מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להלן תוצאות מדידת הקרינהליאור28/04/2010
שלום רב,
בתאריך 28/04/2010 בין 09:00-11:00 נעשו בדיקות קרינה באחד מבניינים הממוקמים ברחוב נחלת יצחק פינת עליית הנוער בתל אביב.
הממצאים מראים עד 5.6 מיליוואט לס"מ בריבוע קרינה.
הממצאים מראים עד 80 מילי גאוס במדידת קרינה אלקטרומגנטי. יובהר שתחום זה נמדד כ- 20 ס"מ בסמוך לארונות החשמל. יובהר שארון שכזה ממוקם בכניסה לאזור העבודה. יובהר שהתחום של 3 מילי גאוס נמדד כ- 1.5 מ' מלוח החשמל ומשיק לקיר בו ישבתי במקום עבודתי.
יובהר שבמסדרון ליד הלוח - כחצי מטר עד מטר ממנו נמדדו כ- 5-10 מילי גאוס משתנה בהתאם לריבוע המרחק.
שאלותי:
כתוצאה מחשיפה של כדקה כאב לי הראש היום במסדרון. יובהר שעובד ששאלתי מאוד התעניין לדעת את רמות הקרינה במקום עבודתו וציין שלעתים יש לו כאבי ראש, כמו כן ציין שהיו עובדים שהתלוננו על כאבי ראש.
אני אישית קיבלתי אישורי מחלה רבים (5 ימים+4ימים+5ימים) ופוטרתי במהלך ימי המחלה ממקום עבודתי. תחילה טען המעביד שאני זה שהתפטרתי ורק כעבור 23 ימים שלח מכתב (לא לפני שהודעתי לו שבכוונתי לתבוע אותו על כל מה שהתרחש שם ועל פיטורי אותי במהלך חופשת מחלה - ועוד הוא טוען בעוז חוצפתו שאני זה שהתפטרתי). כאמור 23 ימים לאחר מכן שלח מכתב שהוא זה שמפטר אותי.
היום כאמור הגעתי לעשות יחד עם נציג המשרד להגנת הסביבה בדיקות קרינה לא מייננות והבדיקות הראו את אשר תואר לעיל.
האם נוכח המקרים האלו יש עילה לפגיעה בעבודה? המעסיק נתן טופס בל/250 בו ציין שלטענתי זה מהאנטנות -כאבי הראש.
באמצע החודש הבא אני עובר ועדה רפואית בבית לוינשטיין - מטעם המוסד לביטוח הלאומי. האם יש מומחה בנושא שבשל מצבי הכלכלי הלא טוב (יש לי פטור מאגרות בית משפט) יכול לסייע לי בתשלום הוגן. לחוות דעת.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לא מייננת
ד``ר מרק-אלן לוי29/04/2010שלום היות ואין כל הוכחה שקרינה בלתי מייננת מזיקה לבריאות. היות ושהייה של דקה ע"י ארון חשמל לא נשמע רציני. היות ונראה כי הבעיה שלך עם המעביד שלך אינם רפואיות היות וכל רופא אחראי על השכר ההוגן שהוא מבקש נראה לי כי אין באתר זה תשובות בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוך דין וחשבון המשרד להגנת הסביבה
ליאור03/05/2010להלן תוצאות הדוח שהגיע אלי היום:
הסבר לתוצאות המדידה שדה מגנטי בתדר רשת חשמל :
• ארגון הבריאות העולמי (WHO) קבע כי רמת החשיפה הרגעית המרבית המותרת של בני-אדם לשדה מגנטי משתנה בתדר 50 הרץ, , הינה 1000 מיליגאוס.
• הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן IARC) ) קבע כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לאורך זמן לשדה מגנטי העולה על 3 מיליגאוס הינם "גורם אפשרי לסרטן" (Possible Carcinogenic).
• ממחקרים שבוצעו בנושא זה בעולם ומהניסיון שנצבר לאחר ביצוע מאות מדידות ברחבי הארץ, ניתן ללמוד שהחשיפה הממוצעת בתוך מרבית בתי המגורים בארץ ובעולם, אינה עולה על 0.4 מיליגאוס.
• המשרד להגנת הסביבה ממליץ שמתקני חשמל יתוכננו ויופעלו בהתאם לעקרון הזהירות המונעת, לשם הפחתה ככל האפשר של השדות המגנטיים אליהם נחשף הציבור בישראל ממרכיבים שונים של רשת החשמל.
יובהר שהיו אזורים של 60-80 מיליגאוס וכן לשברירי שניה 130 מיליגאוס
אבקש לשקול מחדש תשובתך הלא אתית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)