מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהעינת30/11/2008
אם הגננת של הילד בן ה-5 הציעה ריפוי בעיסוק איפה אני יכולה לבדוק, לאבחן ומה אני צריכה לעשות כדי לדעת אם אכן הוא צריך ואם כן להתחיל לטפל. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוי בעיסוק
נועה וכטל ספקטור01/12/2008עינת שלום
ילדים בני 5 זכאים לאבחון ולטיפול ביחידה להתפתחות הילד הכוללת גם מרפאות בעיסוק. הפניה הראשונית ליחידה לפחות בקופת חולים כללית היא ע"י הפניה של רופאת הילדים.
הייתי ממליצה לך גם לקרוא מידע בפורום ריפוי בעיסוק (ישנם כמה כאלו ברשת), שאלתך היא שאלה נפוצה למדי בפורומים ואני בטוחה שתוכלי למצוא שם הרבה מידע מועיל על מהו ריפוי בעיסוק והדרך להגיע לטיפול.
שם גם תוכלי לתאר יותר בפרוטרוט מדוע הגננת המליצה על ריפוי בעיסוק .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה25/11/2008
אבי בן 70 סובל מזה מספר שנים מכאב עצבי המופיע בעמידה ובישיבה לרוב הכאב משתחרר בהליכה. טיפולים תרופתיים שקיבל במרפאות כאב לא פותרים את הבעייה. עד אחרונה הוא שיחק "סנוקר" במועדון הגימלאים, אך עתה איבד את הטעם כי חבריו לא מגיעים , מסיבות שונות הוא נכנס לדיכאון. - האם יש לכם רעיונות לפעילויות בעמידה שיוכל לעשות? חשבתי על סקווש אבל נראה לי שהוא עייף מידי, ובאולינג וגינון לא מוצא כן בעיניו., זו יכולה להיות לאו דווקא פעילות פיזית - אני מנסה לבדוק את נושא שולחנות המחשב המתכווננים לגבוה- כדי לעניין אותו בכך. - אשמח לרעיונות נוספים - תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילויות
נועה וכטל ספקטור27/11/2008שרה שלום
תחום פעילות הפנאי לאנשים מבוגרים הינו תחום מתפתח בתקופתנו, אך בבסיס הפעילות צריכה תמיד להיות התאמה בין רצונות האדם ויכולותיו.
מרפאות בעיסוק יכולות לבצע הערכה של היכולות והרצונות של אביך ולנסות להציע לו פעילויות פנאי שונות לשם כך הייתי מנסה לפנות למכון ריפוי בעיסוק באזורכם (על פי הקופה בה אתם חברים).
שולחנות למחשב המאפשרים עבודה בעמידה הם פתרון אפשרי לכאבי הגב בישיבה, נשמח לסייע בהפניה לספקים המתאימים באם תפני אלינו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי משתמש בציוד האנדוסקופיHD?Alex22/11/2008
שלום, מי משתמש בציוד האנדוסקופי של אולימפוס המבוסס על טכנולוגית HD? מה הם הביצועים לעומת ציוד רגיל? האם קיימות טכנולוגיות מקבילות אצל יצרנים אחרים? אלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשור רפואי
נועה וכטל ספקטור23/11/2008אלקס שלום
שאלתך מתאימה לפורומים של מכשור וציוד רפואי
הפורום שלנו עונה על שאלות לגבי טכנולוגיה מסייעת/ציוד שיקומי שמטרתו לאפשר תפקוד בחיי היום יום.
למיטב ידיעתי ישנם ברשת פורומים של ציוד רפואי ושם אני מקווה ששם יוכלו לענות על שאלתך
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי19/11/2008
שלום לכם, האם ידוע לכם אם יש מקום ממנו ניתן להשאיל תלת אופן חשמלי לקשיש? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלנועית
נועה וכטל ספקטור23/11/2008ציפי שלום
ראיתי כעת שהתשובה שעניתי לך לא נקלטה בפורום ולפיכך אני רושמת אותה שנית
למיטב ידיעתי אין מרכזים שמשאילים קלנועית אל ישנם יצרנים שמאפשרים שכירת קלנועיות.
נקודה למחשבה בשימוש בקלנועית היא היכולת הפיזת והקוגניטבית של המשתמש להפעיל כלי רכב כזה והיכן הקלנועית תסע (כביש, רחוב, אזור סגור כמו דיור מוגן למשל)
במרכזי התצוגה שלנו נשמח לסייע לך בשאלות נוספות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתהילה16/11/2008
שלום רב, אולי אתן יודעות היכן אני יכולה למצוא מד מחץ דם אומרון R7 להשאלה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד לחץ דם
נועה וכטל ספקטור16/11/2008בסניפי ההשאלה של יד שרה יש מד לחץ דם
צלצלי לסניף הקרוב אליך ובררי האם זהו הסוג המתאים לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבת הנקהנורית13/11/2008
שלום רב, קודם כל, ברצוני להודות ליד שרה על הטיפול המהיר והאידב - באתי להשאיל משאבה וטיפלו בי ממש יפה. הענייןה או שנאי ממש, אבל ממש, לא מצליחה לשאוב חלב. נסייתי כמה פעימים ושזה פשוט לא יוצא ומלווה בכאבים אדירים. עשיתי הכל לפי ההוראות וגם נתתי לזה זמן, מה עוד אני יכולה לעשות? האם יש אצלכם מדריכה לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב
נועה וכטל ספקטור13/11/2008נורית שלום
ראשית, תודה על הברכות, אנו תמיד שמחים לסייע
השימוש במשאבת חלב עשוי להיות מורכב לנשים מסוימות, יש כאלו שמצליחות בקלות לשאוב חלב ויש כאלו שרק אחרי הדרכה והסתגלות מצליחות. במערך של יד שרה אין מדריכות הנקה ולכן המלצתי לך היא ראשית לדאוג שבעת שאת מנסה לשאוב לא תפגעי או תפצעי את הפטמות ושנית פני לאינטרנט וקראי בפורומים שונים מידע (תוך קריאה ביקורתית וזהירה) ובנוסף ישנם ארגונים המסייעים בפתרונות הנקה כמו ארגון לה לצ'ה ובאינטרנט תוכלי למצוא עוד מדריכות הנקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בידהעדי ב.10/11/2008
ברצוני לקבל מידע לגבי בידה לנכים. שמעתי שזה מתקן שעשוי לעזור לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בידה
נועה וכטל ספקטור10/11/2008עדי שלום
אני משערת שכוונתך לסוג של בידה שמתחבר לשירותים
ישנם מספר סוגים והיות ולא פירטת לא את סוג האסלה הרלוונטית ולא את המגבלות או הסיבות שבעטיים את זקוקה לבידה אמליץ לך להביט באתר "עזרים" תחת הקטגוריה של בידה
ולהתרשם מהמוצרים
נשמח לעמוד לרשותך בשאלות ספציפיות במרכזי התצוגה והייעוץ של יד שרה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת05/11/2008
שלום רב, האם ידוע לכן על מקום ממנו אני יכולה להשאיל כרית הנקה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית הנקה
נועה וכטל ספקטור06/11/2008ליאת שלום
למערך ההשאלה של יד שרה אין כריות הנקה (לעת עתה) האם ניסית לחפש באתרים של שיתוף חפצים כגון "אגורה"?
בנוסף, לעיתים שימוש בכרית רגילה עשוי לסייע בהשגת מנח נוח יותר להנקה אמנם אין תמיכה לגב שכרית הנקה מספקת בגלל צורת הפרסה שלה אך התינוק (במיוחד אם זהו תינוק קטן) נמצא גבוה יותר אם משתמשים בכרית רגילה ואת הגב ניתן לתמוך בשמיכה קטנה מגולגלת.
מזל טוב
הנקה קלה ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי02/11/2008
שלום רב, אולי אתן מבינות בזה. רציתי לדעת האם מותר לרופא משפחה להעביר לרופא אחר, נניח אורטופד מידע רפואי שלא נוגע לתחום פעילותו ואבחונותיו? ללא אישורי האם אבחנה רפואית שנכתבה בתיק רפואי יכולה להמחק ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות החולה
נועה וכטל ספקטור02/11/2008טלי שלום
לאגודה לזכויות החולה בישראל יש פורום אינטרנטי וגם בפורטל שלנו ישנו פורום זכויות חולים
אנא הציגי שאלתך שם ואני מקווה שתקבלי תשובה הולמת במהרה
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מכשיר רפואיאורלי28/10/2008
שלום, ביתי בת ה11.5 משתמשת במכשיר Aero Chamber Plus בפרק זמן של שבוע מכיוון שהיא מצפצפת המון זמן. ביתי מתלוננת שבזמן שהיא משתמשת במכשיר ,אחרי מס' שאיפות היא חשה סחרחורת, גם כשהיא שואפת לאט,אך היא חייבת להשתמש במכשיר! בבקשה,מדוע יש לביתי סחרחורת ומה לעשות בנוגע לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ רפואי
נועה וכטל ספקטור28/10/2008שלום אורית
שאלתך חשובה ואני מציעה לפנות עמה בהקדם אל הרופא המטפל ואל איש המקצוע שסיפק לך את המכשיר. פורומים אינטרנטיים אינם יכולים לתת מענה ספציפי שבדיקה והערכה אינדוודואלית ומקצועית יכולה לתת.
בריאות שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאייל26/10/2008
שלום רב, אני בחור בן 17 מעוניין להתנדב באירגון שעוזר לחולים, לא משנה אילו. חשבתי לבקש מכן המומחיות המלצה עם אירגון כזה, מקום שיהיה לי בו נחמד להתנדב במשך כמה שעות כל שבוע. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנדבות
נועה וכטל ספקטור27/10/2008שלום אייל
יישר כח על הרצון להתנדב, יד שרה הנו ארגון גדול מאד ובו אלפי מתנדבים ואני ממליצה לך לפנות לרכזת ההתנדבות בירושלים במספר טלפון 026444417 בכדי לקבל עוד מידע כל אפשרויות התנדבות, הם גם יוכלו לקשר אותך לסניף באזור מגוריך. בנוסף באינטרנט ישנם כמה אתרים המציעים אפיקי התנדבות לפי מיקום והעדפות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש שאלות בבקשהעמית23/10/2008
שלום לכם, 1.היכן ניתן להשיג טנס מוטורי בהשאלה? 2. מה ידוע לכם על ness h 200 ? 3. כיצד ניתן להפחית נפיחות ביד הפגועה? הנפיחות עד המרפק. כל האמור לעיל נועד לטיפול באדם לאחר ארוע מוחי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוש תשובות
נועה וכטל ספקטור24/10/2008שלום עמית
טנס מוטורי ניתן להשאיל בסניפי יד שרה אך עליך להגיע עם הנחיות של מטפל (ריפוי בעיסוק/פיזיו') מומלץ לצור קשר טלפוני עם סניף ההשאלה ולברר האם זמין טנס.
לגבי הness אני משערת שהתכוונת למכשיר הטיפולי המותאם ליד ומניע אותה על ידי זרמים חשמליים, וגם לגביו כמו לגבי הנפיחות הדרכה וייעוץ של מרפאה בעיסוק או פיזיוטרפיסט שמכיר את האדם בו מדובר ואת הנתונים הספציפיים של היד יכולים לענות לך על השאלות בצורה הטובה ביותר, זאת כי הטיפול בנפיחות ביד לאחר אירוע מוחי בנוי ממספר פעולות שיכולות לכלול הנעת היד, מסג', מנח היד ועוד ויש לבדוק את התאמת כל אחד מהם לאדם בו מדובר
נשמח לענות על שאלות נוספות, ניתן כמובן לצור קשר טלפוני עמנו
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפזית22/10/2008
שלום רב, אני סובלת מכאבי גב ומעוניית לקנות מזרן איכותי מאוד. על איזו חברה אתם ממליצים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרנים
נועה וכטל ספקטור23/10/2008פזית שלום
ראשית עלי לציין שאין ודאות שמזרן מסוים יפתור את כאבי הגב שלך ואני ממליצה לעשות בירור מדוע ישנם כאבי גב והאם טיפול מסוים עשוי להקל על הכאבים (פיזיוטרפיה, שחייה, פילאטיס, שיטת אלכסנדר, יוגה, פלדנקייז, חיזוק שרירים והרשימה עוד ארוכה)
בעיקרון קיימים מזרנים מחומרים שונים כגון ספוג, קפיצים, לטקס, טמפור או מזרנים כמו פוטון משכבות כותנה וההמלצה היא שהמזרן יספק תמיכה טובה לגוף אך לא תמיכה נוקשה מדי. בדפים הקודמים של הפורום הוסיפה מישהי המלצות טובות למדי לבחירת מזרן וכמובן שטווח המחירים רחב מאד.
המלצתי היא לנסות מספר מזרנים בחברות השונות שלכולם יש אולמות תצוגה מכובדים ועל סמך שיקלול המידע (נוחות, כסף זמינות ועוד) להחליט, מניסיוני לאנשים שונים מתאימים מזרנים שונים וגם למזרן המעולה ביותר ישנה תקופת הסתגלות.
אולי כדאי לך גם לעיין בהמלצות בפורומים של רפואה אוטופדית גם שם עולות שאלות על מזרנים מפעם לפעם
שינה עריבה ובריאות רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת19/10/2008
האם ידוע לכם במקרה אם אפשר לקחת כיסא גלגלים רגיל פשוט, ולהרכיב עליו מנוע זול? ובכך לחסוך בהוצאות. אם כן, היכן ניתן לעשות דברים כאלו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסא גלגלים +תוספות
נועה וכטל ספקטור23/10/2008ליאת שלום
ראשית אני רוצה להתנצל על העיכוב בתשובתי אך מרכזי התצוגה היו סגורים בחול המועד והמידע הרלוונטי לתשובתך לא היה בידי
שנית, אנו לא ממליצים על הוספות של מנועים "מוספים" לכסא גלגלים מלבד אלו שמיועדים ספציפית לכסא גלגלים ופתרונות אלו אינם בהכרח זולים יותר.
היות ולא ידוע לי פרטים ספציפיים למי מיועד הכסא אני ממליצה לך להתייעץ עם פיזוטרפיסט/מרפאה בעיסוק לגבי אפשרויות ההנעה המתאימות לך. בנוסף קיימת אפשרות של השתתפות משרד הבריאות ברכישת כ"ג (עייני בתשובותי בפורום הוספתי מספר פעמים את הקישור לנוהל משרד הבריאות)
נשמח לענות על שאלות ספציפיות באם תפני אלינו טלפונית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירמי15/10/2008
שלום רב, האם יש לי דרך להשיג מיטה קינטית (מיטה חשמלית למניעת פצעי לחץ) בזול? משהו משומש? אם כן, מהיכן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטה קינטית
נועה וכטל ספקטור16/10/2008ירמי שלום
לצערי אין ביד שרה מיטות כה משוכללות, חברת כמיטק מיבאת מיטות קינטיות וכדאי לנסות לפנות אליהם,אולי להם יהיה מידע. ישנם כמה לוחות יד שניה של אביזרי עזר באינטרנט למשל בלוח יד שניה של מילבת
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)