מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קביעה של רופא תעסוקתי-מחלת ריאותחיים22/04/2010
שלום רב,
בתחילת חורף 2009 חליתי בשפעת (כנראה שפעת חזירים) אשר הסתבכה מאוד וכעת אני סובל מברונכיטס. בדיקת ביופסיה ריאה נמצאה רגישות יתר לגורם סביבתי(עובש, רטיבות, אבקנים וכו'). עד היום אני שוהה בחופשת מחלה מאחר ואני נוטל סטרואידים ואינהלציות.
מאחר ולא חלה הטבה משמעותית במצבי הרפואי הרופאים המטפלים שללו קשר בין המחלה למקום העבודה וקבעו כי המחלה נגרמה כתוצאה מסביבת מגורים ( עברתי להתגורר במקום לפני כשנה).
הרופא התעסוקתי שולל קביעה זו של הרופאים המטפלים וקבע כי אינני כשיר לשוב למקום עבודתי ומקשר ללא כל הוכחה את המחלה לעבודתי.
שאלתי היא האם רופא תעסוקתי יכול לדחות ממצאים של הרופאים המטפלים ולקבוע כי אינני כשיר לשוב למקום עבודתי חרף ממצאי הביופסיה וחרף העובדה כי הוא לא בדק את סביבת עבודתי (אני עובד במקום כ-10 שנים ומעולם לא חליתי במחלת ריאות).
אודה לקבלת התייחסותכם בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות
ד``ר טמיר גפן22/04/2010הי!
1. לא ברור מה מכתב מה הוא מקום העבודה?
2. בדיקת ביופסיה לא מאבחנת רגישויות.
3. רגישות נבדקת ע"י טסטים אחרים.
4. משום שלא ברור מה המקצוע ומה העיסוק הרי אין כל אפשרות לחשוב על קשר סיבתי.
5. במידה והרופא התעסוקתי מכיר את סביבת עבודתך הרי הוא יכול לקבוע שאינך כשיר לשוב למקום עבודתך.
6. העובדה שאתה עובד במקום כ-10 שנים ומעולם לא חלית במחלת ריאות לא משנה דבר.
בכבוד רב
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)