מחלת ריאות כרונית ועיסוק בנקיון.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת ריאות כרונית ועיסוק בנקיון.
    נורית
    27/09/2010

שלום רב דר', נא עצתך:
    אני בת 46 עובדת בנקיון משרדים אצל מעסיק פרטי.
    לאחר שיעול ממושך,אינהלציות ומשאפים שונים ללא הטבה עשיתי צילום ריאות ותיפקודי ריאות ונקבע שאני סובלת מ"אמפיזמה ריאתית".
    יש לי תור לרופא תעסוקתי בעוד שבועיים מכיוון שאני עובדת בנקיון משרדים
    וחשופה לחומרים כימיים בעבודתי,כמו:אקנומיקה,חומצה,ועוד חומרי ניקוי אחרים.
    שאלותיי הן:
    1. האם יש קשר בין החומרים לבין מחלת הריאות?
    2. אם רופא תעסוקתי ייקבע שעלי להפסיק עבודה זו,האם זה נעשה באופן מיידי עם פנייה
    ע"י הרופא למעסיק?
    3. מה קורה עם כל הכספים שמגיעים לי, כמו :פיצויים,חופש הבראה?
    האם יהיה עלי לעזוב את העבודה באופן מיידי?אני אקבל את מה שמגיע לי?
    נא תשובתך,אינני מבינה דבר בנושא עזיבת העבודה.
    בברכת חג שמח,
    נורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמפיזמה

ד``ר מרק-אלן לוי
    28/09/2010

שלום
    אמפיזמה הינה מחלה ראתית התפתחותית שמופיע בדרך כלל כסיבוך של ברונכיטיס כרונית על רקע עישון (שלא ציינת האם מעשנת או לא).
    לא מוכר קשר בין עבודת משק ואמפיזמה כולל בגלל חשיפה לחומרי ניקוי.
    לא סביר שרופא תעסוקתי יכתוב בלתי כשירה לעבודה חוץ אם מצבך הכללי עד כדי כך רע.
    לגבי כל השאלות על זכויות סוציאליות הן רלוונטיות אך לא לרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רד' מרק אלין,עזרת לי מאוד!

נורית
    29/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דר' מרק אלן !חג שמח.

נורית
    29/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנפיזמה.

ד``ר טמיר גפן
    30/09/2010

הי!
    ברצוני להוסיף שברונכיטיס כרונית יכולה להתפתח מחשיפה לחומרים שונים בין היתר גם לחומרי ניקוי חזקים כמו מי אש, אקונומיקה וכו' בריכוזים גבוהים.
    יש חשיבות גם כמה שנים את עובדת במקצוע והאים היו לך חשיפות משמעותיות שבגינם פנית לרופא. כמו כן במידה ומצב הריאתי שלך ז.א. בדיקות תפקודי נשימה לא טובות (תלוי בחומרה) להערכתי יש אפשרות שרופא תעסוקתי ימליץ על אי כושר כמצבך יכול להחמיר בגין חשיפה לחומרים הללו. במידה ומצבך החמיר בעקבות החשיפה לחומרים ויש מרכיב חסימתי בולט והפיך בתפקודי נשימה יש אופציה לפנות לביטוח לאומי לקבלת נכות עבור החמרה. מדובר בהליך לא פשוט עם כי יש תקדימים ככל שידוע לי ואולי יש מקום לקבלת יעוץ משפטי.
    שוב אני מסייג את כל מה שכתבתי בתוצאות הבדיקות ובהיסטוריה הרפואית שלך וכמובן בתקופות חשיפה וותק בתחום.
    בכבוד רב ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' גפן-המשך אמפיזמה...

נורית
    30/09/2010

שלום רב דר' גפן.
    תודה על התיחסותך.
    לפני כ4 שנים פניתי לקבלת נכות מביטוח לאומי בענין בעית ריאות
    וקיבלתי 30% נכות יציבה.לפני כשבוע פניתי שוב כיוון שיש החמרה וירידה בתיפקודי ריאות.אני מאוד מקווה שיגדילו לי את אחוזי הנכות כיוון שאני מרגישה ממש שאין לי כוחות לעבוד ולפרנס את עצמי.בנוסף אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים אבל אני מתעייפת מהר מאוד ומתנשפת כאילו אין לי אוויר.עכשיו גם קיבלתי טיפול בסטרואידים.
    מקווה שרופא תעסוקתי יבין את הבעיה ויעזור ככל שניתן.
    תודה רבה.נורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    30/09/2010

הי!
    קרוב לוודאי נתנו לך נכות בשיעור 305 במסגרת נכות כללית. השאלה הנה האים ביטוח לאומי יהיה מוכן להכיר במצבך הבריאותי כמחלת מקצוע.
    בכבוד רב ובהצלחה ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו