מחלת מקצוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת מקצוע
    דודו
    29/03/2011

שלום לכם
    אני עובד בצבא קבע במקצוע מכונאי רכב
    מזה שש שנים אני סובל מסוג של גירוי בעור שככל הנראה נגרם לי ממגע בחומרים בהם אני נוגע כאשר אני עובד
    כתוצאה מהגירוי בעור אני ממש מדמם ונהיה לי קרעים של העור בכף היד
    האם זה נחשב מחלת מקצוע ??
    במידה וכן מה עליי לעשות???

תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת מקצוע

הוספת תגובה

• מחלת מקצוע - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    29/03/2011

הי!
    יש לעבור בירור אצל רופא תעסוקתי. במידה ומדובר במחלה שנקראת קונטקט דרמטיטיס (דרמטיטיס ממגע) יש להפנותך לבטוח לאומי בעניין מחלת מקצוע. לגבי העבודה יש לבדוק לאיזה חומר אתה רגיש ומה הגורם למחלה ויכול להיות המצב שלא תוכל לעבוד במצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דודו
    29/03/2011

ביקרתי אצל רופא עור והוא איבחן משהו כזה קונטקט דרמטיטיס ( הוא רשם לי נרביוס דרמטיטיס משהו בסיגנון) רופא תעסוקה יוכל לאבחן את המחלה או שהוא יפנה אותי לרופא אחר מטעמו ? מה קשר של ביטוח לאומי במידה ונמצא המחלה הזו? ושאלה אחרונה האם הצבא ראשי לפטר אותי במידה ומתגלה אצלי המחלה הזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מקצוע - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    29/03/2011

יכול להיות שזה רגישות לגריז או לשמנים או לסבון , ויכול להיות שיוכר לך כבעיה תעסוקתית , כנראה דלקת עור ממגע, יש בצבא מחלקה לרפואה תעסוקתית שבראשה עד לאחרונה לפחות אם אני לא טועה עמד דר' רון פרימר אבל לא משנה תפנה אליהם לקבל יעוץ והנחיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דודו
    29/03/2011

במידה ויכירו כבעיה תעסוקתית מה זה אומר לגביי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    29/03/2011

פגיעה בעבודה בדרך כלל מטופלת ע"י ביטוח לאומי. היות ואתה שייך למשרד הביטחון שיטופל ע"י משרד הביטחון. רופא תעסוקתי עקרונית יקבל את הקביעה מרופא עור. המשמעות זה או להעביר אותך תפקיד ללא מגע עם החומרים המגרים או לתת הנחיות עם מה לעבוד מה לא לדרוש כפפות ....
    במידה ואין כל תפקיד אחר מתאים ואין כל דרך למנוע ממך מגע עם החומרים אז כן יש מקום להוציא אותך מהעבודה ולך יש סיבה לתבוע אתמשרד הביטחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    29/03/2011

הי!
    ביטוח לאומי אמור לקבוע אחוזי נכות עבור בעיה הרפואית ובהתאם יקבע האים אתה יכול להמשיך לעבוד במקצוע או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו