התלבטות לניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לניתוח
    הדס
    12/12/2011

שלום רב,

הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשים. עקב איחור שפתי ודלקות אזניים מגיל חצי שנה, אנחנו במעקב אף אוזן גרון. כיום הדלקות כמעט פסקו ויש מספר מילים שאומר, לא תמיד ברור אבל לרוב אנחנו מבינים אותו, גם לדעת הגננת לא נראה קושי שפתי כלשהו.
    ביצענו בדיקות שמיעה שלוש פעמים ותמיד נמצאו נוזלים באזניים. לגבי השמיעה לא ידעו בדיוק להגיד אם הוא שומע או לא כי לא שיתף פעולה או שבאמת לא שומע. לדעתי כאמא, הוא מבין כל מה שמדברים אליו ולא הרגשתי שלא שומע טוב.
    בנוסף, יש לו שקד שלישי, בעבר לא ישן טוב אבל כיום אני לא מרגישה שבלילה יש בעיה.
    הבעיה היא שכל הרופאים אותם ביקרנו כולל רופא התפתחותי ממליצים לעשות את הניתוח במיידי, גם לשיפור איכות החיים.
    אין ויכוח שיש נוזלים באזניים. האם זו סיבה מספקת לבצע ניתוח כפתורים והסרת שקד שלישי?
    תודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לניתוח

הוספת תגובה

• התלבטות לניתוח - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    12/12/2011

הדס שלום רב.
    תיאורך מצביע על כך שאין כל צורך למהר לניתוח, נכון להיום יש אפשרות להגיע למצב שמיעה אמיתי בעזרת בדיקת BERA-סף שמיעה, בבדיקה זו הילד מטושטש, ואינו צריך להצביע על חפצים. בדיקה זו תעזור לך להחליט אם יש צורך בניתוח כפתורים.
    אם שינת הילד שקטה, אינו מנוזל באופן חריג, נושם בפה סגור, (והשמיעה בגבול הנורמה)
    אין גם צורך בכריתת השקד השלישי.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ענתבי יקר,

הדס
    13/12/2011

עזרת לי מאוד, לא היה לי מושג שיש בדיקה כזו שבודקת באופן אובייקטיבי את סף השמיעה ואין צורך בהשערות אם יש ליקוי שמיעה או לא.
    אין חשש בבדיקה כזן לילד, מבחינת חומר הרדמה/כאב כלשהו?

שוב תודה לך,

הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו