מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להקטנת שקדיםקארין30/10/2011
שלום רב,
ביתי בת ה-3 נוחרת מאוד בלילות. יש לה הפסקות נשימה . השקדים שלה נפוחים אך לא נושקים ואין לה דלקות בגרון.
הרופא הראשון שהיינו אצלו המליץ לנו על הסרת שקדים ופוליפים- מאחר והשקדים שלה מאוד נפוחים.
הרופא השני אמר שנכון שהשקדים שלה נפוחים אבל הם לא צמודים וזה יכול לעבור אחרי הניתוח להסרת השקד השלישי (בשלב זה עשינו צילום לשקד השלישי ולא נותר אלא לנתח)
הרופא השלישי המליץ על ניתוח הסרת השקד השלישי והקטנת השקדים הנפוחים בעזרת קובלציה
שאלתי היא מה השיטה הזו?
האם היא מומלצת?
כמה זמן החלמה יש לאחר הקטנת השקדים בשיטה זו?
האם כדאי לנו בכלל לערוך את הקטנת השקדים או להסיר את הפוליפ בלבד?
אשמח לדעתכם בעיניין.
תודה והמשך יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להקטנת שקדים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו04/11/2011שלום קארין,
הגדלה של שקדים ושקד שלישי הגורמת להפסקות נשימה זו אינדיקציה וניתוח שבו אמורים להסיר את החסימה, כלומר את השקד השלישי והשקדים החוסמים. בשנים האחרונות התפתחה שיטה של הסרת השקדים בעזרת קובליישיין (בעזרת גלי רדיו) ושיטה זו גם מאפשרת הסרת חלק מהשקדים, אותו חלק שחוסם את מעבר האויר. במידה ואין דלקות שקדים חוזרות ניתן להסיר חלקית את השקדים, אין מידע אם הם לא ישובו לגדול בעתיד. לא מומלץ להסיר רק את השקד השלישי בלבד. הסיבוכים וזמן ההחלמה בשיטת הקובליישיין ובשיטות האחרות דומה, הכאבים אמורים בשיטת הקובליישיין אמורים להיות פחותים.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שקדים בניתוח
חנה24/11/2011שלום,
לפני חצי שנה היו לבן שלי שהוא בן 5.5 שקדים נפוחים, שממש הקשו על הנשימה שלו בנוסף לכך גם הפוליפים שלו היו נפוחים, וזה לא היה כתוצאה זיהומית, זה היה משהו שנמשך כשנה , הרופא שלנו המליץ על ניתוח. אבל שמעתי על מקרים שבהם היו סיבוכים וכל מיני דברים כאלה אז נבהלתי ולא רציתי לעשות לו את הניתוח.
ולכן חיפשתי טיפול אחר. הייתי אצל סינית אחת שעושה שאיבת נזלת, ושאיבת שעווה מהאוזנים, בכל מיני טיפולים אלטרנטיבים כאלה. וגם הייתי בחדר מלח, אפילו לדיקור סיני הבאתי אותו..לאחר הרבה נסיונות מה שעזר לי היה החדר מלח אז אני ממליצה בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)