מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לעבודה על פי הנחיות רופא תעסוקמיכח27/02/2011
הנני עובדת שכירה בארגון הנותן שרות רפואי מזה 17 שנה, במהלך ארבעת החודשים האחרונים שהיתי בבית בחופשת מחלה וכמו הפניית טפסים לאישור קרן הפנסיה, לפני מספר ימים ביקרתי אצל רופא תעסוקה שקבע שאחזור לעבודה לחצי משרה וללא קבלת קהל, למרות שיש לי קושי בנסיעה ארוכה הרופא התעסוקתי טען בפניי שלא בסמכותו להתייחס לזמני נסיעה ל/ממקום העבודה.קודם עבדתי ב80% משרה ועבודתי כלל קבלת קהל, משאבי אנוש שבו אליי לאחר שבוע וטענו שאין להם עבודה מתאימה במסגרת האפשרויות, וציינו שיפנו לרופא התעסוקה לקבל את חוות דעתו. לאחר מספר ימים הציעו לי לעבוד בכמה מקומות הרחוקים ממקום מגוריי למרות שידוע שבעייתי הרפואית מתייחסת לקושי הנ"ל, קודם עבדתי במרחק של 7 דקות נסיעה מביתי. ברצוני לברר הנושאים הבאים: האם מעסיק יכול לפנול לרופא תעסוקה לאחר קבלת הנחיות לייעןץ? האם אכן לא בסמכותו של רופא תעסוקה לציין מגבלת משכי נסיעה למקום העבודה? כיצד עליי להמשיך לפעול, בינתיים הוצאתי לחל"ת מכורח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה על פי הנחיות רופא תעסוק - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/02/2011הי!
זה נכון שרופא תעסוקתי לא מתייחס לעניין הנסיעה ולזמני הנסיעה במידה לא מדובר במרחקים באמת גדולים של עשרות קילומטרים (לא ציינת מה זה מרחקים ארוכים). בלי לדעת מה מהות הבעיה ומה התפקיד במסגרת העבודה הרי לא ניתן להגיד הים החלטתו של הרופא תעסוקתי סבירה. כמו כן ככל שניתן להבין ממכתבך הסיכום נעשה לאר תאום עם מקום העבודה שנראה מהלך תקין ומקובל.
כמו כן במידה והתיק הועבר לטיפול של רקן פנסיה הרי שההחלטה תתקבל רק על ידי הקרן פנסיה והמלצת הרופא זו רק המלצה שקרן פנסיה לא מחויבת להמלצה זו. זכותו של המעסיק לפנות לרופא תעסוקתי לייעוץ חוזר ולקבלת הבהרות אלה ואחרות.
לגבי שאלה מה לעשות - שאלה קשה ולא ניתן לתת תשובה בהעדר מידע מלא
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה מחופשת מחלה
מיכח27/02/2011תודה רבה על המענה המהיר, מהו המידע שיש בו צורך כדי לכוון אותי כיצד להתקדם, אשמח לספקו.מאחר ויש לי קושי רב בנסיעה בעיקר בבוקר, אני חולה בקרוהן וארע לי לא אחת שנצטרכתי לחזור לביתי בכדי להישטף ולהחליף בגדים ולשוב לעבודה.דבר שאפשרי שמקום העבודה קרוב לבית, בדיוק מאותה הסיבה הרופא התעסוקתי פסק לי עבודה ללא קהל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה מחופשת מחלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/02/2011הי!
דבר תלוי בחומרת המצב. כמו כן יש לברר מה השתנה במצבו הל החולה הרי ככל שניתן ללמוד לא מדובר בבעיה רפואית חדשה. הים תדירות השלשולים או התקפי כאבי בטן. כמו כן מה הממצא בבדיקה אנקוסקופית ומה הטיפול שחולה מקבל. מה תגובה לטיפול ויש עוד משתנים רבים שנכללים בקביעת כושר עבודה.
שוב בודקים את החולה האים יש בעיות רפואיות נוספות וכו'
מה הזמן הנסיעה לעבודה ומה המרחק?
לא חושב שדרך פורום ניתן לתת המלצות אופרטיביות. על סמך מכלול של הממצאים והמידע קובע הרופא את קביעתו וזה לאחר שבודק את האפשרויות מול המעסיק.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה מחופשת מחלה - תגובה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי28/02/2011אני ראוצה להוסיף לתשובתו של דר' גפן שעד כמה שאני מבין קרוהן שיש יציאותעד כדי דחופות \תכופות יתכן שאת בשלב חריף ושאין מקום לחזור לעבודה בכלל אלה לקבל חופשת מחלה ולטפל בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)