דלקת מפרישה כשנה לאר הכנסת כפתור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרישה כשנה לאר הכנסת כפתור
    הגר
    18/03/2012

שלום רב,
    כבר התייעצתי כאן בעבר. בתי בת הארבע וחצי עברה אצל ד"ר דנינו לפני שנה בדיוק ניתוח להוצאת שקדים, שקד שלישי וכפתור באוזן שמאל (באוזן ימין- ניקוז בלבד). הניתוח חולל מהפך בחיינו מכל הבחינות (נזלת, מובנות דיבור, איכות שינה, דלקות אוזניים, וריכוז במהלך היום). לפני חודשיים וחצי היינו בביקורת אצל א.א.ג כדי לבדוק האם יצא הכפתור, והוא טרם יצא. מצב האוזן היה תקין לחלוטין בבדיקה. לאחר בדיקה זו התייעצתי כאן בפורום וד"ר דנינו כתב לי שאני יכולה להיות רגועה, לכפתורים לפעמים לוקח הרבה יותר זמן לצאת ואם האוזן תקינה בבדיקה- אין חשש.
    ביום שלישי האחרון בתי התלוננה שמגרד לה באוזן וראיתי מעט שעווה. למחרת התלונות הפסיקו ונראתה רגיעה. לא עשיתי דבר על מנת להמיס את השעווה כי אני יודעת שברגע שיש כפתור, אסור להרטיב. מיום שלישי עד היום לא היתה כל תלונה, והבוקר קמה אם אוזן כואבת שהחלה להפריש (האוזן המנותחת- עם הכפתור). רופא א.א.ג עובד רק בימי רביעי וכבר קבעתי תור כמובן, אבל בינתיים הלכתי לרופאת הילדים שלנו. היא זיהתה הפרשה מוגלתית ונתנה מוקסיפן לשבוע, עשרה סיסי פעמיים ביום (הילדה שוקלת 17 ק"ג). היא אמרה שבאוזן מפרישה לא תמיד מטפלים- אך מכיוון שלמרות ההפרשה כואב לה- נתחיל טיפול. אוטידין ומשככי כאבים מקומיים - היא אמרה שאסור עם כפתור. בכל מקרה המליצה להגיע לא.א.ג לבדיקה ביום רביעי, כדי שיסתכל באמצעים המשוכללים יורת העומדים לרשותו. האם הטיפול נראה מתאים? האם זה בסדר לחכות עד יום רביעי תוך כדי מתן מוקסיפן? זו הפעם הראשונה שיש דלקת או משהו באוזן מאז הניתוח. בתי מעט מצוננת. האם זה מסוכן??
    תודה רבה,
    הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת מפרישה כשנה לאר הכנסת כפתור - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    31/03/2012

שלום הגר,
    צר לי שאני משיב לשאלתך מאוחר משהו, שכן משום מה שאלתך נשמטה מעיני. ובכל זאת אשיב כעת.
    הטיפול בדלקת אוזן עם צינורית הוא בעיקרו טיפול מקומי על ידי ניקוי עם מי חמצן או שאיבה של ההפרשות וטיפות מקומיות.
    כל זמן שיש הפרשה שיוצאת מהאוזן החוצה אין סיכון ממשי, אך כמובן שיש לטפל בהפרשה כפי שציינתי לעיל.
    באשר לכפתור, ניתן לעקוב אחריו עד כשנתיים מהניתוח ובמידה והוא לא יוצא עד אז, יש להוציאו בסיוע מומחה א.א.ג.
    ושוב התנצלות וכל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבל

הגר
    02/04/2012

שלום ד"ר דנינו היקר,
    בשבוע האחרון נוכחתי לדעת שמספר הגישות הטיפוליות כמעט עולה על מספר הרופאים והצלחתי להתבלבל כהוגן.
    תזכורת: שנה אחרי ניתוח צינורית באוזן שמאל 0ניתוח מוצלח, שנה לא היתה דלקת כלל). לפני שבועיים: דלקת מפרישה מהאוזן עם הצינורית. רופאת ילדים- מוקסיפן לשבוע והמלצה לאאג. אאג- האוזן נראית בסדר, להמשיך עם המוקסיפן עד תום השבוע ואם נפסקות ההפרשות אין צורך בביקורת. ההפרשות נפסקות לאחר שבוע- בדיוק עם סיום האנטיביוטיקה כך שלא קבענו ביקורת. ביום ו'- חמישה ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה ההפרשות המוגלתיות חזרו. בינתיים כבר הגיעה ההמלצה שלך לטיפול מקומי- מי חמצן וטיפות אנטיביוטיות. קבעתי תור לאאג שיהיה רק בעוד כמה ימים אך חשוב היה לי להתחיל בינתיים לטפל. רופא ילדים מחליף (הרופאה בחופשה)- לא מוכן לתת מרשם לטיפות אנטיביוטיות כי מתנגד לגישה וטוען שצריך להמשיך רק עם מי חמצן והרבה סבלנו. בגלל שהמלצת על טיפות אנטיביוטיות ואני מאד סומכת עליך (ואתה המנתח שמכיר אותה) הלכתי היום לרופא מחליף אחר, שבכלל רצה לתת שוב אנטיביוטיקה פומית... שכנעתי אותו שאפשר טיפול מקומי והסברתי שחשוב לתת טיפות אנטיביוטיות שמותאמות לילדים עם נקב בעור התוף, כלומר עם צינורית. קיבלתי מרשם לדקס אוטיק. קניתי, הגעתי הביתה ועכשיו אני קוראת שאסור לתת את הטיפות האלה אם עור התוף מנוקב... התקשרתי שוב לרופא שאמר שבכלל עם כפתור אסור שום טיפות והוא פספס את עניין הכפתור כשפניתי אליו ושאסור גם לנקות עם מי חצן רק אנטיביוטיקה פומית. מוזר. בכל אופן בכל דלקת אוזן תיכונה מפרישה יש נקב בעור התוף כך שכנראה דקס אוטיק לא מתאימה כשיש הפרשה ללא קשר לצינורית... קראתי באינטרנט שהחשש הוא שהחומר הפעיל בטיפות אלו רעיל.
    אני ממש אובדת עצות. איך עלי לנהוג? אני מאמינה שהגישה השפויה של טיפול אנטיביוטי מקומי היא בדיוק האמצע בין לא לטפל בכלל (גישתו של הרופא המחליף הראשון וכן של דר' דוד כהן אאג מנהל פורום אחר) לבין אנטיביוטיקה פומית שבוע אחרי הפסקת הקודמת....
    אנא עזור לי לעשות סדר בבלאגן... ביום רביעי, בעוד יומיים, יש לנו תור לאאג שלנו- ועד אז אני פשוט ממשיכה עם מי חמצן כי לפי התיאור שלעיל אפשר להבין שלמרות נסיונותיי אל הצלחתי למצוא פתרון הולם יותר.
    אני מודאגת...
    אגב, הילדה במצב כללי טוב מאד, ללא כאבי או חום, אבל מוגלה מוגלה- ריחנית וסמיכה...
    אודה מאד לתשובתך,
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבל - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    02/04/2012

שלום הגר
    ידוע שיש גישות שונות לרופאים שונים.
    התשובות בפורום הם בערבון מוגבל,משום שהחלטה על טיפול מתאים צריכה להיות לפי התמונה הקלינית הכוללת את בדיקת הילדה ,דבר שחסר כאן באינטרנט.
    כדאי להתחשב בעיקר במומחה א.א.ג שבודק את הילדה.
    כל טוב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך

הגר
    01/04/2012

תודה רבה על התשובה המפורטת. כאמור, רופאת הילדים נתנה מוקסיפן והפנתה לאאג המטפל. היינו אצלו לפני שבוע וחצי- אמר שהאוזן נראית טוב, ולחזור רק אם ההפרשות לא מפסיקות. אחרי שלושה ימים (למעשה עם סיום האנטיביוטיקה) ההפרשה פסקה לחלוטין. לאחר חמישה ימים- היא התעוררה בבוקר ואמרה שסתומה לה האוזן ושוב יצאה הפרשה (בכמות פחתה, אך ללא ספק מוגלתית ועם ריח אופייני). לא היו אאג זמינים (מדובר ביום שישי) ולאחר קריאה באינטרנט הבנתי שההמלצה היא בעיקר טיפול מקומי- אז ניקיתי במי חמצן והחלטתי לחכות ליום רביעי הקרוב לאאג הקבוע כי חששתי שאם אלך לרופא משפחה (גם רופאת הילדים הקבועה התה בחופש) יתנו שוב אנטיביוטיקה (והפעם בטח אוגמנטין לאחר המוקסיפן). אז כרגע המצב הוא שמיום שישי יש בבוקר הפרשה שאני מנקה עם מי חמצן, אין חום או תלונות של הילדה (לעיתים גירוד קל) ואני אלך לאאג ביום ד ואקווה שגם הוא בגישתך- בעד טיפול מקומי על ידי טיפות. אלו טיפות אתה נותן בדכ במצבים האלה? הרעיון הוא שניתן לת טיפול מקומי בדלקת אוזן תיכונה מפרישה בגלל שהכפתור מאפשר חדירת הטיפות לאיזור הדלקתי, נכן? אלו טיפות אתה ממליץ?
    שוב תודה רבה,
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    05/04/2012

שלום הגר
    כמו שנאמר כבר,הטיפול תלוי בבדיקה ,לכן גם סוג הטיפות המומלץ תלוי במימצאים של הבדיקה של מומחה א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו