מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיצור יום עבודה עקב סקרואילאיטיסאור18/12/2010
כעת בהריון שבוע 21, עקב כאבי אגן עזים פניתי לאורטופד שאבחן סקרואילאיטיס קשה עם הגבלה בתפקוד והמליץ על שמירת הריון מלאה. בפניה לגניקולוגית שלי על מנת לאשר את שמירת ההריון קיבלתי המלצה לשמירת הריון חלקית (קיצור שעות עבודה ועבודה ללא מאמץ פיזי) ואיתה עלי לפנות לרופא תעסוקתי.לציין כי אני עובדת זה 3.5 שנים כאחות בחדר מיון לא לוקחת ימי מחלה אך כעת אני באמת זקוקה למנוחה זו אשר עבודתי לא מאפשרת.
מספר שאלות:
1. מדוע אורטופד המליץ על שמירת הריון מלאה והגניקולוגית לא מכבדת זאת?
2.אני עובדת כאחות. איזו עבודה "ללא מאמץ" קיימת לאחות בבית חולים?
3.כיצד אוכל לקבל שמירת הריון מלאה כעת כשאני כל כך סובלת?
4. מהו "קיצור יום עבודה" לא ראיתי מידע על מצב זה באתר ביטוח לאומי.
5. השבוע אפנה לרופא תעסוקתי. מה עלי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור יום עבודה עקב סקרואילאיטיס - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/12/2010שלום רב!
יש לזכור שהיריון זאת לא מחלה לכן התופעות של היריון באחריות ובטיפול של רופא נשים. במידה ויש בעיה רפואית אחרת כל בעיה מטופלת על ידי מומחה בתחום. כגון בעיה אורטופדית מטופלת ע"י אורטופד ולבבית ע"י קרידולוג וכו'. מצב של שמירת היריון יכולים לקבוע רק רופא נשים ורופא תעסוקתי. רופא נשים יכול לקבוע שמירת היריון כאשר ישנה סכנה לעובר. רופא תעסוקתית יכול לקבוע שמירת היריון כאשר עיסוק של האישה יכול לסכן את העובר (לדוגמה עבודה בחשיפה לחומרים מסוכנים וכו'). לאור הנאמר לעיל אין אני בטוח שבמצבבך כלל מדובר בשמירת היריון. לדעת י מדובר בהמלצה לחופש מחלה רגילה.
בנוסף לכן ברצוני לציין שאפילו שרופאים ממליצים שמירת היריון הרי שמי שמאשר זאת זאת ביטוח לאומי. ייתכן וקביעת קיצור שעות העבודה הנה ההמלצה אופטימלית במקרה שלך.
בהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור יום עבודה עקב סקרואילאיטיס - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/12/2010שלום רב!
יש לזכור שהיריון זאת לא מחלה לכן התופעות של היריון באחריות ובטיפול של רופא נשים. במידה ויש בעיה רפואית אחרת כל בעיה מטופלת על ידי מומחה בתחום. כגון בעיה אורטופדית מטופלת ע"י אורטופד ולבבית ע"י קרידולוג וכו'. מצב של שמירת היריון יכולים לקבוע רק רופא נשים ורופא תעסוקתי. רופא נשים יכול לקבוע שמירת היריון כאשר ישנה סכנה לעובר. רופא תעסוקתית יכול לקבוע שמירת היריון כאשר עיסוק של האישה יכול לסכן את העובר (לדוגמה עבודה בחשיפה לחומרים מסוכנים וכו'). לאור הנאמר לעיל אין אני בטוח שבמצבבך כלל מדובר בשמירת היריון. לדעת י מדובר בהמלצה לחופש מחלה רגילה.
בנוסף לכן ברצוני לציין שאפילו שרופאים ממליצים שמירת היריון הרי שמי שמאשר זאת זאת ביטוח לאומי. ייתכן וקביעת קיצור שעות העבודה הנה ההמלצה אופטימלית במקרה שלך.
בהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)