בדיקת סינון שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סינון שמיעה
    אורטל אלמלם
    14/11/2011

שלום, ילדתי לפני חודש את בני,ובבדיקת סינון שמיעה שלאחר הלידה הוא נכשל והרופאה אמרה לי שיכול להיות שזה בגלל נוזלים שישנם עוד מהלידה באוזניי הפעוט. הוזמנתי לאחר חודש והיום הייתי בבדיקת סינון שנייה, ובני שוב נכשל,המכונה הראתה לבודקת לעצור את הבדיקה.(כך אמרה) . אך הבודקת אמרה שהיא לא מייחסת לבדיקה הזאת חשיבות מכיוון שהוא מקורר והנשימות שלו מרעישות חירחורים. היא זימנה אותי לעוד שבוע לאחר שירגיש טוב, אם כן. אני לא שקטה,רציתי להתייעץ איתך ולדעת אם יש משהו נוסף שאני יוכל לעשות עד לבדיקה הבאה??? תודה רבה מראש על שיתוף הפעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סינון שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    16/11/2011

אורטל שלום רב.
    בשני מצבים יש להרחיב את בירור השמיעה, במקרה האחד, בעקבות כשל בבדיקת סינון השמיעה, ובמקרה שני: כאשר הילוד נימצא בקבוצת סיכון לליקוי שמיעה (פגות, משקל נמוך, הסטוריה משפחתית, צהבת גבוהה, שינויים אנטומיים ועוד...)
    בשני המקרים האלה יש לבצע בדיקת BERA דיאגנוסטי (איבחוני).
    יש לציין שבחלק קטן מהמקרים כישלון בבדיקות הנ"ל יכולים לנבוע מהפרעה בבשלות המערכת השמיעתית, ועל - כן, יהיה צורך בבדיקת BERA חוזרת.
    מומלץ לפנות - קודם להרחבת הבירור - למומחה א.א.גרון לבדיקת מצב האוזניים.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו