדת. הגעתי לגיל בו אני יכולה להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבל קצבת זיקנה ואני מעדיפה שלא לצאת לפנסיה גם בגלל מיעוט הוותק שיש לי בקופת הגמל. יחד עם זאת, לפי החוק הישראלי אני יכולה, כאשה, לעבוד עד גיל 65. בימים אלה תיפקודי בעבודה הוא כמעט בלתי אפשרי ונקבע לי תור לחודש הבא למרפאת תעסוקה בהמלצת רופאת משפחה.
    שאלתי: האם רופא תעסוקה, אשר יבין כי בחודשים הקרובים אני לא כשירה לעבוד במקצוע הספציפי שלי, יכול לאלץ אותי לצאת לגמלאות למרות שאני מאמינה כי אוכל לחזור למעגל העבודה עוד לפני גיל 65?
    תודה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרישה

ד``ר טמיר גפן
    22/09/2009

שלום רב!
    תסבירי לרופא תעסוקתי לגבי מצבך כפי שפירטת אותו במכתבך ושאת מעוניינת לשוב לעבוד במקצוע לאחר שמצבך הרפואי ישתפר. במידה והרופא יתרשם שיש צפי לשיפור במצב הרפואי שלך ומצבך יאפשר את חזרתך למקצוע להערכתי תקבלי תקופת אי כושר זמנית ולאחר מכן תשובי לעבוד.
    ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו