חשיפה לקרינה מייננת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה לקרינה מייננת?
    טלי
    02/06/2011

שלום רב,
    לפני כשבוע וחצי טסתי לחמישה ימים. בשדה התעופה לוטון שעל יד לונדון עברתי באחד המסלולים הצדדיים בו מוקמו מערכות השיקוף של הרנטגן שדלקו ואף בקע מהם רעש אך לא היו שם אנשי צוות וחשבתי שאולי נחשפתי לקרינה מייננת בלתי מבוקרת וזאת בעקבות שינויים הורמונליים שקרו לי אחר כך. למעשה, במסלול היציאה המרכזי בשדה התעופה היה שילוט "לבעלי פספורט בריטי או של האיחוד האירופי" ובמסלול יציאה צדדי דרך איזה מסדרון צדדי, היה כתוב "לבעלי פספורט זר". כבעלת פספורט ישראלי פניתי לשער עליו צויין "לבעלי פספורט זר" אך בדיעבד ראיתי שרוב הנוסעים (ודומני שגם אלה בעלי הפספורט הזר) עברו דרך הכניסה השנייה, המרכזית, ומצאתי עצמי עוברת שם לבד. מכל מקום, באותו מעבר היו הרבה מכשירי שיקוף של רנטגן שפעלו אך לא עמד לידם אף איש צוות אך הם היו דלוקים ובקע מהם רעש. מאחר שמאז חזרתי יש לי שיבוש הורמונאלי רציני - היה אמור להיות לי כבר מזמן ביוץ ומאז לא היה לי ביוץ ואף לא שום סימפטומים המאפיינים כיוון של ביוץ ואני חוששת שאולי זה נבע מחשיפה לקרינה מייננת מהמיכשור של אותן מכונות שיקוף הפועלות באמצעות קרינת רנטגן שאולי פעלו באופן בלתי מבוקר ופגעו לי בשחלות ובביציות??? אודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לקרינה מייננת?

הוספת תגובה

• חשיפה לקרינה מייננת? - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    02/06/2011

הי!
    הדבר חשיפה לקרינה מייננת כפי שאת מפרטת נמשע בלתי סביר. חוץ מזה תופעות חשיפה לקרינה תחילה פוגעות באברי מטרה אחרים ולא בשחלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לקרינה מייננת? - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    03/06/2011

אני מחזק את דעתו של דר גפן . אין מה לחפש בכיוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני הדוקטורים החביבים

טלי
    03/06/2011

לד"ר גפן ודוקטור אלן-לוי: ראשית- הרבה תודה והערכה על תשובותכן המעודדות. רק לשם הבהרה - מדובר במכונות השיקוף דרכן עוברות המזוודות. מעבירים את המזוודה דרכן ועל מסך צמוד מתקבלת תמונה של המזוודה ותכולתה. מכונת אלה פעולות על קרינת רנטגן, ועל פניו לא הייתי חוששת מחשיפה לקרינה. ואולם כיוון שבמקרה שלי עברתי במסלול בו הן דלקו אך לא היה לידן שום איש צוות שהפעיל אותן והיה זה גם מסלול צדדי בו אנשים נוספים לא עברו (למרות שבשער לפני הכניסה למסלול זה היה כתוב "לבעלי פספורט זר") נכנסתי ללחץ שמא עברתי במסלול לא נכון בטעות, במסלול בו הן פעלו באופן בלתי מבוקר ופלטו קרינה חריגה - זאת כאמור בעקבות השינוי ההורמונאלי הקיצוני שתארתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני הדוקטורים החביבים - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/06/2011

הי!
    ראשית לא עבר תדך מכונה בסה"כ עבר על ידה. הרי את עוברת על ידה כל פעם שאת טסה. במידה ואף איש לא היה על ידה הרי המכונה לא פועלת. מכונה עובדת כאשר מפעל הבודק חפצים מפעיל אותה. לכן קרוב לוודאי המכונה כלל לא עבדה. מעבר לכך אין לי מה להוסיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני הדוקטורים החביבים - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/06/2011

נכון שזו קרינת X אבל היות והקרינה הינה כה נמוכה אפילו המפעילים לא נחשבים כעובדי קרינה ולא נבדקים . בטיסה במטוס יש יותר קרינה ממעבר על יד מכונת שיקוף או אפילו ממספר צילומי חזה . מדאיג? שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני הדוקטורים תודה ושאלה אחרת

טלי
    12/07/2011

שלום לכם,
    באתי לשאול שאלה אחרת ואז גיליתי את תשובותכם הנוספות. אז קודם כל תודה ושוב בעניין מכונות השיקוף אני רוצה להבהיר: החשש שלי לא נבע מפעילות סטנדרטית של המכונות. החשש נבע מכך שמא הגעתי לחדר מיוחד בו הן אולי פעלו באופן חריג ובלתי מבוקר דווקא משום שלא ביו שם אנשדי צוות שהפעילו ופקחו עליהן וכתוצאה מכך נפלטה קרינה מייננת חריגה אך מתשובותכם אני מבינה שזה מופרך. עם זאת בעקבות השיבושים ההורמונאליים ביצעתי בפרופיל הורמונלי שהצביע על זינוק ברמת הFSH וה-LH באופן משמעותי לרמה של גיל המעבר והזינוק המטאורי הזה (שמאוד מדאיג אותי כי אין לי ילדים) מעורר בי חשד ודוחף אותי למצוא הסבר (לרופאי הנשים אין ורובם הספידו את סיכויי להרות...). ואולם אולי כרופאים תעסוקתיים צעירים ועדכניים תוכלו לענות לשאלתי הנוכחית: כפי שציינתי ה-FSH ו-LH זינקו לי מאז הביקור בלונדון. עלי להודות כי באותה תקופה הייתי במתח נפשי אקוטי מצטבר. האם ידוע לכם או מניסיונכם האישי, או מן הספרות המקצועית על הקשר בין סטרס, מתח נפשי אקוטי ועליה ב FSH וב LH? אמנם איני צעירה (מעל 40) אך תכננתי הריון מביצית שלי ובדיוק לפני שנה כשביצעתי את הפרופיל ההורמונלי היה התקין ביותר וה-FSH היה 6.5 וכעת הוא קפץ ל 21 וה-LH ל- 21.5 ועימו שינויים פיזיולוגים-גניקולוגים. ידוע לי כי מתח נפשי משפיע על ביוץ ויכול לגרום להעדר ביוץ אך רוב הרופאים שוללים קשר בין מתח נפשי לעליה ב-FSH וב-LH וטוענים כי סטרס לא גורם לשינויים בהורמונים אלה. אם ידוע לכם משהו בעניין אשמח לשמוע. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו