מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרה עקב תאונת עבודהנועה07/06/2011
שלום רב
לפני כשנתיים אירעה לי תאונת עבודה (הידרדרתי במדרגות). במשך כשנה טופלתי ע"י אורטופד אך עם החמרת המצב הופניתי לראומטולוטג ואובחנתי עם פיברומיאלגיה.
בחודשים האחרונים חלה החמרה ובחודש האחרון אני בביתי עקב הנחיות הראומטולוג ורופא המשפחה - הראומטולוג הפנה אותי לרופא תעסוקתי עם המלצה להפרשה מעבודה
היום הייתי אצל רופא תעסוקתי מטעם קופת חולים אשר אמר שאינו יכול לקבוע אי כושר אך נתן לי מכתב למקום עבודתי עם בקשה לזמן וועדה רפואית ממקום העבודה אשר תבדוק אי כשירות לעבודה. כמו כן, קבע כי בשלב זה, למשך החודש הקרוב, אני במצב אי כושר. כמו כן, ביקש לקבל את תגובת מקום העבודה בכתב "ונראה איך נמשיך"
הנחייתו זו נשמעת תמוהה שכן מקום עבודתי אינו מזמן וועדות רפואיות
ברשותי פוליסת אי כושר מטעם מקום העבודה (של חב' ביטוח). כמו כן מל"ל הכירו בתאונת העבודה אך לאחר מס' וועדות טרם נבדקתי ע"י ראומטולוג וטם נפסקו אחוזי נכות
אני בת 55, מצבי הכללי בכי רע ולמעשה כל פעולה מינימלית שאני מבצעת גוררת בעקבותיה כאבים, חולשה, עייפות וחוסר אנרגיה
אודה להנחיותיכם מה עלי לעשות בשלב זה: האם הרופא התעסוקתי מטעם קופ"ח מוסך לקבוע אי כשירות, האם עלי לפנות לרופא אחר
בתודה מראש, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה עקב תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/06/2011הי!
ראשית מספר שאלות:
1. האים האירוע הוכר על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה?
2. האים ביטוח לאומי קבע אחוזי נכות בעיקבות תאונת עבודה זו ובמידה וכן כמה אחוזי נכות נקבע עבור פיברומיאלגיה.
3. האים את בנכות כללית ויש לך אחוזי נכות מטעם ביטוח לאומי.
4. לא ברור לי ממתאי רופא ראומטולוג ממליץ על פרישה מעבודה. זה נשמע כמו רופא תעסוקתי ימליץ ל ראומטולוג אזיה טיפול לתת לחולים שלו.
5. לא ברור לי לאיזו ועדה ביקש רופא תעסוקתי לזמנך אולי הפנה אותך לקרן פנסיה שלך ועד לבדיקה מולועדת הקרן נתן לך אי כושר זמני לחודש.
6. לא כתבת במה את עובדת והאים יש לך מחלות רקע מעבר לפיברומיאלגיה.
רק לאחר קבלת כל מידע זה עיון בתיעוד רפואי ובדיקת חולה פיברומיאלגיה ניתן לדון לגבי אי כושר ולגבי תקופת אי כושר.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה עקב תאונת עבודה
נועה07/06/2011ראשית, תודה על תגובתך המהירה
א. ביטוח לאומי הכיר בתאונה כתאונת עבודה
ב. זומנתי לוועדה בביטוח לאומי והוגש ערעור, אך גם בערעור לא נכח ראומטולוג. לפיכך זומנתי לוועדה נוספת האמורה להתקיים בימים הקרובים
ג. טרם נקבעו אחוזי נכות
ד. עבודתי ב- 22 השנים האחרונות הנה משרדית, סזיפית , מלווה בסטרס תמידי מול מס' מערכות מחשב תחת עומס עבודה קבוע
ה. מחלות רקע: בעיות אורטופדיות וכן ברונכיט כרונית
ו. רוב הקשיים שלי בשלב זה נובעים מכאבים מפושטים וממוקדים, בעיות שינה, בעיות בריכוז, חוסר אנרגיה\ תשישות נוראית כל שעות היממה
האם לאור הנ"ל עלי לגשת לרופא תעסוקתי אחר שאינו מטעם קופ"ח?
תודה, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר טמיר, ממתינה לתגובתך
נועה09/06/2011צירפתי את תשובותי לשאלותיך, אודה מאוד להמלצותיך כיצד עלי להמשיך מכאן ואילך.
אבקש רק להוסיף כי כיוון שיש בכוונת המעסיק לפטר אותי, אין זה נכון בשלב זה להציג למעסיק בשלב זה את הנחיית הרופא בקשר לוועדה רפואית מטעם מקום העבודה
בתודה מראש,נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר טמיר, ממתינה לתגובתך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/06/2011שלום
ראשית אני מאמין שביטוח לאומי לא תכיר בפיברומיאלגיה כתוצאה של התאונה שהייתה לך ולכן הם יחשבו רק את הנכות הנובעת מהצאונה קרוב לוודאי כמעט כלום.
כדי שתוכלי לצאת לפנסיה בגלל אי כשירות לעבודה עלייך לעבור וועדה רפואית של קרן הפנסיה (ביטוח) כדי שישלמו לך קצבת נכות עד גיל הפנסיה. בדרך כלל כל עוד שהתביעה מול הביטוח הלאומי פתוחה הם לא מזמינים אבל היות וזה לוקח זמן כן צריך להתחיל.
כן המעביד צריך לפנות לקרן הפנסיה עם המכתב של הרופא התעסוקתי כדי לבקש זימון.
בשלב זה את יכולה להמשיך חופש מחלה אם יש לך עוד זכויות אם לא שוב חוזרים לוועדה של קרן הפנסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר טמיר, ממתינה לתגובתך - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/06/2011הי!
לרוב השאלותייך קיבלת תשובה מד"ר לוי.
כפי שחשבתי הופנת לועדת קרן פנסיה/חברת הביטוח. כמו כן במידה והמעסיק מפטר אותך הרי יש לפנות ללשכת תעסוקתי למוגבלים.
מעבר לכך לגבי אי כושר הרי קביע זו תתקבל ע,י ועדה רפואית. לגבי ביטוח לאומי יש להמתין לקביעת הועדה ובמידה ובמחלת פיברומיאלגיה לא תכיר כפגיעה בעבודה הרי תוכלי לבדוק אפשרות ערער בכדי תוכלי להוכיח שמחלת נגרמה בעקבות התאונה.
הליך הוכחות לרוב לא פשוט ולפעמים גם יקר כאשר נדרשת חוות דעתו של המומחה שיכול לקבוע עניין של קשר סיבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)