מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לרופא תעסוקתיאריק17/11/2009
שלום,
אני התקבלתי לעבוד כעו"ד בעיריית חיפה. נאמר לי מן משאבי האנוש בעירייה כי עלי לשלוח לרופא תעסוקתי מכתב שימולא שלא בנוכחות המעסיק, לגבי פרטים ו/או תרופות קבע שאני לוקח. אחת מן השאלות היא האם סבלתי בעבר מאפילפסיה.
הרקע שלי הוא שהיו לי 3 התקפים בודדים, אפילפסיה אידיופטית (הסיבה לא ידועה אין חבלה או מקור במוח לאחר בדיקות אם ריי איי)-התקפי גרנד מל שהאחרון בהם היה לפני 11 שנים בהיותי בן 19.
היום וגם אז אני מתפקד כמו כל אדם אחר, למעט שאני מקפיד על 6 ש' שינה. החשש שלי הוא שהרופא תעסוקתי יקבע בשרירות כי אני לא כשיר, למרות שעבדתי בעבודה מסוג זה כבר זמן רב בלי שום בעיות ואינני סובל מהתקפים יותר מעשור ובטח שלחץ עבודה או כל לחץ נפשי אחר, מניסיון עשיר לא היווה מבחינתי טריגר.
1. האם ניתן לי מה התהליך? האם בסופו של דבר יש עילה של אי כשרות מבחינת הרופא התעסוקתי,לתפקיד אותו ביצעתי במשך שנים?קל וחומר הייתי בצבא, עבדתי שנים באבטחה, סטודנט וכ'ו. אשמח לדעת את דעתך עפי חוק ומניסיון.
2. האם מבחינת החוק אני יכול להצהיר שלא סבלתי מאפילפסיה, שכן עברו 10 שנים מאז(קרי אפילפסיה היסטורית)?
3. אני חייב לדווח שאני נוטל פניטואין. האם זה עילה לחוסר כשירות. הם לא גורמים לי לתופעות לוואי.4 האם הרופא התעסוקתי שולח למעסיק רק את השורה התחתונה בה הוא קובע כשיר או לא כשיר מבלי לפרט מהי המחלה שממנה סבלתי או מהי התרופה אותה נוטל היום?
תודה
אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשירות
ד``ר מרק-אלן לוי18/11/2009שלום
קודם כל תירגע.
אין כל בעיה בהעסקתך כעו"ד ואפילפסיה ובעיקר שההתקף האחרון מלפני 10 שנים . זו הייתה אולי בעיה אם ההתקפים תדירים ואתה נדרש לנסוע ברכב לבד לצורך העבודה.
אין כל סיכוי שהרופא התעסוקתי יקבע אי כשירות.
תדווח רק את האמת כי אחר כך חברות הביטוח מתנערות במקרה של תביעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)