כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    ק
    24/05/2010

שלום רב.
    כתבתי לכם בעבר על מחלת הכבד השומני שלי (אני עובד עם חומריים כימיים)מאז התחלתי את הבירור שלי לפני כחצי שנה לא נגעתי בחומריים כימיים בעבודתי הרופא שערך את הביופסייה טוען שיש קשר אך אין הוכחות שהכבד נגרם מחומריים אלו.
    היום הייתי בבקורת לאחר שערכו לי גם בדיקות דם ויש שיפור ניכר בתפקודי הכבד.
    נשאלתי עם עשיתי דיאטה או משהו דומה אמרתי שלא המכשתי את התזונה שלי כרגיל.
    והרופא שוב אומר שאין לו לדעת מאין הכבד השומני מתזונה או יכול להיות פגיעה של החומריים/סולבנטיים עמם אני עובד
    האם יכול להיות בעקבות זאת שלא הייתי במגע עם חומריים הכבד שלי ה בריא והאם החומריים כן פגעו לי בכבד?
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד``ר טמיר גפן
    24/05/2010

הי!
    ישנם סיבות רבות לכבד שומני ובין היתר עודף משקל, סוכרת וכו'.
    ישנם חומרים כימיים שיכולים לגרום לפגיעה כבדית אך לרוב חומרים הללו גורמים לפגיעה טוקסית. עבודה עם חומרים הללו יכולה לגרום לעליה באנזימי כבד. כמו כן אנזימי כבד יכולים להיות מושפעים גם מגורמים תזונתיים רבים כולל צריחת אלכוהול ואוכל.
    בהיעדר מידה לגבי רמות החשיפה ושמות של החומרים לא ניתן להתייחס בצורה רצינית ומוזכלת לשאלתך.
    בכבוד רב ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כבד שומני.

ק
    24/05/2010

תודה על התשובה.
    ראשית אומר לך שנשאלתי כבר עשרות פעמיים את השאלה הזאת אינני שמן,לא צורך אלכוהול(מלבד הממיסים שבעבודתי) אני אוכל נכון ,ניטור סביבתי בעבודתי מיציג מדגם מאוד קטן וחשיפות הכי נמוכות.....אין לי כבר מה להגיד אמנם אני חצי שנה לא עבדתי עם החומריים והפלא ופלא תפקודי הכבד שלי השתפרו מאוד מאוד.הרופא שערך לי את הבדיקה לא יודע לתת לי תשובות וכך הרופא תעסוקתי במקום בו אני גר ואני "נדפקתי"(סלח לי על הישירות) מכל הכיוונים גם בבריאותי וגם בשכר.
    במה בבקשה תוכל לעזור לי אני יכול להציג מסמכיים עם יהיה צורך.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד``ר טמיר גפן
    24/05/2010

הי!
    לא ברור לי במה אנו יכולים לעזור. במידה ואנזימי כבד חזרו לנורמה הרי אין צורך בטיפול. כפי שציינתי אנזימי כבד מושפעים מגורמים רבים כולל מחלות אחרות של מערכת עיכול וכו'. במידה וחשיפה תעסוקתית ז.א ניתור סביבתי היה תקין הרי סבירות נמוכה שזה גרם להפרעות באנזימי כבד. יכו להיות שמעבר לחשיפה נשימתית הייתה גם חשיפה עורית. שוב לא פורטו שמות של החומרים.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ק
    25/05/2010

הי
    אני עוסק בתחום התרופות עם ממיסים כמו טולואן מתנול אתנול ipa אתיל אצטט ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד``ר טמיר גפן
    25/05/2010

לחומרים הללו יש פוטנציאל לפגיעה בכבד. ישנם ממיסים הלוגנים שהם בעלי פוטנציאל משמעותי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טמיר

ק
    26/05/2010

אני מצטער שאני נודניק לאן אפשר לפנות ומה לעשות על מנת להוכיח שהכבד נפגע מחומריים אלה?תודה על היחס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד``ר טמיר גפן
    26/05/2010

הי!
    לדעתי אתה יכול לפנות לרופא תעסוקתי - יש בדפי זהב או בגוגל רשימה מלאה של הרופאים ולבדוק איתם לגבי אפשרות קבלת חוות דעת בנדון.
    תבדוק לפני כן שיש לרופא שאליו תפנה ניסיון במתן חוות דעת בתחום קביעת קשר סיבתי במתן חוות דעות דומות.
    עוד דבר - שתדע מראש שזה עסק לא זול.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ק
    26/05/2010

אין לי מושג למה הרופא תעסוקתי באזור מגוריי קשה לקבל החלטה למרות כל הסיבות ממסביב.
    בכל מקרה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד``ר טמיר גפן
    26/05/2010

בהצלחה!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו