מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים במפרק ירך בהריוןהילה10/05/2010
שלום,
אני בת 28, בחודש חמישי בהיריון.
בשבועות האחרונים התחיל לי כאב באזור מפרק ירך שמאלי.
החשד (אין אבחנה סופית עדיין) הוא לאוסטאופורוזיס-זמני-של הריון (לא יודעת מה המונח המדויק).
העבודה שלי דורשת עמידה מול קהל, ובאין יכולת לעמוד או ללכת, אני לא יכולה לעבוד כרגע.
1. האם אצטרך רופא תעסוקתי כדי לקבל אישור מעבר למספר מסוים של ימי מחלה? (נאמר לי שרופא הקופה יכול לתת עד 30 ימי מחלה בלבד).
2. מה עושים כשנגמרת מכסת ימי המחלה? (יש לי כ 50 ימים, וצפי של ארבעה חודשים ללא יכולת לעמוד) האם פונים לביטוח לאומי? לביטוח בריאות פרטי?
** המצב לא מוגדר כשמירת הריון.
תודה על תשובתכם,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון
ד``ר טמיר גפן10/05/2010שלום והיריון קל!
המחוקק עשה הפרדה בין בריאות האישה ובין בריאות העובר. כאשר נשקפת סכנה לבריאות העובר מדובר בשמירת היריון.
כאשר מדובר בבעיה רפואית של אישה מדובר במחלה רגילה. רופא משפחה או כל רופא אחר יכול להחליט לגבי תקופת חופשת מחלה שאת זקוקה בה ובמידה ומוגבל במסגרת קופה יכול לאשר זאת דרך מנהל מרפאה ולא דרושה התערבות של רופא תעסוקתי.
רופא תעסוקתי נכנס לתמונה כאשר יש לקבוע את כשירות עבודה או לתת מגבלות או המלצות אלה ואחרות בכדי להקל על עובד/ת חולים.
במידה ובמסגרת עבודתך יש אופציה להעסיק אתך בישיבה או יש מקום להקלות אחרות מיכולות לאפשר את תפקודך הרי כן יש לפנות לרופא תעסוקתי. במידה ועל פי הנחיות המומחה שמטפל בך (אורטופד) את חייבת לשכב או מנוחה ואת מסיימת ימי מחלה הרי יש לפנות גם לביטוח פרטי וגם לביטוח לאומי ולבדוק מה הזכויות שלך מול גורמים הללו.
בהצלחה
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוקף המלצת רופא תעסוקתי
הילה11/05/2010שלום ד"ר גפן ותודה על תשובתך המפורטת.
מה תוקפה של המלצת הרופא התעסוקתי?
אם רופא תעסוקתי יקבע שאני כשירה לעבודה בישיבה (למשל לבדוק בחינות ועבודות של סטודנטים, אך לא להרצות), האם זה מחייב את המעסיק באיזשהו אופן? (בהנחה שההרצאה היא החלק העיקרי של עבודתי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרצאה
ד``ר מרק-אלן לוי12/05/2010שלום תקופת המגבלות מוגדרת במסמך.
נראה לי שבמקרה שלך אין כל הגיון לבזבז ימי חופש מחלה היות ובעבודתך את אמורה להפעיל בעיקר את מה שיש לך בראש. לא נראה לי בלתי סביר להרצות בישיבה יש מספיק אמצעים טכנים כדי לעזור ויש גם מרצים בכסא גלגלים.
שתהיה לך לידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון עקרונית...
הילה12/05/2010יש צדק במה שאתה אומר, בגלל שזה התחיל בכאב גדול ובחופש מחלה, לא כל כך לקחתי בחשבון שאפשר גם לנסות לתפקד עם זה.
עם זאת, מכיוון שלא נולדתי נכה, המיומנות שלי נמוכה ואני לא יודעת אם אוכל לנהוג, להעמיס את הכיסא על האוטו ולעשות את כל ההתארגנות ללא עזרה (אחרת מישהו אחר יצטרך להיות בחופש כדי לקחת אותי ממקום למקום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון
ד``ר טמיר גפן12/05/2010הי!
תפני לרופא תעסוקתי ותעלי את כל הנקודות הללו בפניו. בהתאם לממצאים האוביאקטיביים ובהתאם ליכולת המעסיק להתחשב במצבך הרפואי וכו' יקבע את כשירותך לעבוד ובמידת הצורך גם תקופת אי כושר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)