מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת באוזן ימיןיעל13/10/2012
שלום רב,
בני בן שנה וחודש, לפני כשלושה חודשים בערך הייתה לו דלקת חריפה באוזן ימין עם המון מוגלה.קיבל סילוקסן ומוקסיפן.
בשבוע וחצי האחרונים שוב סבל מהאוזן הימנית ואתמול החל לצאת שוב מוגלה מהאוזן .
מה עלי לעשות כרגע?האם יש צורך בטיפול תרופתי? איך נכון לנקות את האוזן מהמוגלה?ושאלה אחרונה, האם יש מעין טיפול מונע שאני כהורה יכולה לעשות?
אציין כי בערך חודשיים לאחר הדלקת הקודמת הלכתי לאף אוזן גרון כי האוזן הייתה עדיין אדומה לאחר בדיקת רופא ילדים, לא ידע לומר לי מדוע, ולא הייתה לו אח"כ דלקת.
אני חוששת שהוזן תינזק כי אין החלמה מלאה.....
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באוזן ימין - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי13/10/2012יעל שלום רב.
דלקות אוזניים בגיל בנך הינן שכיחות מאוד, לרוב הן קשורות להפרעה בדרכי הנשימה העליונות (נזלות, שקד שלישי מוגדל וכו'). טיפול מונע (לא אנטיביוטי) אלא אנטיהיסטמיני בסמיכות להתגברות הנזלות, יכול לעזור בהפחתת השכיחות והחריפות של הדלקות. במצב כיום הייתי משתמש רק בטיפול מקומי, ללא אנטיביוטיקה דרך הפה.
השימוש במי חמצן אפשרי בעזרת צימרון טבול, לניקוי ההפרשות החיצוניות, ואח"כ לזלף טיפות סילוקסאן, וכדי שהטיפות יחדרו לעומק, יש ללחוץ ולהרפות (מספר פעמים)
על הסחוס הקידמי לתעלה (טרגוס).
אין חשש לפגיעה עצבית בשמיעה.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באוזן ימין בן שנה וחודש
יעל17/10/2012תודה על תשובתך המהירה.
רציתי לדעת עד לאיזה שלב ניתן לנקות את האוזן כי הבנתי שאסור להשתמש במקלות אוזניים לניקי האוזן.אז רק את החלק החיצוני או גם איפה שהחור באוזן?סליחה על השפה הלא מקצועית פשוט חשוב לי להבין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באוזן ימין בן שנה וחודש - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי17/10/2012יעל שלום רב.
מקלות האוזניים אינם לאוזניים (כך גם כתוב על-גבי החבילה), מדובר בצימרונים שמטרתם הראשונית היא צימרוני איפור.
עם הצימרונים אפשר להשתמש רק עד האיזור שניתן לראות מבחוץ, ולא לדחוף אל איזורים בלתי נראים בתעלת השמע.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת אוזניים פעם שלישית באוזן ימין
יעל11/11/2012שלום,
בני בן שנה וחודשיים, לפני חודש הייתה לו דלקת אוזניים חריפה ושוב פעם שלושה חודשים לפני.היום שוב ראיתי המון מוגלה באוזן ימין. מה שמוזר שזה רק באוזן ימין. איך ניתן לטפל בבעיה?ולמה דווקא רק באוזן אחת?האם יכול להיות שאנחנו כהורים עושים משהו שלא כהלכה מבחינת הטיפול בדלקת בעת הופעתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת אוזניים פעם שלישית באוזן ימין - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי11/11/2012יעל שלום רב.
דלקות אוזניים בגיל בנך הינן שכיחות וטיפול לכך חייב להינתן על-פי תוצאת משטח מהפרשות באוזן, העובדה שהדלקת "מעדיפה" את האוזן הימנית אינה משמעותית, ולא תלויה במעשי ההורים.
מדיניות הטיפול באוזן שבה יש כבר הפרשה (כלומר שנוצר נקב בעור התוף), משתנה בין רופא לרופא, ועל-כן מומלץ להיות במעקב מומחה א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בשתי האוזניים בן שנה וחודשיים
יעל18/11/2012שלום רב, היום הייתי אצל רופא לחוות דעת ואמר שלבני יש חיידק באוזן וקרעים בעור התוף.
ביקש להשפריץ 2 cc של מים רתוחים ואז לשים סילוקסן למשך 14 ימים.
הוא אמר שרק סילוקסן יכול לעזור במקרה של חיידק זה.
תוכל לומר לי מה זה החיידק הזה ומה משמעותו יותר בהרחבה?
האם הגיוני להשפריץ מים?שמעתי שאסור לעשות זאת.....
לחוצה מאוד אודה לתשובתך....
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בשתי האוזניים בן שנה וחודשיים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי20/11/2012יעל שלום רב.
אינני מכיר את הטיפול של הזרקת מים חמים (בטח לא רתוחים), לאוזן כטיפול התחלתי להכנת האוזן לטיפול מקומי (סילוקסאן). הקרע בתופית הוא הכרחי (וזמני),
דרכו פורצת המוגלה החוצה. האם נילקחה תרבית מהאוזן? הטיפול בטיפות שניתנו נועד בראש וראשונה לאוזן המפרישה והמנוקבת, כי טיפות אחרות אינן מומלצות כשיש נקב, ויעילותו טובה בזיהום חידק הפסאודומונאס.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)