עזרה דחוף לגבי תאונת עבודה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף לגבי תאונת עבודה!
    רבקה
    21/11/2009

שלום שמי בק. גיל 21
    ליפני כ3 שנים עבדתי בדוגמנות ובמלצרות. במלצרות החלקתי מבמה שהיתה רטובה והקרסול הסתובב..
    לאחרי בדיקות מרובות גילו שברי תלישה וקרע ETFL סבלתי מהגבלה חלקית.. מהביטוח קיבלתי נכות זמנית ואז 0 אחוזים.(אני מיתמודדת לבד מול ביטוח ורפאים ואני חייבת לציין שזה מאוד קשה לי!).

ליפני כחודשיים וחצי היתה לי החמרת מצב הסתובב לי הקרסול בשנית.
    (ולפני כשנה קיבלתי החמרת מצב מרופא תעסוקתי).
    בהתחלה שמו לי גבס כבד ואז מפני שהיה לי קשה איתו. החליפו לי למגף מקבע גבוה לקרסול ומאז אני אם זה ועם קביים. הכאבים מאוד חזקים ומגבילים לחלוטין ולא פוסקים אם מחמירים עשיתי אמ אריי .. אבל עדין אין לי תשובות..ועשיתי אולטרסאונד שמראה על אי סדירות ברצועה וקרע בETFL בנוסף לכאבים בקרסול יש לי מליפני חודשיים (מההחמרה הרצינית) כאבים במסרק(כרית) שמתחת לזרת.

ליפני שבוע היה לי ועדה רפואית להחמרת מצב.. והם שלחו לי מכתב שאני אשלח להם את התשובות והם יחליטו לבד ללא נוכחותי.
    1. אני מעונינת כן ליהיות בוועדה אני לא רוצה ששוב הם יקבעו משהו לא נכון.
    2. אני כנראה יעבור ניתוח ואם כן אני עדין לא אמורה לקבל נכות קבוע לכן חשוב לי ליהיות בועדה לראות שהם לא עושים משהו לא נכון..
    3. אני בעוד שבוע נפגשת אם דר ינוקא.
    ואני מחכה לפגישה עם פרופסור ניסקא רק שזה יקרא בעוד 4 חודשים.
    ואני גם יתיעץ אם רופא פרטי כשיהיה לי תשובות.

מאוד קשה לי במצב הזה אני מרגישה שהדברים נמרחים יותר מידי זמן כי אין מי שיעזור לי. לדוגמא למה רק אחרי חודשים וחצי שאני מקובעת אני מקבלת אמ אריי וסתם סובלת וסתם מקובעת שגם כך זה לא עוזר. אני סטודנטית ומאוד קשה לי להגיע לאוניברסיטה. וגם לעבוד אני לא יכולה!. הייתי עובדת בקידום מכירות בשטח עבודה על רגליים והליכה מרובה ולפעמים גם על עקבים.
    הפציעה שינתה לי את החיים מצקצה לקצה. אני התעסקתי בתאטרון בריקוד דוגמנות ואניי כבר לא עושה את כל הדברים הללו.
    בינתיים אני לא מקבלת הכנסה משום מקום וזה מאוד מקשה עלי אנ לא רוצה להפסיק ללמוד מחוסר תקציב.

מה אני אמורה לעשות? האם מגיעה לי זכוית לקבל קיצבה לפחות זמנית מהביטוח?.
    האם אני יכולה לדרוש ליהיות נוכחת בוועדה?

האם אתה מכיר רופא שיכול לעזור לי. לטפל בציעה בצורה הכי טובה שיש?

בבקשה תעזור לי.

בתודה מראש בק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

ד``ר טמיר גפן
    21/11/2009

הי!
    לא יודע ממה להתחיל. יותר מדי שאלות.
    במידה ואת לא מתמודדת לבד כדי לקחת עו"ד טוב בתחום נזיקין שיכול לטפל בדברים שאת לא מתמודדת איתם.
    לגבי ועדת ביטוח לאומי - מקובל מדון בתיק ללא נוכותך אך כמובן לאחר שועדה בדקה אותך וממתינים לתוצאות בדיקות עזר. לפי מה שכתבת מגיעה לך נכות זמנית וגם צמיתה. כמו כן תוכלי לבקש הפעלת תקנה 15 - אי כושר מקצועי.
    ככל הנראה את חברת קופת חולים מאוחדת או מטופלת באיכילוב - ד"ר ינוקא מטפל בעניין כפות רגליים. אין אני בטוח שבשלב זה את זקוקה לפרופ' ניסקה. יש עוד מומחה לקפות רגליים ד"ר סברי שלא פחות טוב מניסקה מבחינה פרקטית ותור אליו פחות בהרבה.
    כמובן לפני קבלת תוצאות MRI קשה לדבר לגבי דרכי טיפול ואחוזי נכות.
    כמו כן תוכלי להיצתייד בחוות דעת מומחה שעשה הערכת אחוזי נכות והסיפור כבר ניראה אחרת.
    ושוב במידה ואת לא מצליחה להתמודד יש להיצתייד בעו"ד טוב בכדי גם לבדוק עניין של רשלנות המעסיק בעניין התאונה.
    בהצלחה ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

רבקה
    22/11/2009

ד"ר סברי.. מאיפה הוא? בית חולים מאיר?

ותקנון 15 זה משהו שאני צריכה לבקש מהביטח? זה אחרי שקובעים נכות? האם מותר לי לבקש להופיעה בוועדה?

תודה על היעוץ.
    ואני אשמח לשתף אותך בתשובות של האמ אריי..

אתה יכול לעזור לי בבדיקה וחוות דעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

רבקה
    22/11/2009

אני בקופת חולים כללית..
    האם עדיף לי ללכת לבית חולים איכילוב לינוקא או ללכת להבדק בבית חולים מאיר אצל סברי?

תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות חלקיות

ד``ר מרק-אלן לוי
    22/11/2009

שלום . לגבי תקנה 15 זו תקנה שאומרת כי אם אבדת את הכושר המקצועי שלך (רקדנות דוגמנות מכירות....) עקב הפגיעה מגיע לך עוד 50% נכות נוספת (תרגום כסף) וגם הסבה מקצועית בעזרת הביטוח הלאומי.
    לגבי כל השאלות האחרות נראה כי את בהחלט זקוקה לעו"ד שיעזור לך (הם בדרך כלל מבקשים אחוזים ש הזכייה).
    לגבי רופאים מי טוב או לא אינני מכיר אותם כך שאני לא יכול עזור ניסקא מעולה ושמו הולך לפניו. אולי כדאי לנסות באופן פרטי?
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות כף רגל

ד``ר טמיר גפן
    22/11/2009

הי!
    ד"ר סברי עובד בבית חולים מאיר.
    גם סברי וגם ד"ר ינוקא טובים. לגבי תקנה 15 - תקנה 15 קובעים לאחר קבלת אחוזי נכות.
    כפי שכתבתי לך במידה ונבדקת כבר ע"י ועדה וועדה ביקשה לדון בתיק לאחר קבלת בדיקות עזר ללא השתתפותך זה מקובל ואפילו עם תבקשי לא יזמנו אותך משום שדנים בעניין ממצאים שבבדיקות עזר ובתיק כולו.
    גם כאשר את עומדת מול ועדה ארי לא ביום הבדיקה את מקבלת את התשובה. הועדה דנה לאחר הבדיקה ומסכמת את התיק. כך מקובל בועדות רפואיות.
    לגבי עזרתי במתן חוות דעתי אין עם זה בעיה עם כי בשלב זה אין אני רואה מקום או צורך להתערבותי. מכל מקום תוכלי גם לדבר איתי בנייד במידת הצורך.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!

רבקה
    22/11/2009

שמרתי את הטלפון ובמידת הצורך אהיה בקשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות אמ אריי ואולטרסאונד

רבקה
    24/11/2009

בהמשך לשיחתנו קיבלתי תשובות אמ אריי ואולטרסאונד. בבדיקת אולטראסאונד מלפני חודש וחצי רושם לאי סדירות ברצועות ATFL קרע? (האם יכול ליהיות מצב שנקרע הרצוע וכעבור חודשיים היא מתאחה לבד?
    תשובות אמ אריי : בהשוואה לאמ אריי קודם קיימת החמרה: הופיעו סימני בצקת לשדית בטלוס בולטים יותר באספקט מידיאלי וקדמי של עצם הנביקולרית מוקדי בצקת לשדית תת-קורטיקלית הודגמו בעצם העקב וגם במפרקים מטטרסו -פלנגיאלים. מבנה צ'יסטה תוך לשדית שקוטרה כ-10 מ"מ .
    גידים תקינים. לא הודגם קרע ברצועות.

השמח לקבל את חוות דעתך לאחר בדיקות הללו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

ד``ר טמיר גפן
    25/11/2009

הי!
    ללא ספק מצבח מקנה לך נכות מביטוח לאומי כולל הפעלה תקנה 15.
    את חייבת לתת מנוחה לרגל ולהימנע מהליכה ועמידה.
    אחוזי נכות נקבעים בהתאם למגבלות בתנועת המפרק.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

רבקה
    25/11/2009

אני הולכת אם קב ורגל מקובעת אבל אני דורכת הרבה על הרגל זה קשה כשלומדים ותלויים באוטובוסים.. אבל אני יקח את זה לצומת ליבי כנראה בגלל זה המצב מחמיר .
    אני אשמח ליצור איתך קשר מחר ואלי להגיע למרפאה לחוות דעת זה מאוד יעזור לי..אם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו