מחלת עבודה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת עבודה?
    צביה
    30/05/2010

שלום.

אני בהריון בשבוע ה9 (לאחר 2 הריונות כושלים בשנה האחרונה - הפלות טבעיות). אין לי ילדים עדיין.

מזה כשלושה שבועות כמעט ולא הגעתי לעבודה מאחר ופיתחתי רגישות רבה לריחות. ברגע שאני נכנסת לעבודה אני פשוט לא מפסיקה להקיא (כך למעשה גיליתי שאני בהריון)

אני עובדת כמוקדנית במוקד טלפוני המייצג גופים ממשלתיים וחברות שונות בהאנגר ענק המשותף למאות עובדים ולכן הריחות מאוד עזים ובלתי נסבלים בעבורי.
    מאחר ואופי העבודה במוקדים מסוג זה הוא החלל המשותף להמוני אנשים, אני מבקשת לברר האם הפגיעה ביכולת העבודה שלי בתקופה זו ביחס לאופי הארגון יכול להחשב כמחלת עבודה?

נוסף לכל זאת הבחילות והתחושה הבלתי נסבלת מתחילות כבר בדרך לעבודה מאחר ואני מגיעה ב- 3 אמצעי תחבורה, בממוצע שעה וחצי שעתיים נסיעה כל כיוון (תחבורה ציבורית).

הרופא המטפל ממליץ לי לפנות לרופא תעסוקתי ובמקביל נתן לי חופשת מחלה עבור התקופה שנעדרתי מהעבודה.

הבעייה היא שבהמלך ההפלות הקודמות שבאחת היו סיבוכים לאחר מכן, ובשנייה ממש נשברתי מבחינה נפשית והיה לי קושי רב לתפקד, וכן במהלך החורף ומחלותיו - ניצלתי את ימי המחלה שהיו לזכותי ולתעודת המחלה אין למעשה ערך.

(בעבודה המנהלים מאוד תומכים נכון לרגע זה) אך לא הגיוני להגיע לעבודה ולצאת כמעט מיד (הפתרון היחיד שגרם לי להפסיק להקיא) איני יכולה לאבד את הכנסתי החודשית למרות שמדובר בשכר ממש לא גבוה אך גם איני יכולה לשהות שם ואני חוששת 'ליפול בין הכסאות'!!!.

לא ברור לי אם פנייתי לרופא התעסוקתי תתקבל ואם כן האם אשתכר באמצעות הביטוח הלאומי?. והאם קיים פתרון נוסף לבעייתי כגון הגדרת המצב כמחלת עבודה עד שהתופעה תחלוף?.

אשמח לקבל תשובה / הכוונה בנושא

תודה צביה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת עבודה?

הוספת תגובה

• מחלת עבודה

ד``ר טמיר גפן
    30/05/2010

הי!
    א. אין מוסג מחלת עבודה. יש מחלת מקצוע. אין זה מתקבל שהריון ובחילות והקאות שבעקבותו תחשב כמחלת מקצוע.
    לא מזמן נתתי תשובה לגבי היריון לאחד הפונות בה פירטתי את האופציות הקיימות. תעברי את רשימת השאלות ותשובות ותוכלי לקבל מידע הנדרש. תנסי לפנות לרופא תעסוקתי.
    בהצלחה ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון הקאות

ד``ר מרק-אלן לוי
    31/05/2010

שלום יתכן שבגלל ההריון יש לך רגישות לריחות בשום אופן זה יכול להחשב כמחלת מקצוע. לדעתי אין כל עיניין בלפנות לרופא תעסוקתי. יש תסמונת של הקאת יתר לפעמים בהריון אם זה המקרה רופא נשים צריך להוצי חופש מחלה , זה עובר אחרי זמן מה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו