הקלות עבודה לחולי פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקלות עבודה לחולי פיברומיאלגיה
    אלכסיס
    31/08/2010

שלום רב
    אני כבר כמה שנים מאובחנת כחולת פיברומיאלגיה.
    הכאבים התמדיים במהלך היום והלילה,כמות הכדורים שאני לוקחת משפיעים רבות על תפקודי התקין.
    הייתי אצל רופאת תעסוקה, וקיבלתי הקלה בשעות העבודה ל3 חודשים. הרופאה אמרה שעליי להביא מכתב מרמטולוג בשביל להמשיך בהקלה מעבר ל 3 חודשים שנתנה לי.

הייתי אצל הרמאוטולוג , ובמכתבו המסכם הוא המליץ על טיפולים ובנוסף רשם שהוא ממליץ על הקלה בשעות העבודה.

למרות שהבאתי את המכתב מהרמטולוג ש!היא! ביקשה, היא לפתע שינתה את גיסרתא הקודמת ואמרה שלא מגיע לחולי פיברומיאלגיה הקלות בעבודה.

האם טענתה של רופאת התעסוקה נכונה? אין הקלות עבודה לחולי פיברומיאלגיה?
    והאם יש אפשרות לברר זאת מקום כלשהו?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

ד``ר טמיר גפן
    31/08/2010

הי!
    אין כלל שמתאים לכולם בעניין פיברומיאלגיה. הרי דבר תלוי בחומרת המחלה. יש שיתות שונות לבדוק את החומרת המצב שרופאים תעסוקתיים משתמשים בהם. בהתאם לממצאים הללו גם ממליצים לגבי שעות העבודה. לגבי טיפול תרופתי לא מומלץ. להפך פעילות אקטיבית מתונה טובה למחלה. לא תמיד קיצור שעות העבודה משפר את המצב.
    בהצלחה ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

ד``ר מרק-אלן לוי
    01/09/2010

אני רוצה להוסיף אין דבר כזה"לא מגיע הקלות לחולה פיברומיאלגיה" אין מחלות שמקנות הקלות ומחלות לא, זה עיניין של יכולת תפקודית. נכון הבעיה של פיברומיאלגיה זה שאין מדד אובייקטיבי,עקרונית חוות דעת המומחה הינו הקובעת אבל לא פרטת את סוג העבודה שלך ואם מדובר בעבודה משרדית יכול להיות שאין מקום להקלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלכסיס
    01/09/2010

תודה על התשובה המיידית והמעמיקה!
    אבל הבעייה אינה בסוג העבודה. אני עובדת בעבודה מפוצלת ומסיימת מאוחר- כבר אחרי שעות הטיפולים בכל מיני מרפאות.

בלילה אני לא יושנת טוב בגלל הכאבים ובעקבות זאת במהלך היום תוקפת אותי עייפות פתאומית פעמים רבות ואני מרגישה שאני לא מצליחה לתפקד ולהתרכז בעבודה (מבלי לדבר על הכאבים בזמן העבודה.)

מראש תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

ד``ר טמיר גפן
    01/09/2010

הי!
    קשה לתת המלצות באינטרנט וגם לא רציני במיקרים קליניים מובהקים.
    הרי צריך גם לדעת מה האופציות מבחינת המעסיק.
    אין לי המלצות אופרטיביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו