מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב וקושי ביד ימיןשאול28/02/2011
שלום רב.
אני סובל מכאב כרוני ביד ימין - כמו כן כף היד והאצבעות הן נוקשות שקשה לסגור את כף היד מבלי לחוש את זה. כדוגמה התחושה היא כאילו אני מחזיק כדור טניס ומנסה לסגור או לקבץ.
הביעה מחריפה כי גם קשה לי לכתוב אפילו כמה שורות.
אני עובד במחשב רוב שעות היום (10 שעות)- למעשה כל העבודה שלי מתמקדת בשימוש במחשב.
נשלחתי לעשות פיזיוטרפיה אך זה לא עזר.
בצעתי EMG עם תוצאות:
RT MILD CTS
MILD NEUROPATHY RT ULNAR NERVE AT THE ELBOW LEVEL
כעת אני מנסה לעבוד עם העכבר ביד שמאל אבל הכל מתחיל להסתבך.
אודה מאד בעד מתן יעוץ.
תודה
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב וקושי ביד ימין - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/03/2011ה!
בעיה ממנה אתה סובל נפוצה בקרב עובדי מחשב ונכללת ברשימת מחלות שנגרמות משימוש יתר. עם זאת בעיה זו יכולה להיות גם כתוצאה של בעיות רפואיות אחרות כגון בחולי סוכרת, בסובלים מהשמנה ואודף משקל, בקרב סובלים מדלקות פרקים מתת פעילות של בלוטת מגן ועוד. הפיתרון לפעמים ע"י טיפול ניתוחי ולפעמים ע,י טיפול בבעיה הבסיסית כגון בסוכרת וכו'. כמו כן מבחינת עבודה יכול להיות שימוש בעכבר ומקלדת ארגונומיות ושימוש באביזרי עזר שונים. יש לפנות ליועוץ לרופא תעסוקתי לקבלת יעוץ טוב יותר (בהתאם לבדיקה הקלינית והתרשמות ממקום העבודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שיחרור והעברה עצב אולנרי-מרפק
רונית19/08/2011שלום רב,
לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לשיחרור והעברה עצב אולנרי במרפק יד שמאל.
אני כ - 12 שנים עבדתי כקופאית וסדרנית בסופר.
6 שנים אחרונות עובדת במשרד שעות רבות מול המחשב (כ 10-13 שעות ביום).
האם מחלה זו במקרה שלי מוכרת בביטוח לאומי כמחלת מקצוע ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שיחרור והעברה עצב אולנרי-מרפק - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/08/2011הי!
יתכן מאוד שכן אך בכדי לתת תשובה מדויקת הרי צריך לקחת אנמנזה תעסוקתית מלאה לגבי אופי הפעלת ידיים בעבודה. הרי דבר תלוי אך עובדים עם מחשב ועכבר וכפי שציינתי במכבתי הקודם ישנם משתנים נוספים המשפעים על מחלות הללו. כמו כן יש לבדוק מדוע הבעיה רק ביד שמאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצב אולנרי
רונית26/08/2011ראישית תודה על תגובתך.
אני כ - 10 שנים עבדתי כקופאית בסופר. שזה כל הזמן משיכה של מוצרי עם יע שמאל (יד נשאנת על המרפק ) (מנותח) ויד ימין על המקלדת. (10-13 שעות ביום)
כ - 6 שנים אני עובדת שעות רבות (10-13 שעות ביום) מול המחשב. טלפון בצד שמאל וכאשר מדברת בטלפון, יד מכופפת עם השפרפרת ומונחת על השולחן (נשאנת על המרפק) מקלידה רק ביד ימין. משקל שלי בשנים אחרונות כ - 90 ק"ג.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)