מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק מתאונת דרכים בעבודהחיים23/09/2009
שלום רב ,
עברתי תאונת דרכים בזמן העבודה וגילו לי פריצת דיסק קשה
כרגע אני בתהליך בביטוח לאומי .
אני עובד כשליח על רכב , ועבודתי כרוכה בהרמת משאות ובפעילות פיזית .
חזרתי לעבוד חלקית לאחר 3 חודשים לאור המצב הכלכלי ...
כיום אני מרגיש שכל יום עבודה רק מחמיר את מצבי הרפואי לאור הסבל מכאבים וממגבלות בתנועה .
מי אמור לשלוח אותי לרופא תעסוקתי , ביטוח לאומי או שמא עלי לבקש מהרופא המטפל ?
באם רופא תעסוקתי יקבע אי כושר חלקי/ מלא , מי אמור לפצות אותי בשכר, המעביד או ביטוח לאומי ?
האם רופא תעסוקתי יכול להמליץ על שיקום מקצועי לאור תפקידי כיום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד``ר טמיר גפן23/09/2009שלום רב!
תמיד יש לציין גיל של הפונה. כמו כן לפרט את מידעה לגבי עיסוק. שליח עצמאי שכיר. סדר גודל דברים - משקל של החבילות משלוחים וכו'.
ביטוח לאומי קובע נכות רפואית אך גם יכול לקבוע אי כושר מקצועי ע"י הפעלת תקנה 15 במלואה או באופן חלקי בהתאם לממצאים הרפואים ובהתאם למקצוע של העובד.
לרופא תעסוקתי שולח רופא מטפל או אורטופד או כל רופא אחר. לביטוח לאומי יש רופאים משלהם. במידה ורופא תעסוקתי קובע אי כושר חלקי ניתן לפנות לביטוח לאומי אך אין זה אומר שביטוח לאומי יקבל את המלצתו לכן יכול להיות שאף אחד לא מפצה אותך. כמו כן יש מעורבות של חברת ביטוח שגם אותה ניתן לבקש לפצות. רופא תעסוקתי נותן מגבלות והמלצות במסגרת מקום עבודה בו אתה עובד. שיקום מקצועי יכולה להמליץ ועדת ביטוח לאומי.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חיים23/09/2009תודה רבה ובהמשך לשאלה שלי :
אני בן 27 במסגרת התפקיד העמסת משקלים של 10-70 ק"ג בתוספת של נהיגה ממושכת שגם היא כשלעצמה קשה לי וגורמת להתעצמות הכאבים .
הבנתי ממך שהמלצות רופא תעסוקתי מופנות למקום העבודה ,
אם לדוגמא המצליץ רופא תעסוקתי על אי כושר כלשהו ועקב כך אינני מתאים לתפקיד הנ"ל
ולמקום העבודה איןן תפקיד אחר בשבילי , מה אני אצרטך לעשות ?
בעיניין תקנה 15 : מהו התנאי להפעלת התקנה (האם רק לאחר שאאלץ לעזוב את מקום העבודה ?)
ומי מבקש לדון בתקנה זו , אני או הביטוח הלאומי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד``ר טמיר גפן23/09/2009המלצות רופא תעסוקתי מופנות למקום העבודה ובמידה ולמעסיק אן אופציה להעסיק עובד במגבלות שקבע רופא תעסוקתי ואין צפי לשיפור במצבו הרי מעסיק מפטר את העובד והאיש מחפש עבודה מתאימה למגבלותיו. בעיניין תקנה 15 פונים לביטוח לאומי וועדה של ביטוח לאומי דנה בנדון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חיים23/09/2009תודה רבה ובהמשך לשאלה שלי :
אני בן 27 במסגרת התפקיד העמסת משקלים של 10-70 ק"ג בתוספת של נהיגה ממושכת שגם היא כשלעצמה קשה לי וגורמת להתעצמות הכאבים .
הבנתי ממך שהמלצות רופא תעסוקתי מופנות למקום העבודה ,
אם לדוגמא המצליץ רופא תעסוקתי על אי כושר כלשהו ועקב כך אינני מתאים לתפקיד הנ"ל
ולמקום העבודה איןן תפקיד אחר בשבילי , מה אני אצרטך לעשות ?
בעיניין תקנה 15 : מהו התנאי להפעלת התקנה (האם רק לאחר שאאלץ לעזוב את מקום העבודה ?)
ומי מבקש לדון בתקנה זו , אני או הביטוח הלאומי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)