שקדים מוגדלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקדים מוגדלים
    אבא
    18/03/2012

שלום רב, מקווה שהשאלה לא טפשית אולם יש בסיס מאחורי שאלה זו.

כמה זמן לפני שעולה חום בעקבות חיידק בגרון השקדים מתחילים לגדול? והאם בכל פעם שיש חיידק בגרון השקדים מתנפחים?

אני אחדד את השאלה, הילדה שלי אובחנה כמיועדת לניתוח שקדים עקב שקדים מוגדלים, נחירה לילית ונשימה לא תקינה. שבוע אחרי הבדיקה אצל אף אוזן גרון עלה לה החום ובמשטח ראינו כי יש חיידק בגרון.
    הילדה כבר חצי שנה נוחרת אולם בעת מחלה (לא משנה סוגה) היא גם מתקשה לנשום בלילה.

האם זה לא מטעה את הרופא? כי נבדקנו שבוע לפני שהתגלה לה החיידק. האם נשימה לא תקינה בלילה עד כדי הפסקות נשימה רק בעיתו של מחלה הינו מדד לביצוע ניתוח לכריתת שקדים? אני מאוד מבולבלללללל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקדים מוגדלים

הוספת תגובה

• שקדים מוגדלים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    28/03/2012

אבא שלום רב.
    אם הפסקות הנשימה בשינה אצל בתך מופיעות רק בשעת דלקת שקדים (תהליך שאכן גורם לנפיחות בשקדים), אין סיבה לנתח את השקדים.
    מאידך, אם יש הרבה דלקות שקדים, 5-6 בשנה, אז יש לשקול בצורה חיובית כריתת שקדים.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו