ימי מחלה - על בן זוג חולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ימי מחלה - על בן זוג חולה
    רונן
    07/02/2011

שלום,
    יש לי עובד שבמשך יותר משנה החסיר יום עבודה בשבוע, ע"ח שאישתו חולה. מתוך התחשבות העובד קיבל את מלוא המשכורת.

לפני כחודש, החברה החליטה שהעובד יתחיל לקבל משכורת לפי שעות עבודה, ולכן העובד התפטר ע"ב "הרעת תנאים".

החברה מוכנה לשלם לעובד את מלוא הפיצויים (לאחר 10 שנות עבודה) לפי משכורת אחרונה מלאה. בקיזוז כ 52 יום, על כל יום בשבוע שהחסיר העובד במהלך שנת 2010.

אישתו חולה במחלה ממארת (עובדה שציין כבר מעל שנה), אך כעת הוא טוען כי הוא זכאי לקחת את ה 52 יום האלו כימי מחלה, מכיוון שאשתו חולה במחלה ממארת.

ככול הידוע לי, עובד שבן זוגו חולה במחלה ממארת, ותלוי לחלוטין לעזרת הזולת כדי לבצע פעילויות יומיומיות, זכאי לקחת ימי מחלה.

העובד, הציג מסמך של הביטוח לאומי, שאישתו זכאית לנכות ולשר"מ (שירותים מיוחדים).

השאלות הן:
    האם האישור לשר"מ ע"י ביטוח לאומי לאשת העובד, מוכיח כי האישה לא יכולה לבצע את תיפקודה היומיומי (כפי שמופיע בסעיף 223 , המגדיר מה זה תיפקוד יומיומי), ותלויה לחלוטין לעזרת הזולת ?

ואם כן, האם העובד יכול לתבוע את ימי המחלה האלו רטרואקטיבית שנה אחורה ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה - על בן זוג חולה

הוספת תגובה

• ימי מחלה - על בן זוג חולה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    07/02/2011

שאלות אלו לעו"ד המתמצא בדיני עבודה.
    יחד עם זאת לא נראה לי כי לזכות בן משפחה 52 ימי חופש מחלה אלה גג 12 לכל המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה - על בן זוג חולה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    07/02/2011

הי!
    בהחלט השאלה הנה לעו"ד ולא לרופא תעסוקתי. לגבי שר"מ בדרך כלל ביטוח לאומי נותן לחולים שזקוקים לתמיכה עם כי לפעמים נותנים גם שר"מ חלקי של 50%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו