תביעה לביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תביעה לביטוח לאומי
    ורדית
    03/12/2009

אני חולה בטרשת נפוצה מזה כ- 10 שנים, ורק עכשיו, בעקבות החמרה במצבי, אני רוצה לגיש תביעה לביטוח לאומי. האם לצורך הבדיקה בביטוח לאומי, ולצורך קביעת נכות תפקודית, כדאי לי להצטייד במכתב או חוות דעת של רופא תעסוקתי? איך ביטוח לאומי מתייחסים לחוות דעת כזאת? האם מקבלים אותה אוטומטית או שמפנים לרופא תעסוקתי מטעמם?
    מודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תביעה לביטוח לאומי

הוספת תגובה

• תביעה לביטוח לאומי

ד``ר טמיר גפן
    03/12/2009

שלום רב!
    כפר כמה פעמים ביקשתי תמיד לציין גיל, מקצוע ועיסוק.
    לגבי המחלה כאשר מגישית תביעה כנגד ביטוח לאומי הרי יש חשיבות לביטוי הקליני של המחלה.באלו אברים פגע ובאלו מערכות פגע ומה הם התסמינים.
    לגבי חוות דעת - כאשר ישנה תביעה הרי תמיד תוב להיות מוכן וחוות דעת נותנת את הנקודות לזכות התובע מול המערכת. נותן חוות דעת (במידה ומדובר ברופא מנוסה) יודע אלו נקודות להדגיש ולהבליט וגם לקשר בין העיסוקו ומקצוע של התובע לבין מגבלותיו ואי מסוגלותו לעבוד במידה וזה המצב.
    ביטוח לאומי מתיחסת לחוות דעת במלו הרצינות וחייבת לתת התייחסות לחוות דעת בגוף פרוטוקל הועדה אחרת התובע במידה ולא מרוצה מתוצאות של הועדה יכול להגיש ערעור ולפסול את הועדה שלא התייחסה לנכתב בחוות דעתו שלהמומחה. ישנם תקדימים ובמידת הצורך ניתן להפנותך למקורות פסיקה גם מבוססים על חוות דעות שנתתי.
    ביטוח לאומי לא חייב אוטומטית לקבל את מה שכותב המומחה כשינם לא מעט מקרים שבין הנכתב בוחחת דעת ולבין המציות ישנו פער גדול (לפעמים מומחים מגזימים לטובת המטופל).
    הועדה דנה בעניין של התובע בהרכב של מספר רופאים או רופא - תלוי בתביעה ולרוב לא מדובר ברופא תעסוקתי.
    בהצלחה ד"ר גפן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות כללית

ד``ר מרק-אלן לוי
    06/12/2009

שלום אני מאמין שאת מעוניינת לתבוע נכות כללית. בעיניין זה מה שחשוב זה ירידה בהכנסות של 50% לפחות במשך 3 חודשים יחד עם נכות רפואית מעל 41%.
    כמובן שאם יש מגבלות תעסוקתיות חוות דעת של רופא תעסוקתי חשוב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו