מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהדידי11/11/2009
שלום, אני סובלת מכאבי גב תחתון כבר כמה שבועות, ועוברת טיפולי פיזיותרפיה . עכשיו, מכיוון שחשבתי שזה משהו שעובר, ובגלל שרציתי לחזור לעבודה, , בקשתי זימון לרופא תעסוקתי, על מנת שיבדוק את ההתאמה שלי לעבודה כדי שאוכל לחזור לעבוד.. בינתיים נגמרו לי כל ימי המחלה, והטיפולים הפיזיותרפיסטים לא עזרו, ואני עדיין סובלת מהגב, ולא יודעת אם בכלל אוכל להגיע בקרוב לעבודה, ויש לי תור אצל רופא תעסוקתי לשבוע הבא.
מה עלי לעשות כעת? אם אני לא יכולה לחזור לעבודה עדיין בגלל המצב של הגב שלי, אז מה לומר לרופא התעסוקתי עכשיו? מה לבקש ממנו? האם לבקש הערכה לכושר עבודה?או בשביל ביטוח לאומי? האם הרופא התעסוקתי רלוונטי לביטוח לאומי בכלל, או שהם מפנים אותי למישהו אחר? האם עלי לפנות לביטוח הלאומי כדי שיכיר בכאבי גב כמחלת מקצוע? (אולי זה כתוצאה מישיבה ממשוכת בעבודה?)
ועוד שאלה חשובה נוספת: בינתיים ימי המחלה נגמרו, ובינתיים הזמן עובר ואין לי הכנסה נוספת.... האם אני צריכה לפנות לקרן הפנסיה שלי על אובדן כושר עבודה במקום לביטוח לאומי,(או לשניהם יחד), והאם הרופא התעסוקתי רלוונטי לחברת הביטוח?
סליחה אם ההודעה יצאה מבולבלת, אבל אני זקוקה בדחיפות לעזרה. אפילו בעבודה שלי לא רוצים לעזור, ונותנים לי את ההרגשה של 'תשברי את הראש לבד...'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר עבודה
ד``ר טמיר גפן11/11/2009שלום כלכל מבקרי הפורום!
בבקשה תכתבו תמיד בתחילת מכתבים ופניות פרטיים אישיים החשובים ביותר.
1. גיל
2. מקצוע וטיב ודרישות התפקיד.
ולגופו של העניין - רופא תעסוקתי יבדוק ההים מדובר באי כושר זמני ולכמה זמן. במידה וכן ואין יותר ימי מחלה יש לפנות עם מכתב של הרופא לקרן פנסיה בשאלת נכות זמנית (כל זה ובמידה ואין במקום עבודה אופציה לעיסוק סביר מתאים אחר).
לעניין ביטוח לאומי - בדרך כלל המפנה -רופא משפחה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה +פרטים
דידי12/11/20091. גיל 23
2. אני עובדת בסקרים, ישיבה ממושכת חמש שש שעות מול מחשב.
אני לא חושבת שיש במקום העבודה שלי אפשרות לתפקיד אחר. הכל בישיבה שם מול מחשב, ואני סובלת מכאבי גב תחתון שמתבטאים בכאבים חזקים בזמן ישיבה והליכה.
ושאלה נוספת:
"לעניין ביטוח לאומי - בדרך כלל המפנה -רופא משפחה"
למה התכוונת כאן? האם התכוונת במקרה שהרופא משפחה שלי מזהה מחלת מקצוע, אז הוא מפנה אותי לביטוח לאומי? או שהתכוונת למשהו אחר?,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר עבודה
ד``ר טמיר גפן12/11/2009הי!
כאבי ב תחתון וגם בעיות רפואיות אחרות אותם את מציינת אלו רק תלונות ולא ניתן להגדירם כמחלה וכמובן לא מחלת מקצוע.
לגבי ביטוח לאומי - רופא משפחה מפנה לנכות כללית אך שוב משום שבגיל 23 לא סביר שהיו לך מחלות שבגינם תקבלי נכות כללית אין טעם להפנותך לשם.
לגבי ישיבה מול מחשב אני בתור רופא יושב יותר מ - 5 שעות ליום מול מחשב - חשוב בעמדת עבודה תהיה ארגונומית כולל כיסא נוח וכו'.
בהצלחה
ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דידי13/11/2009ד"ר גפן, לצערי הכאבי גב שלי הם לא סתם תלונות, אלא יש ממצאים, ואני עדיין ממשיכה בבדיקות, וזה שאני עובדת חמש שש שעות, זה לא אומר שלא כואב לי גם שאני יושבת במשך שעה או שעתיים אפילו...אני סובלת לצערי במשך כל היום והלוואי שאני אוכל לתפקד כמו שהייתי מקודם, וזה שאני בת 23 לא אומר שלא צריך להתחשב בי . שיבחנו אותי לפי הכאבים שלי והממצאים שלי, ולא לפי הגיל שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד``ר טמיר גפן13/11/2009הי!
ממכתבך לא ניתן ללמוד לגבי ממצאים רפואיים וישנם רק תלונות.
רק לאחר ממצאים אוביאקטיביים היה אפשר לדון על סיבת הכאבי ודרכים לטפל בכאב. בדרך כלל בגין 23 יכולים להיות כאבים חזקים במידה והייתה טראומה לפני כן או ישנה פתולוגיה מולדת או מצב פתולוגי אחר. הרי לא צפוי שהיו שינויים ניווניים או אוסטאוארטרוטיים. בהצלחה!
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דידי16/11/2009ד"ר גפן, על סמך צילום ע"ש מותני אורטופד רשם רק שהוא רואה שינויים ניוונים קלים בL5S1, ועקמת קלה. עכשיו, האם הנתונים האלה מספיקים לרופא תעסוקתי בשביל לאבחן את המצב? כי אורטופד שלח אותי לC.t והסיטי קבוע לאחרי הרופא התעסוקתי(בעוד שבועיים לאחר הרופא התעסוקתי בערך). האם כדאי לדחות את התור אצל הרופא התעסוקתי לאחר ממצאי בדיקת הסיטי, או ללכת בכל זאת, כי להזכירך-נגמרו לי ימי המחלה.
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גב
ד``ר טמיר גפן16/11/2009הי!
לדעתי יש לפנות לרופא תעסוקתי עם תוצאות בדיקת אורטופד. מעבר לממצאים בצילום חשובים ממצאים קליניים של רופא האורטופד.
כמובן רופא תעסוקתי יבדוק אותך ויקבע בהתאם לממצאים בבדיקה קלינית - לאחר קבלת תוצאות CT ניתן לפקסס את הממצאים לרופא תעסוקי.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
דידי18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר גפן
דידי18/11/2009האם אני יכולה לשאול אותך שאלה באמצעות אימייל ולא דרך הפורום בגלל נושא של צנעת הפרט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא לפורום
ד``ר טמיר גפן18/11/2009הי!
אני מעדיף שתתקשרי טלפונית.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)