תאונת עבודה מ25.06.09

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונת עבודה מ25.06.09
    גילה
    19/08/2010

בתאריך 25.06.09 נפגעתי בעבודה והוכר עי ביטוח לאומי כתאונת עבודה.מאז לא החלמתי ולא חזרתי לעבודה ככימאית.בתביעה לנכות מעבודה לביטוח לאומי קיבלתי 20%נכות זמניים לשנתיים ומתוכן כבר חלפה שנה. כאשר 10%נכות לצמיתות על יובש בעייניים.השאלות הן כאילה:1.מה משמעות התוצאות?2.האם כדאי לערער?איך מופעלת ומתי תקנה 15 ל איבוד מקצוע .....כימאית!?3. האם אני יכולה לפנות לביטוח לאומי לשם קורסים מקצועיים?4.בקשר לביטוחים פרטיים כמו הראל איפה הם בתמונה?5.יש לי וועדה של ביטוח הראל פנסיה לנכות בשבוע הבא האם ממצאים אילה משרתים אותי או שזה לא מעניין אותם?6.לגבי ביטוח חיים 75%הוכחת אי כושר האם זה גם יכול לשרת אותי ?ו7.בעבודה מנסים להחזיר אותי לתפקיד שהוא לא במקצוע ,האם כדאי לי ללכת על זה או שצעד כזה יכול לפגוע בתביעה כנגד המעביד על הנזק שנגרם לי?מה מסתתר אחרי "נחמדותם"?8.יש לי אפשרות להגיש תביעת נכה נזקק?שהרי אין לי הכנסה נוספת?מה המצב הטוב והאופטימלי עבורי? תשובתכם המהירה בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה מ25.06.09

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

ד``ר טמיר גפן
    19/08/2010

שלום רב!
    השאלות רבות מידאי אך נתחיל ונראה.
    1. נכות קבוע ניתנת כאשר אין כבר צפי לשיפור באיבר שנפגע. נכות זמנית סימן שהרופאים חושבים שיש מקום עוד לשיפור ונכות לא התגבשה.
    2. לגבי שאלה האם כדאי לערער? התשובה אין אני יכול לתת תשובה בלי לדעת לגבי מהות הפגיעה והממצאים. לשם כך אני או כל רופא אחר חייבים לראות את כל תיעוד הרפואי וגם לבדוק את הנפגע ולשמוע את לתונותיו וכו' דרך אינטרנט לא ניתן לתת תשובה רצינית לשאלה זו.
    3. תקנה 15 מופעלת כאשר ישנו מצב שהעובד שנפגע איבד את המקצוע או הפגיעה גרמה לאובדן של כ- 50% מהכנסותיו (לגבי סעיף שני למיתב זיכרוני אלו האחוזים).
    4. במידה ונכות קבוע עולה על 10% זכותך לבקש הסבת מקצוע (ובמידה ואת לא חוזרת למקצוע הקודם שלך).
    5. .בקשר לביטוחים פרטיים כמו הראל הרי דבר תלוי מה רשום לך בפוליסת ביטוח.
    6. לגבי ביטוח הראל פנסיה - שוב ככל הנראה מדובר בביטוח מנהלים ושוב הדבר תלוי בתנאי הפוליסה. נכות של ביטוח לאומי לא מעניינת את הביטוח הפרטי שלך.
    7. לגבי ביטוח חיים - 75% אי כושר- הרי הדבר תלוי מה כתוב בפוליסה האים רק לעיסוק שלך או לכל עיסוק סביר אחר וכו' ... יש לבדוק טוב את פוליסת ביטוח.
    8. בעבודה מנסים להחזיר אותך לתפקיד שהוא לא במקצוע השאלה זו את צריחה לבדוק מול עצמך ומול העו"ד עם כי תזכרי שהאינטרסים שלך ושל עו"ד יכולים להיות שונים בצורה מוחלטת.
    9. מה מסתתר אחרי "נחמדותם"? - שאלה קשה. הרי את מכירה את המנהלים את מקום העבודה ואת הבעלים של העסק כך ששוב שאלה עצמית.
    10. במידה וביטוח לאומי קבע שבשלב זה את לא יכולה לשוב לעבודתך יש מקום לבקש נכה נזקק.
    11. מצב טוב ואופטימלי הנו לנסות להבראי במהרה. כמו כן במקביל למצאו עו"ד טוב אגון ומקצועי שבטחום נזיקין בעל מוניטין מול גורמים שאת תעמדי מולם.
    12. משום שיותר מידי שאלות יותר קל לענות בשיחה טלפונית - אינטראקציה טובה יותר.
    בהצלחה ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו