מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום מהאוזן- המשךרווית02/09/2011
אני לא משוכנעת שמישהו הבין מה הבעיה עם האוזניים של הבת שלי. כל פעם שקיבלתי תיקווה שהבעיה היא זניחה וחולפת, חלה החמרה במצבה של בתי. היא סובלת נורא, קשה לי לראות אותה כך, ולא לתת מענה למכאוביה. יתרה מזו, אני חוששת שזה פוגע בהתפתחותה הקוגנטיבית והפיזית. היותה מתקדמת לגילה תקשורתית לא מייחסים חשיבות לבעיות האוזניים. היום אני מרגישה ירדה חמורה בתקשורת שלה. על אף שכבר בגיל 9 חודשים הייתה בעלת אוצר מילים גבוהה לבני גילה. היא הייתה משלימה משפטים מספרים שהקראתי לה עוד בהיותה בת שבוע, היא החלה לספור בגיל שנה ו-5 חדושים ואף דיקלמה חלקית את אותיות האלף בית וה-ABC. היום היא לא מתקדמת כלל באוצר מילים ואף בקושי מחקה נכון מילים. היא לא מצליחה לחבר משפט עצמאי או לבטא את רצונה. ורק מדקלמת מילים שהיא זוכרת מספרים,שירים ופירסומות. היא לא זוכרת את הצבעים כפי שידעה טרם. לא מבחינה בן זכר לנקבה, היא לא מבחינה בין גופים- גוף ראשון שני רבים או יחיד. היא פחות רגועה מבעבר, בקושי ישנה בשוני מהעבר ואף הפכה לרזנית נורא, היא אומנם בעלת "סקיל'ס" עם בני גילה אך הילדים שבתחילת שנה לא דיברו כבר מתקשרים יפה מאוד וורבלית והיא לא מצליחה לתקשר איתם כי היא לא מבינה אותם ,. קשה לי לראות איך היא רצה אחרים בגן ציבורי מנסה לתקשר והם דוחים אותה מכיוון שהיא לא מבינה כשאומרים לה "תתפסי" או "תתחבאי" היא בוהה באוויר ומחייכת אליהם, זורקת לעברם דיקלומים ששיננה לא קשורים לשייח. לא מתייחסת לדברים שנאמרים לה .כשקואים לה היא לא מגיבה, רק אם צועקים ואז היא צועקת לעברם בחזרה את אותה מילה. היא מנסה בכל כוחה ולא מייאשת היא רודפת אחרי ילדים כי אין לה אחים או אחיות, וקשה לי לראות שדוחים אותה. במשך שנה שלמה לא רק שלא עלתה במשקל היא אף ירדה ב-300 גרם. וזו על אף שגבהה בערך 6 ס"מ( די גבוהה לגילה כ-94ס"מ) היא הייתה בקושי ב-40% השנה בגן. היא כל הזמן נופלת ונחבלת ואני לא יודעת כבר אם זה בשל ההליכה בקצות האצבעות או בשל בעיות האיזון מהאוזן כפי שאמרו לי. בכל אופן הייתה רוצה לקבל "סקנד אופניין" לגבי זה. כפי שכנראה שמתם לב, אני מתוסכלת מהמצב, אך אני רוצה לטפל בזה, לפני שבתי תבחין בכך, ותהיה אף היא מתוסכלת או תחול התדרדרות נוספת בתפתחותה או גרוע מכך בבריאותה. אנא עזרו לנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאוזן- חלק א'
רווית02/09/2011בתי בת שנתיים וחצי. לא עברה מבחני שמיעה בטיפת חלב בגיל 8 חודשים התחילה ללכת מאוחר, בערך בגיל 1.2הלכה עצמאית (נאמר לי שיש לה היפוטניה קלה), חודשיים מאוחר יותר החלה ללכת על קציי האצבעות. בגיל 3 חודשים כשהייתה שכובה על הבטן הייתה מרימה את ראשה כשהוא מוטה לצד אחד, מקשה להרים את כל פלג גופה ונופלת.עם קושי להתהפך, אך ישבתה הייתה יציבה. בערך בגיל 1.8 חודשים נעשו לה בדיקות שמיעה שהם אמרו ששמיעתה תקינה אולי בעיה באוזן אחת שמחפה על השנייה, ואת זאת אפשר לגלות רק בגיל 21. לצערי,,אני וגם לא טיפת חלב השתכנענו כי היא עדיין לא הגיבה כשקראתי לה ואף לא הנידה עפעף. והיא הייתה מתייחסת רק לצלילים מסויימים גם היום היא מגיבה רק לצלילים מסויימים. במאי השנה התגלה ע"י רופא תורן, שיש לה נוזלים באוזן אחת ודלקת בשניה - הוא הגדיר את זה כדלקת כרונית . ויצאנו למסע בדיקות מחודש. מאי יוני יולי- בהפרש של כ- 3.5 שבועות היא סבלה מדלקות אוזניים שלשם כך השתמשנו במוקסיפיין ביוני לא יכולנו להשתמש בשל הסמיכות בשמוש באנטיביוטקה. עד שהגיעה התור לבדיקות במכון השמיעה האוזניים שלה היו "פריי" דלקות או נוזלים. ונאמר לי שאיכות השמיעה שלה נמוכה במעט באוזן ימין, אך בגדר הנורמה והשמאלית איכותה מעולה(אשתקד לטענת האוזן השמאלית היא הייתה האוזן ה"בעייתית" ואילו האוזן הימנית הייתה האוזן ה"מחפה".) . ועל אף שהתאוננתי על שמיעה באוזן שמאל- כמו האבחנה של טיפת חלב.אתמול שבוע וחצי אחרי הובלנו לבית החולים עם דימום מסיבי בצד שמאל- לטענתה של הרופאה או ליתר דיוק מתמחה של ש א.א.ג שלא הצליחה לבדוק לעומק בשל התנגדותה של בתי שסבלה מכאבים. יש קרע בתוף באוזן שמאל עקב חדירה של גוף זר. היא שחררה אותנו בתום האיבחון עם מרשם לאותה אנטיביוטקה שנטלנו קודם, עם הנחייה של לא לבוא במגע עם מים. כעבור כמה שעות שבתי התעוררה בבוקר. הכרית הייתה ספוגה בדם באוזן השנייה, האוזן הימנית, רצתי לקופ"ח, רופאת המשפחה אמרה לי שיש פצע בשני האוןזניים והפנתה אותי לרופא א.א.ג פרטי. שטען שאין קרע בתוף בשום אוזן רק פצע חיצוני. עד כה רצתי לכל בדיקה אפשרית, נירולוג, התפתחות הילד, א.א.ג בירה ועוד. תשובה חד משמעית לא קיבלתי ולצערי, אחרי היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מהאוזן- חלק א' - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/09/2011רווית שלום רב.
מאחר ומדובר בקומלקס של בעיות, אתייחס להפרעה באוזניים, השמיעה והדימום.
יש מקום לבצע בדיקת BERA (הבנתי בסיפא של התוספת למכתבך) שבדיקה זו נעשתה, ושאלתי האם ניקבע בבדיקה סף שמיעה לגבי כל אוזן, אם לא יש לפנות שוב לבדיקה חוזרת.
הדימומים או כתמי הדם באוזניים, אינם מדאיגים, ובדיקת רופא א.א.גרון מצביעה על הגורם לדימום.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד''ר יצחק ענתבי
רווית03/09/2011אני מודה לך על תגובתך המהירה! כמו כן, אני מודה על ההרגעה. כיוון שפרץ הדם מאוזניה של בתי הלחיצוני נורא, וטרם הוסבר לי מידת חומרת מצבה.
לשאלתך-שבועיים טרם לכן,אכן בוצעה בדיקת בירה BERA, . עפ"י תוצאות הבדיקה- אוזן ימין בגדר הנורמה עם סטייה של 500 הירץ. ואילו שמאל בגר הנורמה. . עפ"י הטימפנומטריה הPeak pressur בימין עומד על( -35) ובשמאל על (-15). נתוני הגרף של ה"אקוסטיק רפלקס", בבדיקה זו מראים הבדלים מיינורי בין אוזן שמאל לימין אך לעומת נותני הנורמה(אני מניחה) הצבועים בשחור- יש פער אדיר (בגובהה העקומות, בנקודות השיא שלהם והשפל שלהם לעומת העקומות של הבת שלי ).כאשר נקודת השיא בעקומת הגרפים השחורים היא על 0 ואצל הבת שלי היא שמאלית ל0 בציר לכיוון (-100). בבדיקת הPure Tune Audiometry יש אקסומות הפוכות של ימין ושמאל כאשר שמאל בעלת מיתון מה15/500 , עד שלב של ה15/2000 ועולה עלייה מתונה 10/4000 שם נפגשת עם גרף אוזן ימין- שאוזן ימין מתחילה ב-15/25 עולה עלייה מתונה לנקודת 20/1000 עלייה פחות מתונה לנקודת 10/2000 וממשיכה מיתון עד 10/4000הירץ הירץ. יש הצטלוות שלשני הגרפים ימין+שמאל בנקו' 1500/15שאלה-
האם להערכתך, יש צורך בבדיקה נוספת לאור הנקבים בתוף (שקראו אחרי הבדיקה)?ממה יכול לנבוע פרץ דם זה,באמצע הלילה? אני מניחה שלא גוף זר נכנס לאוזניה, בשל הסיכוי הנמוך שנכנסו חרקים לשני אוזניה בטווח של פחות מיממה.ומכיוון שבתי הייתה ישנה בשתי הפעמים, אז אני מניחה שהיא לא הכניסה דבר לאוזניה.
הערה נוספת:
בבדיקה-זו בדקו את אוזן ימין לפי מיטב הערכתי(בדיקה ע"י תמונות) על אף שהלנתי על אוזן שמאל. זאת אני יודעת עפ"י תגובתה של בתי. כיוון שביקשו ממנה להצמיד חפץ לאוזנייה ולפעול בהתאם בעת שמעת צליל כל שהוא. בתי היא שמאלית. היא השתמשה ביד ימין, לפי הנחיית, הקלינאית. הבדיקה החלה באוזן ימין (כפי שנכתב במכתב ההפנייה מא.א.ג עליו הסתכלתי דיעבד.). הערתי לקלינאית על כך במהלך הבדיקה. והיא טענה שהם מתחילים עם ימין ועוברים הלאה.באמצע הבדיקה הובלנו למקלטים בשל מטח גרדים. ושוב חזרנו לבדיקה. בתי עדיין פעלה אותו דבר והצמידה את חפץ לצד שמאל. בתום הבדיקה ניסיתי לשאול שוב. ולא נעניתי.בשלב מסויים בתי כנראה לא שמעה דבר מהאוזנייה והחלה להצמיד בכוח את החפץ לאוזנייה בצד ימין וביטאה סימני מצוקה וסטרס. עד שהקלינאית הבחינה בכך והגבירו כנראה את הקול. משלב זה בחנתי במהלך הבדיקה, שבתי המתינה מס' רגעים והחלה להסתכל בפניה של הקלינאית שבתוך החדר, כאשר פניה של זו,פונת כלפי הקלינאית החיצונית לאישור. ברגעים אחרים בתי צייתה ישר להוראות שקיבלה קודם לכן מבלי להסתכל על הקלינאית. ושוב חזרה התופעה כל פעם שהקשתה את גופה (היא ישבה על ברכיי) המתינה רגע הביטה בקלינאית והשחילה את החפץ וחזרה חלילה כך בכל הבדקה. בשום שלב לא ראיתי את בתי מחליפה צד בהחזקת החפץ והצמדתו לאוזן השמאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד''ר יצחק ענתבי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי04/09/2011רווית שלום רב.
התיאור במכתבך הוא של בדיקת שמיעה וטימפנומטריה, ולא בדיקת BERA.
על פיה מצב השמיעה של הבת תקין, והלחצים (טימפנומטריה) תקינים גם הם.
לפני החלטה על בדיקת שמיעה נוספת או בדיקת BERA, יש לפנות למומחה א.א.גרון אשר יקבע אם הנקב בתופית סגור ואם יש צורך באחת משתי בדיקות אלו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רווית09/09/2011שוב תודה על תשובתך המהירה!ועל איחוליי הבריאות.
רציתי ברשותך לשאול עוד מס' שאלות.
בתשובה לבדיקת הBERA- עפ"י ההפניות( זו וקודמתה)- הופנתי לבדיקה זו במקביל לשאר הבדיקות. אך ההמצאים שניתנו לי הן רק עמוד 1. ייתכן ולא היבנתי איה חלק בעמוד מתייחס לבדיקה זו(לא כתוב BERA בעמוד זה)- ועל כן רציתי לשאול מהי בדיקת הBERA? כיצד מבצעים בדיקה כזו? ומה תכליתה?
שאלתי השנייה- מתייחסת לריבוי האנטיביוטיקה-בתי נוטלת זה החל ממאי 2011 מדי חודש את אותה האנטיביוטיקה(מוקסיפין) וחודש זה גם ניתן לה במקביל טיפות אנטיביוטיקה נוספות. DEX-OTIC 2 טיפות 3 פעמים ביום למשך 5 ימים. השנייה סילוקסן 3 טיפות 3 פעמים ביום למשך 10 ימים. אני מפחדת נורא בשל גילה משקלה וגם בשל העובדה שהיא לוקחת במקביל כ"כ תרופות שיכולות להזיק לכבד. יתרה מזו לפי תייעצות ם אני מפחדת שהעמידות של האנטיביויקה לא תהיה אפקטיבית היום או בעתיד- מכיוון שהא נוטלת את אותו אנטיביוטיקה(מוקסיפן) מדי חודש. נכון לאירוע האחרון (דימומים מהאוזן), לא היו תופעות לוואי שמלוות בחום וכאבים למעט בעת פרץ הדם (החד פעמי) ובעת שהיא מנסה לשכב.היא מתנהגת כרגיל כבר מהיום הראשון בו חזרנו מבית החולים.
לגבי טיפות האנטיביוטיקה "דקס-אוטיק"- היבנתי שהיא עלולה ליצור פטרייה באוזן, לפי הבדיקות האוזניים שלה היו "פריי" דלקות אודם או נוזלים, לשם שינוי- האם אין בכך סיכון שאני מריעה את מצבה?
רציתי אף לשאול האם זה נכון שאומרים שריבוי אנטיביוקה כמו בריבוי אספרין יכולים לגרום לצלצולים באוזנים? איך אני יכולה לדעת אם בתי סובלת מכך? מהן ההשלכות של ציצולי אוניים, על השמיעה/מה הן מבטאות?
בתי מתלוננת לאחרונה ש"כואב לה הפיפי" בעת מתן שתן- האם זה קשור לאנטיביוטיקה?( כי השתן שלה ואפילו הגוף שלה מריח מוקסיפין, יותר מהמוקסיפין עצמו. ואף כמות מתן השתן שלה מבחינת כמות ואף תדירות. על אף הקפדה על ריבוי שתייה ואכילה).
היא מקבלת כיום 6.5CC 3 פעמים ביום למשך 10 ימים. על אף שבפעם האחרונה שנטלה את המוקסיפן זה היה 5CC 3 פעמים ביום למשך שבוע ימים בלבד! ואז זה היה מלווה בחום כאבים דלקת+ אודם באוזן 1 ושנייה עם נוזלים. והיה שיפור מיידי כבר יום המוחרת, החום ירד והיא התנהגה כרגיל. ולא הריחה מוקסיפין רק ביומים האחרונים.
סילחה על אורך הודעה
ותודה מראש על הסבלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי09/09/2011רווית שלום רב.
אכן מכתבך ארוך, יורד לפרטי-פרטים, ולצערי לא אתייחס לכולם.
בדיקת ה BERA, היא בדיקת שמיעה ממוחשבת, שאינה מצריכה שיתוף פעולה של הנבדק, יכולה להתבצע עם טישטוש, ובה ניתן לקבוע את סף השמיעה ואת סוג ליקוי השמיעה, ובנוסף, אם נמצא נזק שמיעתי, למקם את איזור הנזק.
אני בהחלט מסכים שהטיפולים החוזרים והממושכים באנטיביוטיקה אינם מיטביים לבתך,
ועל-כן כדאי להתייעץ עם מומחה א.א.גרון, כי יתכן שפיתרון לדלקות יהיה דווקא בניתוח כפתורים (צינוריות), לאוזניים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עזרת לי מאוד!
רווית12/09/2011אני מצטערת על האורך וירדה לפרטים..עד כה אלו הפרטים שקיבלתי במקום תשובה ממוקדת. אני שמחה על המיקוד והסדר שעשית בכל עומס האינפורמציה. אני אדרוש לעשות בדיקת BERA- על פי ה תיאור לא נעשת בדיקה זו, לפי מיטב הבנתי היא אף אובייקטיבית יותר וכן מהימנה יותר, בייחוד בגילכזה! שוב תודה מקרב לב!!
ויישר כוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)