תאונת עבודה התפטרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונת עבודה התפטרות
    שם בדוי
    13/06/2011

שלום ד"ר,

אני בבעיה ואני צריכה את עזרתכם.
    עברתי תאונה בעבודה לפני 3 חודשים וכרגע אני מחכה לתשובת הביטוח לאומי בנוגע להכרתי כנפגעת עבודה. הלכתי לרופא תעסוקתי לקביעת כושר עבודה והרופא החליט שאני לא כשירה לעבוד באופן זמני למשך 4 חודשים. הוא הסביר לי שאני צריכה לתת את המכתב לרופאת משפחה והיא תיתן לי ימי מחלה למשך 4 חודשים. בנוסף אני צריכה להגיש תביעה לנכות מעבודה בקרוב.
    בנוסף לזה אתם צריכים לדעת שאין לי הרבה כסף בגלל שלא יכולתי לעבוד, ושאני לא מתפקדת כמו שצריך.
    החלטתי להתפטר מהעבודה שלי, והבנתי שישנה אפשרות של "התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי". בשביל שאני אוכל להתפטר מהעבודה כדין מפוטרת אני צריכה אישור מרופא תעסוקה שאינני כשירה. כך הוסבר לי ע"י מספר גורמים.

עכשיו!, אחרי שקראתם את זה, ויש לכם מידע עליי אני ישאל 2 שאלות.
    1. האם האישור שקיבלתי הוא אישור מספק לפי החוק לכך שאתפטר בדין מפוטרת?
    2. איך זה הגיוני שרופא תעסוקה יתן אישור קבוע לאי כושר עבודה כשיש לאחר מכן תביעה לנכות מעבודה שבה הב"ל קובע אחוזי נכות ואובדן כושר עבודה?

אני יחזור ויבקש מכל הלב, אם תוכלו להתייחס ל2 השאלות שכתבתי ולענות כמה שאתם יכולים, תודה ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה התפטרות

הוספת תגובה

• תאונת עבודה התפטרות - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    13/06/2011

הרופא התעסוקתי קבע 4 חודשים ולא אי כושר קבוע. ביטוח הלאומי צריכה לקיים וועדה רפואית לתת לך נכות זמנית ואי כושר זמני ותגמולים בהתאם.
    לא ברור למה את מעוניינת להתפטר כעת (פיצויים ככל הנשמע) אבל כאן הבעיה הינה אדמיניסטרטיבית ולא רפואית. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה התפטרות - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    13/06/2011

הי!
    קיבלת תשובה מד"ר לוי וברצוני רק להוסיף שאין זה חובה שביטוח לאומי יקבע נכות. גם אין אני רואה סיבה לפיתפטרות ברי אי כושר זמני לא הופך את העובד לבלתי כשיר לנצח.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו