תאונת עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונת עבודה
    רן
    25/02/2010

דר' שלום רב, הרמתי משהו כבד בעבודה ומאז אני סובל מכאבי גב תחתון. הופניתי לרופא תעסוקתי.האורטופד שטיפל בי ב3 החודשים האלה שלח אותי רק לצילום רנטגן רגיל, אבל לא לסי טי או מ.ר. אי. בבדיקה שלו הוא כתב SLR חיובי והגבלה בתנועות המותן. צילום הרנטגן לא הראה ממצאים חריגים. שאלתי היא- האם רופא התעסוקה יוכל על סמך ממצאים אלה בלבד להגיע להחלטה בעינייין חזרתי לעבודה, או שהוא חייב להיעזר בצילומי סי טי או מ ר איי ע"מ לדעת?האם הוא יוכל להפנות אותי לסי טי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• כאבי גב.

ד``ר טמיר גפן
    26/02/2010

הי!
    בדרך כלל קביעת כושר עבודה נעשית ונקבעת ע"י ממצאים בבדיקה קלינית ולא על סמך צילומי CT ן - MRI. בקרב כ- 30% אנשים בריאים ניתן למצוא בבדיקת הדמיה אלו ממצאים די חריגים כולל פריצת דיסק אך האנשים לא סובלים מכאב גב. לכן בדיקות דמות אלו רק בדיקות עזר וחשיבותם גדולה ותר כאשר מדובר בטיפול פולשני או בהליכים משפטיים.
    רופא תעסוקתי יוכל להחליט על כשירות עבודה גם בלי צילומים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו