פסוריאזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסוריאזיס
    תום
    23/11/2009

היי, אני בן 35 ,עובד בהנהלת חשבונות. יש לי פסוריאזיס מגיל 12 בחלקים נרחבים בגוף (בטן,גב,ידיים,פנים,רגליים). לאורך השנים המחלה ידעה עליות וירידות. אני עובד בחברה גדולה, במשרה מלאה . העבודה מאוד לוחצת ושוחקת. בנוסף, לפני כמעט שנה הוסיפו לי עוד תחומי אחריות בתמורה להעלאה בשכר. הפסוריאזיס שלי החמיר. בנוסף, לפני מספר חודשים התחילו כאבים בברך שמאל (עד אז לא היו כאבי מפרקים). מסקנת האורטופד היתה ש"בשלב זה אין מדובר בתהליך סיסטמתי הקשור במחלת העור אלא בכאב ממוקד בסחוסי המפרק" .הוא הפנה אותי לפיזיוטרפיה, ואם לא יהיה שיפור אני צריך לחזור אליו.
    הגעתי למסקנה שאני מעוניין להתפטר ולמצוא מקום עם פחות לחץ, או מקום במשרה חלקית.
    שאלותי הן :
    1. האם רופא תעסוקתי יכול לקבוע שאני צריך עבודה במשרה חלקית או משהו כזה ? (הרי לכאורה מדובר במשהו "אמורפי", קשה להוכחה).
    2. במידה ואתפטר ואחתום אבטלה בלשכה, האם אוכל לתבוע מהביטוח לאומי דמי אבטלה מהיום הראשון מסיבות רפואיות(ולא לאחר 90 יום)? והאם צריך אישור מרופא תעסוקתי לשם כך ?
    3. האם ניתן לגשת לרופא תעסוקתי באופן פרטי ?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס

הוספת תגובה

• פסוריאזיס

ד``ר מרק-אלן לוי
    24/11/2009

שלום
    ראשית כפי שאתה יודע לא מבינים ממש מאיפה מגיע הפסוריאזיס .
    שנית נכון כי לחץ ומתח נפשי בדרך כלל מחמיר את הפסוריאזיס . (אך קשה למדוד מתח נפשי כי כל אחד מגיב אחרת למצב נתון)
    אם תתפטר אתה לא תהיה זכאי לאבטלה.
    אין הוכחה שבחצי יום עבודה אתה תבריא כך שלא יכול להיות המלצה של יום עבודה מקוצר.
    אין אי כשירות עקב פסוריאזיס במשרה של עבודה משרדית (בניגוד לחשיפה לכימיקלים) במידת הצורך אתה זכאי לחופש מחלה.
    כמובן אתה יכול לגשת לרופא תעסוקתי באופן פרטי . יש לך כבר 2 שמקבלים פרטי באתר אנוכי ודר' גפן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס.

ד``ר טמיר גפן
    24/11/2009

הי!
    ראשית כל שאלה האים הטיפולים לא משפרים את מצבך.
    במידה והחמרה במצב עונתית הרי מצב זה מוכר במחלת פסוריאזיס.
    כמו כן ניתן לבקש מרופא תעסוקתי להוריד בעומס עבודה בכדי שעבודה לא תהיינה לוחצת.
    במידה וישנה ארטרופטיה משמעותית ניתן לקבל טיפול מתאים.
    בהצלחה. ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו