שאלה לרופאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים
    אמירה
    10/05/2010

בוקר טוב, אני בן 57 מובטל מזה 3 חוד', סובל משורה של מחלות ברקע מספר אירועים מוחיים , יתר לחץ דם, מחלת ריאות כרונית, חולשה בצד שמאל..לאחרונה הגשתי בקשה לקצבת נכות קבלתי סה"כ 49%, כאשר רשום בטופס מחלת ריאות כרונית -20%, חולשה בצד שמאל-20%, הפרעה דכאונית קלה+ירידה קוגנטיבית-20%, אם כך איך החישוב הוא 49%?
    אני מתכוון לערער שאלתי איך לעשות את זה הכי טוב האם רופא תעסוקתי פרטי יוכל לסייע לי?אודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• חישוב

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/05/2010

שלום החישוב כדלקמן
    אתה מתחיל מ 100% בריאות קובעים לך 20% נכות בגין א נשאר לך 80% בריאות קובעים עוד 10% בגין מחלה ב זה על 80% השארית כלומר זה עושה 8% נשאר 72% בריאות וכדומה....אי אפשר להגיע ליותר מ 100% נכות כמובן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    10/05/2010

שלום רב!
    נכות שמחשבים בועדות ביטוח לאומי הנה נכות משוקללת לכן החישון הנו נכון.
    בדרך כלל החשיבות לא רק לאחוזי נכות רפואית אך גם לנכות תפקודית. ישנם לא מעט מקרים שנכות רפואית לא כל כך גבוה אך בן אדם מוכר ע"י ביטוח לאומי כבילתי כשיר לעבודה ומקבל קיצבת נכות. לכן ניתן בהחלט לפנות לרופא תעסוקתי שמבין בנדון ויכול להעריך את נכותך הרפואית וגם לתת דעת לנכות תפקודית.
    בהצלחה
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו