דלקת גרון סטרפטקוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון סטרפטקוק
    אוסנת
    26/12/2011

שלום רב,בני בן 5 היה לו חום גבוהה, הלכתי לרופא שעשה משטח יצא חיידק.
    כשהייתי עם בני אצל הרופא לקחתי גם את בני בן 3.5 שאין לא חום והוא בריא רק קצת משתעל. הרופא בדק אותו ועשה לו משטח גרון ויצא לו חיידק. שוב אני מדגישה- אין לו חום הוא בריא, אוכל ושותה רגיל ולא מתלונן על כלום. הרופא בהתאם למשטח נתן אנטיביוטיקה מוקסיפן ל-10 ימים. אני לא נתתי לו את התרופה כי הכל טוב אצלו. יש לציין שהוא נמצא במעקב א.א.ג כי הוא סבל בעבר מבלוטות מוגדלות. הלכתי לא.א.ג שאני מטופלת אצלו והוא לא מסתמך על משטחים אלא ע"י בדיקה לפי העין והוא אינו ממליץ על אנטיביוטיקה למרות שהמשטח אומר שיש חיידק. הוא אומר שהגרון נראה טוב ואין לו כלום למרות המשטח .אני בדילמה רבה מה לעשות כי אני יודעת שסטרפטקוק מסוכן מאוד. בבקשה עזרה דחוף......לתת אנטיביוטיקה או לא??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון סטרפטקוק

הוספת תגובה

• דלקת גרון סטרפטקוק - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    28/12/2011

שלום אוסנת
    10% מהאוכלוסיה הנורמלית הם נשאים של החידק,ואחד מהם הוא כנראה גם בנך.
    לא נותנים אנטיביוטיקה לילד בריא שהמשטח חיובי,אלא רק כאשר הילד חולה והבדיקה הקלינית מתאימה יש לתת אנטיביוטיקה.
    אין סכנה מחידק של נשא.
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אוסנת
    29/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו