שמירת הריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון?
    מיכל
    22/05/2011

לרופאים שלום

אני רופאת שיניים, כרגע בהריון ראשון בתחילת טרימסטר שלישי.
    בשבועות האחרונים התחלתי לסבול מכאבי גב שהלכו ותהגברו עד כדי כך שאני בקושי מסוגלת להתכופף או לדרוך על הרגל. אורתופד שבדק אותי המליץ על מנוחה ממושכת ושמירת הריון, מכיוון שהעיסוק שלי לא תורם למצבי הפיזי... (אני מטפלת באוכלוסיה מוגבלת שדורשת ממני יותר התכופפות והפעלת כוח מבשיגרה)
    רופאת הנשים שלי הפנתה אותי לרופא תעסוקתי וכשהגעתי לקבוע תור, המזכירה הסבירה לי שאין טעם שאני בכלל אגיע לרופא מכיוון שאני לא הולכת לקבל שמירת הריון אלא רק הגבלות בעבודה (קרי 3 שעות עבודה ורבע שעה מנוחה גג)
    הבעיה היא שהעבודה אינה אפשרית עבורי עצם העובדה שכרוכה כאן התכופפות, ואני בקושי מסוגלת להתהלך. מה גם, שמקום העבודה שלי לא מאפשר לי את תנאים של 3 שעות עבודה ורבע שעה הפסקה (מדובר במקום שעובד על תפוקות עבודה, וכשיש משמרת אני צריכה להיות זמינה עבור המטופלים כל הזמן. אין לי הפסקות)
    מכיוון שאין לי כלל ימי מחלה צבורים, שמירת הריון הינה האופציה היחידה עבורי. שאלתי היא האם יש כאן עילא לבקשה הזו, או שאני מבזבזת את זמני (כמו שהמזכירה טענה)
    בתודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון?

הוספת תגובה

• שמירת הריון? - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    22/05/2011

הי!
    לידעתך שמירת היריון נותנים כאשר ישנה סכנה לעובר. לפי מה שפירטת לעיל לא קיימת סכנה לעובר (סוגיה זו נקבע ע"י רופא נשים אלה עם כן ישנם עיסוקים שבהם ישנה חשיפה תעסוקתית שיכולה לסכן את העובר לדוגמה חשיפה לעופרת, בנזן וכו.) לכן התייחסות יכולה להיות או מתן חופשת מחלה (במידה והאורטופד מתרשם שיש מקום למתן חופשת מחלה או קביעת מגבלות כפי שהוסבר לך (המגבלות ניתנות ע,י רופא תעסוקתי בכדי שלמעסיק יהיה מסמך רשום לגבי מגבלות) או קביעת אי כושר זמני. את יכולה לפנות בהמשך לביטוח לאומי ולנסות לבדוק מולם לגבי שמירת היריון אך אני בספק.
    מכום מקום את יכולה לדבר עם רופא תעסוקתי בקופת חולים ולבדוק מולו את הסוגיה ולא מול המזכירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו